Saturday, 6 June 2015

MINYAK IKAN BAIK UNTUK JANTUNGMinyak ikan didapati di dalam ikan yang mengandungi lemak ataupun suplimen

Lemak pada ikan berbentuk cair sebab itu ia dikenali sebagai minyak ikan

Penyelidikan menunjukkan banyak manfaat yang boleh didapati menerusi minyak ikan untuk kesihatan tubuh

Bukti ilmiah juga membuktikan minyak ikan paling bermanfaat untuk kesihatan jantung

Minyak ikan berkhasiat untuk menurunkan kadar lemak trigliserida, melambatkan pembentukan plak pengerasan pembuluh darah, menurunkan tekanan darah, mencegah strok pada penghidap sakit jantung


INGAT YE!!


Disebabkan manfaat terbaik minyak ikan  berasal dari kandungan anti-inflamasi dan omega-3, pakar kesihatan percaya minyak ikan juga efektif untuk mencegah penyakit akibat inflamasi seperti arthriris, rematoid, osteoporosis dll.

Minyak ikan juga berkhasiat membantu memelihara kesihatan mata, mengurangkan tahap depresi, gangguan konsenstrasi, masalah schizophrenia atau gangguan bipolar. Ia mampu meningkatkan fokus samaada golongan dewasa atau kanak-kanak.

Tubuh kita tidak dapat menghasilkan omega-3, untuk mendapatkan jumlah yang diperlukan oleh tubuh minyak ikan boleh didapati daripada makanan yang mengandungi omega-3 spt kacang walnut, minyak kanola, zaitun serta kacang soya.atau suplimen .

Jika dibandingkan dengan sumber smulajadi dari tumbuhan, omega-3 yang berasal daripada haiwan seperti ikan adalah yang terbaik.


Ini kerana minyak ikan memiliki 2 jenis asid esensial iaitu eicossapentaenoic acid (EPA) dan docosahexaenoic acid (DHA). 


Sementara sumber tumbuhan hanya mengandungi asid lemak alphalinolenic acid (ALA). Kajian membuktikan manfaat EPA dan DHA jauh lebih besar daripada ALA.


Sebaiknya pIlihlah ikan bersaiz kecil seperti sardine kerana ia mengandungi kurang atau sedikit toksin berbanding ikan lain. Semakin besar ukuran ikan semakin besar juga kemungkinan ia tercemar. 


Shaklee Omega Guard diekstrak daripada IKAN LAUT AIR SEJUK (Sardine, mackerel, herring, anchovies) di perairan Negara Jepun.
KELAINAN SHAKLEE OMEGA GUARD


Shaklee Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.

Berbanding Omega Guard dipasaran, Shaklee Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Satu sajian Shaklee Omega Guard = 905mg asid lemak omega-3 EPA dan HAD.

Kebanyakan pengusaha-pengusaha menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan yang mana kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak dapat menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan

Shaklee menggunakan KAEDAH ULTRATULEN BERGRED FARMASEUTIKAL teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard.

Proses ini merangkumi proses penyulingan proprietary tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi. Proses ini tidak merosakkan khasiat yang sepatutnya ada dalam kandungan minyak ikan yang dihasilkan.

Sementara itu juga proses ini mampu menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCH (polychlorinated biphenyl-merupakan bahan kimia industry yang sangat toksik). Toksik-toksik ini mungkin melekat pada ikan didalam laut.


KENAPA DAN MENGAPA WAJIB SHAKLEE OMEGA GUARD?Kenapa Shaklee memilih ikan laut air sejuk/ikan laut air dalam?

Ikan dari air laut dalam mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi iaitu EPA dan HAD yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan cepat dan berkesan.

Minyak ikan melincirkaan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah.


p/s: pesakit yang akan melakukan pembedahan dan perempuan hamil yang sudah hamper bersalin tidak digalakkan untuk mengambil mana-mana minyak ikan.Memang tidak dinafikan terlalu banyak keistimewaan Shaklee OMEGA GUARD ini. Dan diyakini 100% semulajadi, 100% selamat dan diluluskan KKM

90 tablets dengan penggunaanya kurang lebih 2-3 bulan. Dengan harga RM 144 sebotol bersamaan 1 tablet= RM1.60

PelabUran yang amat MURAH untuk kesihatan anda seharian. Untung kan? Daripada beli junk food yang RM 2.00 sebungkus (bajet junk food plh murah la tu RM 2.00 biasanya up lg kan??) malah berbahaya untuk kesihatan lebih baik laburkan untuk tingkatkan taraf lkesiahatn kepada yang lebih baik..kan..??

Kesannya  lebih menguntungkan berbanding harganya dan pastinya pelaburan anda berbaloi.

Pilih yang lebih selamat dan yakin. Daripada menghabiskan duit kepada sumber multivitamin yang kita tidak pasti kandungan serta keberkesanannya lebih baik pilih SHAKLEE OMEGA GUARD yang terbukti keberkesanan dan selamat.

SILA HUBUNGI HUSNA untuk sebarang pertanyaan, pesanan dan menikmati potongan harga istimewa.

* Shaklee  ID No : 1185474
* SMS/Call : 011-2557 9903
* Email : husnasukahijau@gmail.com
*PAGE : Tip Sihat
* Laman Web : www.kotakconteng.blogspot.com

DAN NIKMATI 3F ANDA!!
1. FREE POSTAGE
2.FREE GIFT
3.FREE GOLDEN CONSULTATIONNo comments:

Post a Comment