Monday, 6 June 2016

GASTRIK BUKAN PENGHALANG PUASA : AHLAN WASAHLAN RAMADHAN

Assalamualaikum
Ahlan wasahlam ya Ramadhan, Alhamdulillah masih berbaki beberapa jam lagi kita bakal bertemu Ramadhan.. bunyi macam special sangat Ramadhan ni kan….kenapa??bulan lain xspecial ke..Insyaallah special jgk tapi bulan Ramadhan ni bulan kita, iaitu bulan umat Nabi Muhammad SAW menjalankan ibadah puasa, bulan dimana doa paling makbul, di mana terdapat didalamnya hari yang lebih baik dari seribu bulan..subhanallah…harapnya ada la rezeki kita2 nak jumpa malam yg super special tu kan..Insyaallah..


This post Hsna nak share some tips yang mungkin boleh bantu sesiapa sahaja yang mungkin xboleh nak puasa dengan lancar & sempurna…cth yg

kerap ada masalah gastrik
angin dalam badan,
individu yang mudah penat
someone yang asal puasa je mood swing, asal puasa je xleh control perasaan
lagi2 bagi ibu menyusu yg mudah penat & terpaksa manage hal rumah tangga + keje ofis at one time,
ayah yang kena kerja kuat nak2 keje di bawah sinaran matahari secara terus-menerus,
pelajar yang perlukan focus yang tinggi untuk study


"berpuasa dalam cuaca yg agak panas skrg ni memang mencabar!!"

tapi bukan ke kita berpuasa tu mmg untuk melatih jiwa kita agar lebih kuat,malah untuk mengajar kita erti berlapar itu sendiri plus untuk lebih memahami saudara2 kita yang susah untuk mendapatkan makanan??..ya that soo rite… ☺..

Tapi for me its simple as that, Shaklee sediakan suplimen untuk mereka yg memerlukan.
Sekali lg Hsna kasi highlightkan “bagi mereka yang memerlukan”

Jika mereka yg berpuasa  tapi boleh survive  macam biasa TANPA rasa nak marah-marah, tak buatkan korang asyik nak tidur je sepanjang hari sebab puasa, tanpa ada mood swing yang tunggang langgang .. ok fine you do better
Masa kecik2 dulu penah kot cenggini kan?? ><

Tapi kalau korang jenis yang penat yg terover sampai terpaksa pose sekerat hari, atau gastrick sampai gigil & pucat bagai, asyik nak marah-marah, penat sampai nak angkat jari pun xlarat… korang rasa korang perlukan xtra bantuan tak??  ..perlu kan??

Dalam Shaklee sendiri offer Ramadhan set untuk membantu korang yang memerlukan untuk berpuasa dengan bertenaga dan sihat…malah bonus lagi bila beraya dpt shape badan yg flawless.. eh eh badan flawless?? Ye badan dan kulit okeyy. .flawless habis beb!! Insyaallah..

#1.Mealshake + #2.ESP Protein + #3.Perfomance Drink yang berperisa oren segar + #4.Lecithin


#1.Membekalkan nutrient lengkap untuk menyokong keperluan badan semasa berpuasa

#2.Protein untuk memberi tenaga sepanjang puasa serta membantu mengawal emosi

#3. Membantu mengekalkan paras glukos dalam badan untuk elak keletihan. Glukos penting untuk ditukarkan kepada tenaga.

#4. Lecithin sangat penting untuk tingkatkan focus, penting untuk diambil selepas berbuka puasa untuk memastikan lemak yang kita ambil dikisar dan dibuang segera jadi shape badan tambah maintain.


Lecithin juga sangat penting untuk menjadikan kulit lebih cantik malah otak lebih bijak. 

.☺.
Lastly selamat menjalani ibadah sepanjang bulan Ramadhan teman2 saudaraku. Moga semua apa yang kita ingin kejarkan sepanjang Ramadhan tahun ni tercapai dengan penuhnya, Insyaallah. Semoga kita juga punya rezeki & keizinan untuk bertemu Lailatul Qadar. amin. Salam Sayang Hsna Rahman/ 011.2557.9903

No comments:

Post a Comment