Thursday, 4 June 2015

PENYELESAIAN SI PENOLAK SAYURAN


TABLET SAYUR

Pengambilan sayuran sangat penting. Melalui pemakanan sayuran serta buah-buahan ita akan mendapat vitamin yang amat diperlukan oleh badan seperti vitamin A,B,C,D dan E. Fungsi vitamin-vitamin ini adalah untuk melancarkan penghadaman usus dan menguatkan sistem imunasi serta mampu mencegah pelbagai jenis penyakit.

Serat sangat penting kerana ia berfungsi untuk mengawal gula dalam darah dan menjadikan seseoang berasa kenyang dalam tempoh masa yang lama.

Disebabkan gaya hidup yang semakin kompleks terdapat bermacam-macam sumber vitamin dan suplimen yang boleh diamalkan bagi mencukupkan keperluan seharian. Lebih-lebih lagi dianggarkan hanya 7,5% rakyat Malaysia yang mengambil cukup sayur dan buah sehari ( Kajian soal selidik Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2011).

Selain faktor tidak menggemari sayur, faktor sibuk juga menjadi penghalang untuk mendapatkan cukup vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh.

Shaklee menyediakan formula lengkap Vita lea Iron Formula yang merangkumi keseluruhan mineral dan vitamin yang diperlukan oleh tubuh sehari.
Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah., 12 vitamin dan 7 mineral penting . KLIK DISINI untuk maklumat lengkap kandungan Vitalea Iron Formula 

Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang. Tablet vitalea ini disaluti dengan serbuk nutrisi – SPIRULINA, Merupakan multi-vitamin yang terpantas terlatut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung didalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecilMANFAAT UTAMA VITA-LEA® IRON FORMULA 


Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu system memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar. 

Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan. Elemen Penting

Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tirod.

Melindungi Organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
SIAPA PERLU AMBIL VITA-LEA® IRON FORMULA 

1. Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang.
2. Individu yang tidak lengkap diet hariannya.
3. Individu yang ingin meningkatkan sistem imun.
4. Remaja yang sedang membesar.
5. Lelaki dan wanita tidak kira peringkat umur.
6. Wanita hamil, menyusukan anak dan dalam pantang.
7. Wanita hamil atau sesiapa sahaja yang mengalami masalah Hb rendah.

Memang tidak dinafikan terlalu banyak keistimewaan Shaklee VITA-LEA® IRON FORMULA ini. Dan diyakini 100% semulajadi, 100% selamat dan diluluskan KKM

120 tablets dengan penggunaanya kurang lebih 4 bulan. Dengan harga RM 95 sebotol bersamaan 1 tablet= RM 1.26

Pelaboran yang amat MURAH untuk kesihatan anda seharian. Untung kan? Daripada beli junk food yang RM 2.00 sebungkus (bajet junk food plh murah la tu RM 2.00 biasanya up lg kan??) malah berbahaya untuk kesihatan lebih baik laburkan untuk tingkatkan taraf lkesiahatn kepada yang lebih baik..kan..??

Kesannya  lebih menguntungkan berbanding harganya dan pastinya pelaburan anda berbaloi.

Pilih yang lebih selamat dan yakin. Daripada menghabiskan duit kepada sumber multivitamin yang kita tidak pasti kandungan serta keberkesanannya lebih baik pilih VITA LEA IRON FORMULA yang terbukti keberkesanan dan selamat.

SILA HUBUNGI HUSNA untuk sebarang pertanyaan, pesanan dan menikmati potongan harga istimewa.

 Shaklee  ID No : 1185474
 SMS/Call : 011-2557 9903
 Email : husnasukahijau@gmail.com
 FB: Husna Rahman
PAGE : Tip Sihat
Laman Web : www.kotakconteng.blogspot.com


No comments:

Post a Comment