Thursday, 21 January 2016

SUPLIMEN UNTUK AWET MUDA | AGEN AWET MUDAAiswarya Rai menjangkau 42 tahun pada 2016 (Sumber MSN)
Punca utama penuaan berlaku apabila  keupayaan sel-sel yang lebih tua untuk meniru dengan tepat terhalang atau terganggu. Sepatutnya DNA mereka dan mereplikasi diri mereka sendiri didalam setiap sel baru namun apabila berlaku kesilapan DNA, akan terhasil kepingan-kepingan serpihan DNA  yang rosak dan akhirnya sel-sel mati terkumpul. Akibat dari pengumpulan “sampah” DNA ini akan menyebabkan fungsi sel terganggu dan mungkin akan menyebabkan kemerosotan sel dan akhirnya sel mati menyebabkan pelbagai punca penyakit seperti kanser, diabetes, stroke, serangan jantung, lumpuh, kedutan pada kulit, masalah kulit, rambut beruban dan sebagainya.  
Dengan kehadiran resveratrol mampu mengurangkan jumlah kesilapan DNA dan meningkatkan keupayaan untuk merangsang gen supaya sentiasa muda dan baru. Oleh sebab tu resveratrol merupakan salah satu langkah yang baru dan  berkesan untuk melambatkan proses penuaan dan untuk kekal lebih mudah dan sihat.

Resveratrol mempunyai struktur molekul yang sangat unik yang menjadikan resveratrol tinggi kapasiti antioksidan. Ia dapat meningkatkan deacetylation. Reaksi yang berlaku antara deacytilation dan acetylation dalam tubuh dapat mengaktifkan “gen muda".
Sebab tu VIVIX merupakan agen awet muda paling unggul di abad ini. Saintis Shaklee merumuskan ramuan VIVIX yang sangat tinggi kapasiti antioksidan resveratrol dan polifenol.

Resveratrol di dalam VIVIX mampu menembusi sel DNA secara terus seterusnya membaiki setiap kesilapan DNA yang telah berlaku atau bakal berlaku.

Kesilapan DNA berlaku atas beberapa sebab:
#. Kesan daripada bahaya sinaran uv yang mampu merencatkan perkembangan normal sel
#. Terdedah kepada bahan kimia
#. Pemakanan yang tinggi campuran bahan kimia dan perasa/pewarna tambahan
#. Penyakit keturunan
#. Kekurangan nutrisi
#.Kerja kuat yang akan mengurangkan kapasiti tenaga dalam tubuh untuk menjalankan regenerasi dan rehabilitasi.(proses menggantikan sel-sel tidak sihat/ mati kepada sel-sel baru yang muda, sihat dan tinggi daya tahan).


Dengan pengambilan tonik ajaib tinggi antioksidan satu sudu sebelum tidur setiap hari dapat mengembalikan atau mengekalkan kulit muda, tegang, anjal dan berseri. Selain itu VIVIX dapat meningktakan daya tahan tubuh untuk menentang masalah penuaan. 

.
jum sesame jadi cantik nak..? Selain VIVIX ada beberapa pilihan lain untuk tampil lebih cantik dengan sihat..look down here..
Yang kat bawah lagi ni full set cantik by Shaklee terdiri daripa VIVIX, Shaklee Collagen Powder, ESP Soy Protein, Vita C Plus, Vita E Complex


So last here!!
salam sayang Husna Rahman | 011.2557.9903

No comments:

Post a Comment