Saturday, 11 March 2017

ADA APA DENGAN 150ml #VIVIX

3 patent pending Shaklee specialize kan ke atas sebotol Vivix yang tak boleh diduplicate oleh sesiapa pun. .strictly tak boleh.

Apa dia patent pending?
Maknanya produk ni dah dihantar permohonan untuk dapat hak patent.
Dengan pengiktirafan dengan patent pending ni Vivix ni sangat secure dan stabil
Tade orang boleh tiru patent-patent Shaklee tetapkan untuk Vivix ni.
ramuan hak milik kekal Shaklee sahaja.


Kalau korang kata  "kami pun ada tonik anggur brand kami"
Wooooo.. jangan sebarangan ok. Sangat tak sama. Vivix ni super special. sape yang ambik Vivix ni spesyel. takkan sama sikitpun dengan Vivix Shaklee nih.
neeehii never.. 
kan dah kata tadi patent-pending. takleh tiru dan kalau tiru pun takkan sama.

3 patent pending Vivix oleh Shaklee

Penggunaan proses cold filling extraction
Shaklee hasilkan Vivix melalui Proses Cold Filling Extraction.
Ada banyak jenis proses untuk ekstrak jus/minyak/pati dari tumbuh-tumbuhan.
Tapi pihak Shaklee guna proses cold filling extraction tuntuk esktrak jus dari buahan-buahan yang terkandung dalam Vivix
**(anggur muscadine + purple carrot + elderberry + tumbuhan polygonum cuspidatum)
Cold extraction ni maknanya buah-buah yang digunakan dalam Vivix di-press untuk mengeluarkan patinya dengan suhu rendah.
Kenapa suhu paling rendah? Supaya kualiti tetap macam yang asalnya. tade yang terubah, berubah atau hilang even berkurang.
Ada proses yang guna air panas/suhu panas atau alkohol tapi proses macam ni boleh menurunkan kualiti produk tu walaupun hasilnya mungkin lebih banyak.
Dan Shaklee patenkan proses cold filling extraction ni untuk Vivix sahaja dan orang lain takkan dapat tiru pun Vivix ni. Hanya Shaklee.
unikkan? seunik efek dia yang sangat luarbiasa hebat.

Gabungan resveratrol dan 15 jenis polifenol menjadikan kuasa antioksidan dia 10x lebih pawer
kandungan antioksidan polifenol dan 13x pawer resveratrol dalam #Vivix mampu menembusi sehingga tahap selular.
Deep down to our DNA level!
 Resveratrol adalah sebatian antioksidan semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan, biji benih, dan buah-buahan seperti anggur dan dalam pelbagai produk anggur cth wine merah.
Resveratrol tergolong dalam kumpulan yang dikenali sebagai Phytoalexins.
Phytoalexins dihasilkan oleh beberapa tumbuhan je ok ..bukan semua jenih tumbuhan hasil phytoalexins ni ..
tujuan dia untuk membantu melindungi daripada serangan bakteria, kulat, serangga, cuaca yang keras, dan tekanan alam sekitar.
Antioksidan resveratrol ni macam antibiotik la bagi tumbuh-tumbuhan untuk protect diri mereka dari serangan.
Antibiotik tumbuhan atau nama kerlas dia resveratrol ni dihasilkan secara semulajadi untuk membantu melindungi diri mereka daripada any jangkitan.
so apabila kita ambik antioksidan resveratrol ni dia mampu tolong kita untuk protect sel-sel badan kita jugak. dan sifat dia memang tinggi daya tahan.
semakin tough tumbuhan tu pada surrounding dia semakin tinggi kandungan antioksidan resveratrol dalam tumbuhan tu contoh macam anggur muscadine dalam Vivix tu.. 😘😘
Sebab tu Vivix ni so waw sangat pawer dia.. sebab kepekatan resveratrol dalam Vivix ni 13x ganda compare dengan resveratrol biasa pastu ditambah pulak dengan polifenol..
tembus hingga peringkat sel sellular pawer antioksidan resveratrol dalam Vivix nih.

Dalam sebotol #Vivix ada 16 jenis polifenol. Bukan 1. Bukan 2. Tapi 16. Pawer dak?  Apa pulak polifenol ni? 

Polyphenols adalah sejenis fitokimia yang ada dalam sumber makanan semulajadi kita
Terdapat lebih daripada 8000 polifenol yang dikenal pasti terdapat dalam makanan seperti teh, wain, coklat, buah-buahan, sayur-sayuran, minyak zaitun ... etc
Polyphenols memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan. Sangat penting.
Dan yang paling best tentang polifenol ni dia bersifat antioksidan. Which is sangat bermanfaat untuk kita. Macam resveratrol. Unsur antioksidan paling pawer.
Antioksidan ni umpama kumpulan yang membantu melindungi sel-sel di dalam badan daripada kerosakan radikal bebas sekali gus mengawal umur biologi kita > umur dalaman badan kita
Jika badan tadapat perlindungan yang mencukupi, kesan radikal bebas akan menyebabkan sel-sel tidak dapat berfungsi dengan baik.
Bila fungsi sel kacau bilau ia akan membawa kepada kemusnahan tisu
Dan kita berisiko terdedah kepada penyakit seperti penyakit jantung, kanser dan penyakit Alzheimer
Simplenya macam2 penyakit penuaan akan singgah kat kita.
Sebab tu kita disarankan untuk banyakkan pengambilan buahan dan sayuran kerana mknn2 ini kaya sumber fitokimia polifenol ni.
Dan Vivix mengesktrak sumber polifenol ni dengan 4jenis tumbuhan yang kaya dan pekat antioksidan polifenol like anggur muscadine, knotweed jepun (polygonum cuspidatum, eldeberry dan purple carrot.
Keempat2 tumbuhan ni sangat kaya sumber polifenol dan resveratrol yang membekalkan 13X kuasa antioksidan dalam sebotol Vivix.

Semulajdi tanpa sebarang untuk pengawet, penambah rasa, warna dan gula.
Kami, #VivixLover selalu claim Vivix ni 100% semulajadi, tanpa pengawet & struktur yang sangat stabil. bukti?
kalau korang letak Vivix atas meja, Vivix tak meruap
kalau rumah jenis banyak semut, semut tak perasan pun Vivix is there..
Kalau letak dalam freezer, Vivix tak beku.
dan tindakan tu bukan dengan bantuan bahan2 kimia.
itu maknanya pure laagi tulen > tiada perisa, pewarna dan gula tambahan yang boleh merosakkan struktur Vivix. macam madu asli.
Terbaik lah . thumbs up~~~
dan ekceli kalau amati betul2 masa telan sesudu Vivix tu masih terasa pahit manis asli dari ekstrak buah anggur yang pekat


 Too much info rite? but still these are the Vivix's true colour yang semua orang mesti tau... rugi tatau taw. menarik dan tertarik untuk dapatkan Vivix bulih wasap, dm Hsna +6011 2557 9903

1 comment:

  1. Memang macam-macam produk di pasaran sekarang tinggal pilih je... 😁

    ReplyDelete