Sunday, 22 May 2016

“BARANG” BAIK MEMANG SANGAT MAHAL….

"The one who love Allah,
love the one who love Allah"

Assalamualaikum.. Alhamdulillah 2 3 hari ni sibuk aje baca entry cara nak cantikkan luaran diri…kecantikan “dalaman” penah kau keesah???  

Insyaallah both kita jagakan leklok…kecantikan penampilan + kecantikan akhlak/hati.. orite!

1st & foremost nak jentik tangkai hati kita dulu dgn soklan cepumas ni
“Syurga Allah itu “mahal” ke “murah”?
;
;
;
;

Errkk…sangat mahal kan?? Susah giler nak dapat…

Rahmat teragung kita dapat bila……. kita tergolong dalam ahlinya (syurga)…dan insyaallah kita bakal penghuninya tepat pada masaNya… kan?

Perkara baik itu menuntut pengorbanan, pengorbanan masa/tenaga/harta dan sebagainya.

Nak syurga Allah tak susah tapi tak senang
Erkk..mcm mana tu???

Senang kalau kita sanggup patuh pada perintahNya dan tinggalkan laranganNya tanpa ragu

Dan susah kalau kita tak sanggup nak commit even some pengorbanan semata-mata nak follow “rules & regulations” Dia.. betul tak?

Berapa ramai yang selalu recheck quality ibadah daily/ monthly/ yearly or even once in this lifetime???

Berapa ramai yang sanggup kesana-kemari mencari ilmu semata-mata nak improve kualiti kita as a hamba Dia?

Berapa ramai yang selalu “scan” keadaan hati dia dengan Allah, even sesame manusia?

Berapa ramai yang berusaha untuk fulfill suruhanNya serta yakin denganNya tanpa ragu?

See…xsenang kan? Tapi tak mustahil ….How to remove all those impossibilities?

 Keep on doa mintak dgn Dia moga kita setiasa “setia” denganNya dalam semua jalan yg kita pilih, insyallah sentiasa mohon petunjuk dariNya.

Sebab kalau kita nak sekali kat Dia, Dia berganda-ganda nak kat kita…bukan 2 kali bukan 3 kali..tapi berkali-kali..

Kerana jika kita berjalan menujuNya, Dia “berlari-lari” mendatangi kita…
Sayangnya Allah kat kita…kan?


#Alhamdulillah a little sharing but I hope it shaken our great heart… besar harapanku nih..hihi..
Sama-sama kita improvekan dan upgradekan quality kita dengan Dia.


SALAM SAYANG –HR-/011.2557.9903



.

Masyaallah wa Subhanallah seriously cantik sangat2 kata2 ni... kan?

No comments:

Post a Comment