Thursday, 12 January 2017

Welcoming January GiveAway



JOIN WELCOMING JANUARY GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk Welcoming January GiveAway
2. Like FB Page : EcaDwinkyAshaBlog
3. Letakkan link entry korang di SINI.

join sebab teringin jugak la batik Sarawak ni..kkkk
macam cantik aje

due date until 17 Januari 2017 


"Giveaway by Pulsera MY"

TARIKH: 12 DISEMBER 2016 - 16 JANUARI 2017

detailed korang bulih click banner kat atas nih..nak join pun sila click aje..orite

Pencarian Bloglist Januari & Februari 2017


Assalamualaikum nak join bulih click banner kat atas tu, tamau join pun click la jugak..kot tetiba ada rasa nak join..eh? hahha..jemput join taw korang ..

Wednesday, 11 January 2017

DOTD







Untuk readers yang singgah ke sini

Moga Tuhan sentiasa merahmati dan memberkatimu!

💟💟💟

Wednesday, 4 January 2017

Segmen: Follower meningkat dengan mudah

BlogID:6441770852773651056

Assalamulaikum.. jap jap nak tenangkan diri jap..tatau nape esaited pulak..kekeke..ok ekceli ni festaim Hsna join segmen.. tu yang rasa over tetibe tuh..erk?? haha buat malu je..ketinggalan sangat..kepada penaja tenkiu bagi ai peluang bersegmen..

bila dah masuk taun baru ni kan one of my azam nak tingkatkan follower..tak banyak pun kalau cecah 200 follower tuk tahun TWO ZERO ONE SEVEN ni pun takpedah..kalu over allahurabbi syukur sesangat  

so festep Hsna cuba la join segmen ni..rasanya dah betul caranya..kkk..so korang yang nak tambah follower jugak silalah join sekali..kita tambahkan lagi kemeriahan ukhwah  kita untuk tahun ni..nak join korang klik aje gambo kat atas tu taw..jum bersegmen sambil berukhwah.

salam sayangs manyak-manyak ..muah!

Monday, 2 January 2017

NAK JADI ORANG BARU DI HARI BARU!

Sumber gambar:FB Koleksi Ayat-Ayat Cinta


Assalamualaikum..masyaallah tabarakallah dah menginjak ke satu satu baru lagi kita ni ye..takut bercampur esaited nau nau..(tapi rasanya lebih kepada takut kot..takut apa ntah..adeh)

mesti korang semua dah share azam baru kan??? ceeeit ni dah 2 Jan kot mesti la dah kan... hari tu memang plan pagi tahun baru akan nak semat kemas-kemas azam tahun baru ni either bertulis kat virtual private diary atau pun laman mencurahkan passion ni > kotakconteng.blogspot.com 

somethin happened kat family so siaran tertunda la lebih kurang..so hari ni nak la jugak share 1\100 azam tahun baru  ni..tahun ni tamau carry forward azam taun-taun lepas punya. Nak buat total change, nak jadi orang baru..erk?nak improve semestinya.. lets start

Satu kata-kata aku plan nak tanam kemas-kemas dalam diri aku mulai saat ni 

Jadikanlah ibu bapamu umpama Raja, maka Allah akan kurniakan rezeki kepadamu bagai rezeki seorang Raja.
-Budi Harta Winata-

This is not about rezeki dalam hidup atas donia ni je taw.. tapi rahmat kita kat akhirat kelak pun depend pada redha ibubapa, even redha Allah pun ..kan? 

Sejarah hidup Hsna yang baru sekerat jalan ni bukan la dalam kategori anak solehah baik takleh nak jentik..penah sangat melawan cakap tiggikan sore, marah-marah. memberontak.. kalau tak takde la tiap hari kena rotan, kena bebel ye dak??

so bila dah up dah lebih 25 rasanya takleh dah buat camtu..kena insof. So Insyallah we do the best let Allah do the rest hokey..

lain-lain azam apa eh? juz nak belajar solat awal waktu dan sempurnakan wudhuk serta solat> masa-masa sekolah dulu kan banyak attend program motivasi, pakar motivasi tu cakap kan nak berjaya utamakan solat..ok fine masa tu faham-faham macam tu je la.. pastu one day bila hidayah Allah tu sampai, bila Allah bukak pintu hati kot .. terfokus nak baca terjemahan azan kat tv.. korang perasan tak?

Hayya a'lal Falah > marilah menuju kejayaan!

dep! sentap makan dalam beb.. iye pintu utama kejayaan solat dulu..penah dengar tak baiki solat pasti Allah baiki hidup kita...seee.. jelas tak..nak cepat-cepat kejayaan tu milik kita nak cepat-cepat doa makbul solat la awal-awal tanpa tertangguh..kang tertangguh doa dan kejayaan kita.. its related ok! Alhamdulillah bagi yang tuhan suluh hidayah awal-awal..untung besar taw! cari Allah dulu Allah akan cari kita dulu..

Pastu sila rajinkan diri untuk bangun solat malam Hsna oit! esok pun bulih tido lagi..sayang nau nak tinggal selimut tebal tuh...huh! ke kena buang selimut tuh?? kah! 

Nak konsisten je baca quran..tamau lompang-lompang..kalau tak boleh baca pun dengar bacaan pun kira pass la..

Lain-lain punya azam nak jaga kesihatan elok-elok..tamau tipu-tipu dah..nak disiplin betul-betul > nak rajin puasa sunat, nak makan makanan sihat-sihat nak limitkan segala jenis jajang dan makanan manis, beminyak, belemak dan limit la segala yang tak baik tuh.. Hsna sweets lover taw..suka sangat biskut, coklat.. tapi kalu buat air manis tak suka manis-manis.. sesudu kecik gula/susu dah ok dah..plak dah!

Apalagi ye..nak berjaya dalam bisnes Shaklee Hsna.. tahun ni mesti naik rank, naik bonus, dapat bagi senyuman kat lebih ramai orang bila  begaya tampil dengan kulit baru.. cewahh!

Mesti memiliki kereta idaman tahun nih..MESTI!....Sound sangat mustahil taw nak dapat kereta idaman nih..ko mampu ke Hsna??? dah la kete iadaman kau tu dalam kategori kete mewah....??tapi tak mustahil pun kan..tak kira nak jugak... sape bulih jangka kan kalau dah rezeki..amin Insyaallah! 

Kete apa tu?? rahsia...nanti dah dapat Hsna share ye..kkkkk..korang doakan la jugak moga-moga dapat la kete tu.. 

Nak travel & backpackers & umrah ..ni idaman semua orang ni kan? sapa tak suka jalan-jalan.. sapa tamau gi makkah kan?

Tu yang top 10 azam mesti capai tahun 2017 nih, Insyallah! Bila dah reveal public ni maknanya nak ke taknak ke kena buat, kena capai sampai sempurna kan.

Sesungguhnya aku tak tahu macam mana aku nak capai apa yang aku nak tapi Insyallah by time Allah will show me the best way, will give me the best deal..dengan petunjuk dan kurniaNya. Insyaallah segalanya dengan izinNya sahaja!

Korang dah share korang punya azam? nak tau jugak..

eh satu lagi azam 2017 nak capai follower blog paling kurang 200 tuk tahun ni..agak-agak susah tak? mampu ke?? hurmmm