Monday, 6 March 2017

2 MAKANAN YANG BOLEH MERENCATKAN SEL KANSER



Assalamualaikum..entry yang lepas Hsna janji nak share how Vivix work on cancer cell or even diabetes. let me ringkaskan sikit entry lepas ..kot la korang tak ingat ke festime singgah sini ke kan?? haaa ini mungkin tejadi.. kan???? 

lit bit summarization entry lepas > nak baca entry lepas bulih klik sini 
ambik gula yang over limit bulih rosakkan sel-sel badan dan apa yang Hsna fokuskan dalam entry lepas bagaimana kerosakan kunci segala sel iaitu mitokondria bulih menyebabkan kanser. dan sini Hsna nak share bagaimana kandungan dalam Vivix tu bulih repair balik sel mitokondria yang mungkin rosak atau cacat tadi. 

Mitokondria bertindak sebagai penjana tenaga dalam sel dan hasilkan tenaga yang  tubuh kita perlukan untuk perform segala aktiviti metabolik tubuh 

Apabila kecekapan  mitochondria menurun fungsi sel akan turut terjejas. Dan terdapat ramuan dalam Vivix menggalakkan biogenesis atau pembentukan mitochondria yang baru untuk kekal bekalkan tenaga kepada sel dan untuk tubuh kita definitely. serta untuk fight balik sel-sel kanser.

Kajian menunjukkan polyphenol membantu untuk meningkatkan jumlah mitochondria dalam badan kita dan juga menggalakkan penghasilan tenaga

Polyphenol ni mempunyai pelbagai kelebihan perlindungan terhadap sindrom metabolik seperti mengawal level glukosa, menggalakkan berat badan yang sihat, menyihatkan sel-sel tubuh, serta sistem badan yang baik dan sentiasa bertenaga.


dan satu lagi ramuan pawer dalam Vivix ni khas untuk fight cancer cell specifically iaitu resveratrol.

Resveratrol disebut dalam 2000 kajian termasuk kajian berganda yang dibuat oleh Harvard University, National Institute of Aging dan National Institute of Environment Health and Sciences

“Resvetarol is able to limit the spread of cancer cells and trigger the process of cancer cell death (apoptosis)"
Apoptosis ialah proses kematian sel secara terprogram dimana sel bunuh diri dia sendiri.

Dan kajian yang dijalankan telah membuktikan resveratrol dapat memprogramkan apoptosis ke atas sel kanser dalam masa yang sama menjaga dan meningkatkan keupayaan sel-sel sihat. Dia lebih fokus kepada aktiviti sel yang tak normal atau luarbiasa berbeza.

Daripada clinical study, Vivix adalah 13x ganda lebih tinggi daripada resveratrol sahaja kerana Vivix mengandungi polifenol yang menguatkan lagi kuasa resveratrol itu sendiri.

So that its 2 komponen penting untuk fight cancer cell or even any critical disease sebab kandungan  Vivix ni keupayaan luarbiasa dia bulih tembus hingga peringkat sel selular which deep down far into DNA strands. Dia baiki pada dasar akar punca utama tubuh kita akan mula berpenyakit.  

Jika gula makanan kanser maka antioksidan polifenol dan resveratrol agen yang menghilangkan dan merencatkan pertumbuhan sel kanser. 




so bawah ni Hsna provide some notes untuk lebih jelas tentang polifenol dan resveratrol. jangan kerana nampak macam istilah saintifik sikit rasa macam malas laaa nak baca, nak tengok..jangan merugikan diri sendiri hokey...haaa sentap banyak-banyak  ...hihi ni pun Hsna share sehabis simple taw.. harapnya apa yang Hsna nak sampaikan tercapai la maksudnya..Insyaallah. 




testimoni penghidap kanser yang merasai keajaiban Vivix, Insyaallah  > testimoni
Untuk sebarang pertanyaan atau untuk order Vivix sila contact Hsna directly 011.2557.9903.. 5 star treatment and service juz for you by me.Insyaallah.  be a better us for a better life in a better world. 

4 comments: