Sunday, 8 January 2017

HILANGKAN SAKIT PINGGANG IBU HAMIL


Preggy mommy pasti suka ni!
"Saya suka osterimatrix tu. Kalau makan malam, pagi senang je nak membuang. Pastu sakit2 badan takde"

-Puan Sakinah-

Pn Sakinah ni misi taw jadi jalan kesana kemari dengan preggy lagi..allahurabbi sabar je kan.. kalau tak sakit satu badan orang besi namanya tu..tapi puan kita ni wanita kuat tak sekuat besi lagi.. 💪 💪 💪  tapi yang pasting jiwa dan hati sekuat besi sesado six pax..fuh!

Ada masanya sakit jugak badan, lenguh-lenguh sendi, berkeriuk lutut pinggang..nak-nak baby makin membesar..beban kat pinggang tu makin hari makin betambah..kan? nak urut pun kena hati-hati.. atok ku pesan nak urut orang preggy ni tak sama caranya dengan kita yang normal..kena lemah lembut, kena tepat pada tempatnya.. nak urut jugak gosok-gosok lembut jela dulu..nak gosok untuk  tahan sakit je..

Tapi dengan 4 biji oste sehari Insyaallah bantu support segala sendi tulang pat kerat dan tubuh yang bekeje seharian lebih2 lagi preggy… sakit pinggang ni kalau tahan sikit dah syukur kalau tahan banyak laaagi kena syukur tau..bila sakit pinggang tu nak begerak  punya lah susah apalagi nak bejalan kan?

Tapi ada jugak cust tesayang Hsna ni dia preggy asal malam je bahagian perut dia cramp, malam je cramp, tapi Alhamdulillah dah makin kurang by time bila cuba dengan oste.. suka giler ai dengar taw..takde yang lebih bahagia dari khabar gembira cengginih..bahagia bila kita be a part yang mudahkan urusan orang lain..esaited yakmat..readers2 Hsna yang penah preggy mesti faham benar kan situasi cengginih???

Hanya 4 caplet yang mudah ditelan sehari bulih ringankan rasa ngilu tu..dan ia juga help preggy mommy to >
> baiki kekejangan dan kebas-kebas 
> menguatkan tulang

> kurangkan cramp otot perut
> hilangkan lenguh-lenguh sendi dan pinggang
> baiki hyperaktiviti perut -kejang/ keras
> pengalkalian tubuh – gastrik

Nama moden dia ni ostematrix nama kita paham kalsium campur magnesium je..tak gemar minum susu better ambik nih..
yang gemar minum susu tapi nak jugak xtra sihat sangat dialukan untuk ambil taw.. 

anythin contact Hsna  > 011.2557.9903
salam sayang!

Nah hakak payung real hot testi ckit..><

25 comments:

  1. Bagusnyaa. ibu-ibu pregnant kena try ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..untuk pengalaman preggy yg cukup menyihatkan..a must la mai..hihi

      Delete
  2. Selamat maju jaya dlm business!

    ReplyDelete
  3. Good info especially to bakal² ibu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..muga membantu kpd yg perlu

      Delete
  4. bukan untuk ibu hamil jek.. hee~ tapi semua wanita yang tak minum susu tepung kena amik pil kalsium nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah tepat sekali tu atie..bijak!! thumbs up...tenkiu.suka!

      Delete
  5. Replies
    1. wasalam..selamat berkenalan..hye panggil aje Hsna

      Delete
  6. Assalamualaikum. Your blog is nice :D and have a good day, sis Husna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..alhamdulillah

      Insyaallah..tq for evythin =) for the visit, for the comment, for the wish..

      Delete
  7. hehehe kalo CT memang tak minom susu teruk ni =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kita sama!

      takleh jadi beshfren ngan susu..

      Delete
  8. teringat mas pregnantkan qaid sabor je la dengan sakit pinggangnya..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. allahurabbi amat menyakitkan ye..yg menengok dah rasa ngeri yang merasa..idk!

      Delete
  9. jd nurse mmg kena banyak berdiri, berjalan..
    baguslah kan dah jumpa penawar yg mujarab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak..dah tugas dah tanggungjawab kan..

      Delete
  10. info yang bagus // misi memang kuat ..semangat pun kuat...

    ReplyDelete
  11. boleh try...time pregnant, memang teruk sakit pinggang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..sila.sila

      insyallah ringan sikit beban sakit tu

      Delete
  12. sayha tak ada bini,
    so bini saya tak hamil.
    nice entry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. my siblings n I pun takde umi ")

      alhamdulillah.

      Delete
  13. dah pregnant nanti Lya try ye hihi

    ReplyDelete