Monday, 7 December 2015

5 Kebaikan Utama Vitamin CVitamin adalah komponen penting dalam badan kita yang mempunyai pelbagai peranan seperti mengekalkan badan yang sihat , menghapuskan penyakit dan jangkitan dan meningkatkan kesihatan pelbagai organ badan. 

Semua ni kita perolehi daripada pemakanan kita. Inilah sebabnya mengapa kita perlu perhatikan tentang makanan yang kita makan setiap hari kerana mementingkan kesihatan tidak hanya makan semua makanan yang sihat yang kita tahu tetapi berpengatahuan mengenai nutrien daripada makanan yang kita makan secara teratur. 

Mengambil vitamin tambahan dengan cara yang  betul dapat mengimbangi pemakanan badan kita kerana mempunyai diet yang seimbang adalah cara yang sihat untuk mengekalkan badan yang bebas penyakit.

Vitamin A,B.C,D,E,K merupakan vitamin penting yang harus diambil setiap hari. Semestinya setiap vitamin mempunyai peranan masing-masing untuk tubuh. Namun kali ni kita fokuskan vitamin yang paling penting, vitamin yang paling orang biasa ambil iaitu Vitamin C.

Buah dan makanan yang kaya Vitamin C5 Kebaikan Utama Vitamin C

1.Vitamin C adalah kunci kepada pengeluaran kolagen. Vitamin C atau  asid askorbik adalah protein yang membantu dalam pertumbuhan sel-sel dan saluran darah yang menjadikan kulit lebih segar dan sihat.

2. Vitamin C membantu membaiki kulit dengan sendiri. Kulit kita sememangnya mempunyai
keanjalan yang luar biasa dan Vitamin C boleh membantu menghilangkan parut  dan ligamen untuk pemulihan yang cepat serta membantu memperbaharui dan membuang lebihan sel-sel kulit mati.

3. Vitamin C merupakan antioksidan yang melambatkan kadar kerosakan radikal bebas. Radikal bebas adalah sangat berbahaya untuk kulit. Jika dibiarkan tanpa sebarang pelindungan ia boleh mengakibatkan kanser kulit dalam jangka masa panjang. Radikal bebas  adalah molekul tidak stabil yang merosakkan kulit,  menyebabkan kekeringan, garis-garis halus dan kedutan!

4. Vitamin C boleh mengembalikan kerosakan DNA. Penyelidikan baru menunjukkan bahawa asid askorbik 2-fosfat daripada Vitamin C ukan sahaja membantu meneutralkan radikal bebas tetapi memperbaiki kerosakan.

5. Vitamin C juga boleh mengurangkan kesan  sunburn. Kajian menunjukkan bahawa Vitamin C boleh mengurangkan selaran matahari yang disebabkan oleh pendedahan kepada sinaran ultraungu B dan mengelakkan akibat pendedahan cahaya matahari jangka panjang yang boleh membawa kepada kanser kulit. Ini tidak bermakna Vitamin C adalah pengganti sunblock tapi ia membantu untuk melindungi dari dalam

Vitamin C sangat penting untuk pertumbuhan serta kesihatan tubuh kita. Ia tidak dapat disimpan di dalam badan tapi badan memerlukan Vitamin C. Oleh sebab itu amat penting untuk menambahkan diet Vitamin C dalam pemakanan setiap hari. Atau anda punya pilihan kedua iaitu pengambilan suplimen Vitamin C.

Manfaat utama: Sustained Release Vita C Plus

Meransang pembentukan  kolagen

Memperbaiki simpton pendarahan
Pengambilan  vitamin c yang cukup mampu mengelakkan gejala gusi berdarah, menghapuskan lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lebih cepat, melembutkan serta melembapkan kulit.

Peningkatan system imun
Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah
putih menentang bacteria dan kuman, mengukuhkan system imun, mengurangkan alergi hidung, kulit dan astma. Selain itu mampu mempercepatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simpton demand an selsema. 

Memutih dan menyekatakan warna kulit
Membantu menyingkirkan sel-sel kulit mati seterusnya menanggalkan parut dan kulit suram. Korang tau kan? Bila sel-sel kulit mati tak ditanggalkan pastu kulit makin lama makin berdaki makin lama makin banyak sel kulit mati tu yang jadi kulit gelap tak sekata tu. Jadinya Vita C bantu singkirkan sel-sel kulit mati tu lepas tu ganti denga sel -sel kulit baru yang lebih sihat dan bersih. 

Kurangkan jerawat-jeragat-parut

..
Banyak sebenanya nak list..tahu saje tak best cuba baru BEST.
Nak cuba, nak order boleh contact SID Husna
Whatsapp/Message/Telegram: 011-2557 9903

No comments:

Post a Comment