Monday, 28 September 2015

TIP KENALI PUNCA JERAWAT

-Rawat & jaga  kesihatan dalaman untuk keserlahan kecantikan luaran-

Jerawat bukan sahaja masalah kulit secara luaran dan zahirnya sahaja. Malah masalah jerawat juga menggambarkan ketidasempurnaan   fungsi sistem organ dalaman tubuh. Rujuk gambar kat page ni untuk mudah faham apa yang dimaksudkan tadi. SIMPLE & EASY.


Oleh sebab tu amalan pengambilan  multivitamin akan memperbetulkan fungsi sistem dalam tubuh kemudian kulit menjadi lebih sihat dan bersinar.


Kadang-kadang tak semua vitamin serta nutrient boleh dihasilkan oleh tubuh dengan sendiri sebaliknya perlu dbekalkan melalui pemakanan dan pengambilan multivitamin tambahan untuk menyokong keperluan tubuh.
Apabila tubuh kekurangan “makanan”  untuk menjalankan fungsi sistem masing –masing pada tahap terbaik makanya terjadilah masalah-masalah kesihatan seperti masalah kulit, keletihan, sakit-sakit belakang & sendi serta banyak lagi masalah-masalah kesihatan yang timbul.
Oleh sebab itu tubuh kita perlu di “topup” dengan nutrient yang sepatutnya untuk memastikan kesihatan dan kecantikan berpanjangan.


tip_by_shaklee

and 'his tip_by_me
◕,◒"ok simple info for today's post...hope it help yo' to 'he fullest. Insyaallah & Assalamualaikum
feel free to ask me anythin' regardin' Shaklee's supplement: wanna ve it, wanna be a member, wanna earn an super extra income & everythin'abt Shaklee. 
-such big-huge honor to have you as my reader my dearest-

No comments:

Post a Comment