Thursday, 3 December 2015

Bagaimana nak pilih PROTEIN POWDER terbaik?

Assalamualaikum. Bismillah. Allahummasollia'lamuhammad.

Penting ke tak penting protein ni jum kita baca

Apa itu protein? 
Protein ialah bahan utama dalam pembentukan seluruh tubuh kita berrmula dari sel-tisu-organ-sistem-organisma. Kehadian protein juga sangat penting sebagai komponen utama kepada hormon manusia , ia mampu meransang fungsi psikologi manusia.

Ringkasnya, hampir setiap organ dan sistem tubuh kita memerlukan protein.

Kesan kekurangan protein yang umum kepada manusia:

#1. melemahkan sistem imun
#2. masalah lebihan air dalam badan
#3. otot kurang kepejalan
#4. perubahan warna dan struktur rambut
#5. pertumbuhan terganggu/terbantut
#6. masalah penghadaman (sembelit/ jarang membuang air besar)
#7. masalah ketidakstabilan hormon
#8  kulit tidak sekata dan agak kering
#9. kuku menjadi rapuh
#10. kegagalan fungsi organ secara keseluruhannya

Kepentingan utama protein:
#1. membantu menguatkan otot
#2. menggalakkan pembakaran lemak kepada tenaga secara berperingkat jadi akan rasa lebih kenyang dalam jangka masa yang lama. protein meruakan pembekal tenaga segera yang baik.
#3. melembapkan dan melembutkan kulit kerana protein dapat meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengembalikan serta mengekalkan radian kulit dan mempercepatkan kesembuhan luka.
#4. memudarkan kesan parut dengan cepat kerana penggantian sel kulit mati berlaku lebih cepat dengan bekalan  protein yang membantu pertumbuhan sel kulit yang sihat dan cepat. pengambilan protein yang kerap adalah kunci awet muda.
#5. bahan utama yang menghasilkan rambut ialah protein  korang tau tak 70% rambut terdiri daripada protein. pengambilan protein yang cukup membantu membina rambut sihat, hitam dan bersinar.

Cara-cara nak pilih  PROTEIN POWDER terbaik.

#1. non-gmo protein 

#2. sebaik-baiknya pilihlah sumber protein daripada tumbuhan berbanding haiwan.

#3. mempunyai indek glisemik (GI) yang rendah yang sesuai diamalkan oleh semua golongan/jenis penyakit

#4. tubuh kita memerlukan  2 jenis protein asid amino. asid amino perlu [essential amino acid] dan asid amino tak perlu [non-essential amino acid]. protein perlu tidak boleh dihasilkan oleh badan dengan sendirinya sebaliknya perlu ditambah melalui pemakanan daripada luar seperti telur, ayam.  jadi sumber protein yang terbaik ialah yang mampu membekalkan kesemua jenis protein asid amino perlu kerana badan tidak dapat membuat dengan sendiri tanpa bantuan makanan harian.

#5.  pemprosesan yang dapat mengekalkan  isoflaven soya yang amat penting untuk kesihatan.


Bagaimana #espsoyprotein dapat memenuhi kelima-lima ciri sumber protein terbaik.

1. ESP sememangnya non-gmo [non-geneticallymodified organism]. shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identify Preserved Program [IPP]. Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik daripada benih kepada pengeluaran dan penghasilannya. 

ESP diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang yang ekstensif dan komprehensif  yang menghasilkan protein yang berkualiti tinggi. Ia diproses pada kadar suhu yang rendah semata-mata untuk mengekalkan keasliannya.

2. protein terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada kepeluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh. terdapat asid amino. ESP merupakan satu-satunya produk protein dipasaran yang mampu menjamin penyedian kesemua protein asid amino perlu [9 asid amino perlu] yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Selain itu bonus tambahan daripada pengambilan ESP ialah ia turut diperkaya dengan 9 lagi sumber vitamin dan mineral yang penting untuk tubuh. 

3. ESP merupakan sumber minuman protein yang mempunyai indek glisemik [GI] yang rendah dan sesuai untuk semua peringkat umur malah ia juga sangat sesuai diamalkan oleh penghidap kencing manis untuk mengekalkan tenaga mereka. 

note: karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indek glisemik yang tertinggi. manakala karbohidrat yang mempunyai indek glisemik yang rendah memecahkan gula dengan perlahan-lahansambil membebaskan glukos kedalam sistem badan. ini dapat mengekalkan paras gula yang rendah dalam darah supaya proses pengurangan berat badan serta dapat mengekalkan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang. 

4. ESP diproses secara teliti oleh pihak Shaklee. Bermula dari cara mencuci soya kacang soya sehinggalah peringkat penghasilan keseruhannya. kacang soya ini dibasuh dengan menggunakan air bagi mengekalkan isoflavin,  genistein dan daidzen yang penting untuk kesihatan.

Kebanyakan produk soya lain, mereka mencuci soya dengan menggunakan alkohol dimana ia akan mengakibatkan kerosakan sumber isoflaven yang penting untuk kesihatan. korang tau tak cara pemprosesan ini akan membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia sepanjang pemprosesan penghasilan dijalankan makanya khasiat soya telah hilang atau genetik asal soya mungkin telah berubah. 

5. ESP soy protein merupakan sepenuhnya berasaskan sumber tumbuhan soya yang semulajadi, selamat dan berkesan untuk kesihatan,kecantikan dan kecergasan.


..
terlalu banyak kebaikan yang telah dikongsi-dibaca, then bila pulak nak merasanya? jum dapatkan #espsoyprotein sekarang...dapatkan sample suplimen #herblax secara PERCUMA bila anda order dengan Husna...ngehh...jum order cepat dengan wasup/mesej 011-2557 9903....selain tu korang akan diakses dengan ribuan tips kesihatan yang sangat bermaanfaat..bertindak sekarang tau!! YES now..

No comments:

Post a Comment