Friday, 18 September 2015

KEBAIKAN BAWANG PUTIH UNTUK KESIHATAN

Korang tau tak
Bau garlic terhasil daripada kandungan pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri daripada bahan sulfat untuk menentang bahan antioksida dan antikanser.


Kebaikan Bawang Putih.
~Anti-Bakteria
~Menghalang kanser perut dan kolon: Sebatian sulfat didalam bawang putih berupaya merangsang sistem imunisasi dalam menentang sel kanser.
~Menurunkan tahap darah tinggi: Dengan mengamalkan pemakanan bawang putih yang dicincang dapat membantu pengembangan salur darah sehingga 72%
~Menghalang serangan jantung: Antioksida yang terdapat dalam bawang putih dapat menghalang serangan jantung dan strok. 
.
.
Khasiat bawang putuh boleh didapati dalam beberapa cara, tak semua boleh makan mentah-mentah kan..lagi-lagi bawang putih punya bau yang kuat.. jum kita review sikit macam mana kita boleh dapat khasiat bawang putih tanpa halangan.. eheh..


Shaklee sediakan ekstrak bawang putih semulajadi dalam bentuk tablet.
2 tablet Garlic membekalkan 1000mg ekstrak bawang putih tulen yang menyamai dengan 2 ulas bawang putih segar.

Diestrak  dari bawang putih jenis premium yang ditanam secara organic, bebas racun perosak dan serangga di California, USA pada musim panas.

Dihasilkan secara ekslusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif.

Tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif

Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herba bawang putih terhasil dari  kombinasi  2 ekstrak herba rosemary dan spearmint.

Garlic Shaklee mengandungi pelbagai Vitamin E yang berfungsi untuk meningkatkan sebatian aktif bawang putih dan keberkesananya didalam tubuh.MANFAAT UTAMA

1. Mengandungi spearmint : Untuk mempertingkatkan system penghadaman dan fungsi jantung
2.Antibiotik yang selamat dan semulajadi: Untuk mempertingkatkan system imun  tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
3.Mengatasi masalah alergi: Mempetingkatkan masalah imun tubuh seperti sinus, alergi, asma, hepatitis dan selsema
4.Mempertingkatkan sistem penghadaman : Formula Garlic mampu mengatasi masalah kembung perut, gastric, ketidakhadaman dan Garlic mampu bertindak menentang bacteria H.Pylori bakteria seterusnya menghalang ulser gastric.
5. Menurunkan tekanan darah tinggi
6. Bertindak  sebagai detoksifikasi: membentu mengeluarkan raksa/ cadmium, plumbum dari tubuh yang akan menaikkan tekanan darah dengan pantas. Garlic juga mampu bertindak untuk melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
7.Menurunkan kolestrol LDL meningkatkan HDL, trigliserid dan klikatan darah (mengurangkan pembekuan darah), Melindungi jantung seterusnya dapat  menghalang strok dan penyakit koronari.
8.Mencegah kanser dengan mengurangkan bahan penyebab terjadinya kanser- NITROSAMINE
9. Menstabilkan glukos dalam darah.


========================
additional information about garlic
ve fun readin' everyone of yo'
.
Assalamualaikum


No comments:

Post a Comment