Tuesday, 3 January 2017

CARA NAK ATASI KULIT YANG KERAP NAIK JERAWAT TAPI PARUT CEPAT HILANG



Jerawat nih kalau kena time dia nak naik sakitnya tuh disini tengok dia duk bekembang elok aje atas muka kita..sakitnya ati ni..remuk kecut dush dush aje..Lagi hareem bila bekas-bekas jerawat tu duk buat jamaah plak dah kat muka pastu..eh eh heaven aje geng dia buat jejak. Sakit ati sangat kan? Sape yang jenih jerawat kerap naik tapi bekas-bekas tu lambat giler la nak ilang..??
I have an easy smart way camna nak deal dengan situati meremukkan ati ni..aiwah 😍😍Kita mula dari dalam sampai ke luaran.. untuk dalaman sila konsisten dengan nih.. ni Hsna share based on apa yang Hsna penah buat untuk atasi masalah jerawat kerap naik tapi sekarang senang jugak ilang bekas-bekasnya..
Vitamin B untuk elak stress penyebab jerawat..senang paham nak bagi kulit keep bebas tekanan supaya jerawat tak senang timbul
Vitamin C mengurangkan jerawat serta parut cepat pudar - kulit lebih cerah dan penghasilan kolagen pun bantu parut cepat ilang dan kulit kembali licin seperti seperti kulit baru.
Dan lagi better tambah Protein ESP supaya sel kulit diganti dengan cepat dan sihat...so parut akan cepat je ilang...esp ni sangat-sangat-sangat penting kalau korang nak parut area mana sekalipun cepat pudar dan ilang..nak-nak kalau diambil sekali dengan Vitamin E dan C..walawehh cerah licin besinar lembut lembap natural je kulit..betul..segan jerawat nak timbul
Dan satu lagi multivitamin yang membekalkan jenis vitamin supaya kulit kekal sihat dan jerawat tak mudah hinggap.. Vitalea membekalkan 24 jenis vitamin dalam satu tablet yang sama…macam trivago menawarkan harga yang sama untuk hotel yang berbeza..eh? hage nampak sama tapi kualiti over expect taw > Shaklee

Bila cukup nutrisi kan kulit pun lebih senang nak repair bekas-bekas jerawat tu

Kalau fullcourse untuk kulit plus xtra la sikit ongkosnya kan tambah Vitamain E, kolagen dan Vivix..perfect skin korang akan dapat Insyaallah..dah la kesihatan makin upmhh..double kot..heppi kot kan..😁

Untuk luaran pulak korang kena rajin guna face cleanser time basuh muka..kasi cuci semua kotoran yang mungkin terlekat dan akan membiakkan bakteria yang form jerawat.  Bila cuci dengan face cleanser ni sebenarnya bukan sekadar membersih je taw..kalau pilih face cleanser yang baik dia mampu membekalkan vitamin sekali..sambil-sambil duk gosok muka tu terserap vitamin sekali atas kulit ..haa cenggitu baru thumbs up banyak-banyak dik parut pun segan nak 'lepak' lelama betul dak?..Hsna guna Gentle Deep Foaming Cleanser je..bebas tanpa bahan pewangi ..natural smell yakmat.. bau ala-ala daun-daun segar yang dipenyet-penyet masa main masak –masak gituw

Scrub lembut-lembut je..time keluar tu pakai la pelindung uv atau skincare pilihan ati..tak banyak pun sikit asal jangan direct sangat dengan cahaya matahari..bahaya untuk kulit malah untuk kesihatan as overall.

Malam pulak kalau rajin buat la masker.. guna ESP pun best..masker pun bukan take time sangat dalam sejam dua pastu basuh macam biasa..terasa lembut bersih gebu je kulit muka..parut-parut dan bekas-bekas lagi cepat ilang tanpa masalah..natural sangat..pastu sebelum lelap oleskan krim malam..guna Overnight Cream by Shaklee mengandungi Vitamin C aktif tau untuk penyerapan yang overbesh sepanjang tido supaya kulit kekal moist dan look like baby so saki-baki parut cepat pudar dan diganti dengan lapisan kulit yang lebih segar dan baru. 

So best ke best cara Hsna..? Ni cara Hsna..mungkin cara korang lain.. korang bulih share cara korang deal dengan masalah jerawat nih ….sudi-sudikanlah share jugak…nanti sama-sama berkulit baru di hari tahun baru…mungkin.

Tapi kalau nak follow cara Hsna pun bulih malah nak Hsna coachkan pun bulih..Ai is bebesar ati nak share lebih banyak tipsnya tau..jum jum  011.2557.9903/husnasukahijau@gmail.com

Assalamualaikum & salam kasih sayang!




29 comments:

  1. salam tahun baru mkcik tuuuh., ;p

    ReplyDelete
  2. Jerawat naik lepas balik bercuti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yyy..perubahan hormon ehh..ke suasana tak brp nak bersih..

      Delete
  3. Kakak percaya kalau semua yh husna cadangkan itu dilakukan ikut rutin yg betul memang paat hasilnya kulit bukan aje tak beejerawat tapi juga mulus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi Insyaallah ..klu rajin apapun jadi betul tak kak??

      Delete
  4. Paat... pastilah. Typo tu hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...kelakarlah kak zakie ni

      Delete
    2. hahha..its ok kak..insyaallah paham je..

      Delete
  5. Jerawat oh jerawat. Masalah yg susah nak tinggalkan kita. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..sis ana ada masalah jerawat jugak ke??

      geraamm taw dgn jerawat ni..nyampah pun ada

      Delete
  6. jerawat ni paling ditakuti ni
    once dia muncul, mau hysteria yang kena..haha
    tapi benda ni sebab pemakanan juga kan? ye ke huh?
    main hentam aje tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..hamboi sampai histeria nah..tapi nak mengamuk la jugak kan..kk

      bab pemakanan tu penjagaan dalaman luaran pun kena jagak jugak..seimbangkan itu lebih baik

      Delete
  7. sebelum kawen memang jerawat cepat naik. sekarang alhamdulillah... dah mula kurang. apa pun, nice sharing husna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..agaknya hormon seimbang la kot kan lepas kawin..hihi

      bahagia la tu..syukur

      Delete
  8. Jerawat ni time ada urusan penting nak jumpa orang ke apa biasanya dia nak naik. hahaa 😁😁😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa betul sangat..ingatkan Hsna je jadi macam tu..pelik kan??

      tapi bg Hsna bila ada rasa macam jerawat nak timbul terus sapu dengan herbal blend..terus tak jadi naik...alhamdulillah bekas pun xdak..

      Delete
  9. Replies
    1. alhamdulillah..tenkiu.tenkiu

      da follow awk jugak

      Delete
  10. Jerawat tidak pernah lari untuk menjadi masalah dalam diri. Huhu. Siqah minum vit C je. Hii. Naik jerawat sama gak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa degil sangat kan.. grr

      uh vitamin jenis liquid ke??

      Delete
  11. salam ziarah & follow sis..

    kite mmg masalah kulit dari dulu... sbb ade poblem dengan hormon kan.. kalau time jerawat naik tu, mmg banyak giler... masa tu laa gatal tangan nak kacau2 pastu berjangkit2...alhamdulillah skrg ok dah sikit2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam

      alhamdulillah sangat kalau dah ok..yg ptg kebersihan tangan tu kena jaga..pastu mmg mau ke tamau ke kena control la diri dr usik2 miss j tuh kan kalau tak memang melarat la gamaknya..huhu

      Delete
  12. bagus tips husna. sihat dari dalam & juga luaran. memang terrrrbaiklah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..muga bemanfaat bg yang bekenaan Insyaallah

      Delete
  13. nice tips awk! dan selamat tahun baru juga ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah

      heppi rockin sunday 8th jan.. dah masuk 2nd week dah kita ni..cepat aje masa belari

      Delete