Monday, 25 January 2016

5 PILIHAN MAKANAN UNTUK KURUS
#. Bawang putih
Nak kurus, nak cantik wajib jangan sesekali tingglkan bawang putih dalam senarai diet. Ini kerana bawang putih sangat baik dalam proses pembakaran lemak dan membantu memanaskan badan dan bagus untuk menyingkirkan angin dalam badan.


#.Keledek
Keledek antara alternatf lain yang perlu dipertimbangkan untuk mengganti pengambilan nasi. Mngikut tradisi Cina, tumbuh-tumbuhan jenis ubi mempunyai sifat penyembuhan terbaik dan mengandungi lebih banyak mineral berbanding sayur-sayuran lain. Dan yang paling best keledek tidak menggemukkan sebaliknya ia boleh membantu dalam proses menurunkan berat badan kerana keledek mengenyagkan.#.Kurma
Kurma kaya dengan serat , kalsium dan antioksida. Kandungan serat dan gula dapat membantu penyimpanan lebih banyak tenaga. Kurma juga adalah antara pilihan bijak untuk proses penurunan berat badan dan mengenyangkan kerana kurma mengandungi monosakarida, berbeza dengan tepung ataupun nasi yang mengandungi karbohidrat berbentuk polisakarida. Disebabkan struktur molekul kurma ialah monosakarida iaitu sejenis gugusan molekul yang sederhana dan ringkas menjadikan tenaga didalam sebiji kurma mudah dan cepat diserap oleh sistem pencernaan. Sementara itu nasi  atau tepung memerlukan pemecahan dan pemprosesan lain sebelum menjadi monosakarida.#. Teh Hijau
Kandungan polifenol di dalam teh hijau berupaya untuk menyokong proses penurunan berat badan dengan mempengaruhi penyerapan lemak dalam tubuh. Teh hijau dipetcayai dapat menigkatkan kadar metabolism oleh badan, mampu membekalkan tenaga, membantu meningkatkan daya tahan tubuh dan berkuasa untuk menetang serangan radikal bebas yang sangat berbahaya untuk kesihatan.#. Air masak
Rasanya air masak antara pilihan menu yang paling wajib dalam usaha untuk menurunkan berat badan. Minum air masak  dalam kuantiti yang banyak dapat mengenyangkan perut kerana sebenarnya air masak juga mengandungi nutrient yang boleh memberi rasa kekenyangan kepada individu. Selain itu air mampu member keselesaan dan membantu meningkatkan metabolism badan untuk pembakaran lemak.


Dapatkan supporter kurus anda iaitu Set Healthy Slimming by Shaklee yang terdiri daripada:

#. Cinch Shake
Membekalkan protein untuk otot dan saiz badan yang lebih baik dan sesuai

#. Cinch Tea Mix
Meningkatkan metabolism badan dan jugak membekalkan tenaga untuk tubuh melakukan perubahan berat badan.

#. Lecithin
Tolong bakarkan dan kisarkan lemak yang bertakung dalam tubuh!

#. Herblax
Tolong buangkan lemak yang dah terbakar tadi keluar dari tubuh. So takde lagi toksin lemak ang terkumpul yang menjadikan perut buncit dan sebagainya.

#Vitalea
Multivitamin yang membekalkan nutrisi penuh untuk tubuh. Tubuh perlu ready untuk menerima sebarang perubahan saiz otot, lemak dan sebagainya. Jadi bila nutrisi tubuh lengkap maka proses perubahan tubuh lebih lancar.

Gabungan keempat-empat suplimen tersebut dapat menyokong tubuh untuk menjalani perubahan berat badan dengan lebih konsisten. Takkan ada kes diet yo-yo, sekejap berat badan turun, sekejap maintain pastu naik balik…ni sebab sel-sel dalam tubuh tidak menerima nutrient yang sepatutnya untuk memastikan tubuh dapat kekalkan berat badan secara tetap.

Jadi dengan penambahan suplimen ini dapat membantu anda untuk kurus dengan lebih efektif dan berkesan.


Salam sayang Husna Rahman | 011.2557.9903


No comments:

Post a Comment