Sunday, 15 May 2016

RASA MENGANTUK ITU TANDA PENJAGAAN DARINYA?


Assalamualaikum
Mood ngantuk tp kene tahan sbb keje xabis lg..><

Rasa mengantuk itu tanda penjagaan dariNya

Don’t know why but this sentence sound so cool for me..

kan?? rasa macam..”wah hebatnya cara Dia”

Korang perasaan tak time sakit/sedih/ time lepas nangis/ time down/ time penat emosi or fizikal kita cenderung rasa letih pastu mesti nak rehat dan tidur

Bila tidur kita sbnrnya dalam zone  “bebas”,
bebas dari berfikir, bebas dari bergerak, bebas dari lelah dan penat dan bebas dari segalanya.

Kita ibarat bayi yang kenyang lepas menyusu..tenang je dalam lena..

So bila terjaga jiwa pun  dah tenang hati lebih terbuka dan masa ni pintu penyelesaian kepada 1001 masalah yang duk pikir masa sblm tido tadi seakan-akan terbuka seluas-luasnya…

Pikiran kita lebih rasional…betul tak?

Itulah tanda penjagaan dariNya..bertuahkan kita ni…commit dosa setiap saat tapi dalam masa yg sama Dia juga setiap saat menjaga kita… so hamba yang bersyukurkah kita ini??

Allahu….Jum sama-sama kita muhasabah balik…

Kasi tutup mata aih malu ngat...

p/s: tiba-tiba rasa malu sebab tiba-tiba rasa macam xsedar diri…urkkk!!

Sekian from me –HR-/ 011.2557.9903


No comments:

Post a Comment