Sunday, 11 December 2016

20 MANFAAT PROTEIN UNTUK KULIT BERJERAWAT

Assalamualaikum 


Alhamdulillah sebab given an opportunity to update ari nih..  juz wanna share somethin Hsna ambik daily untuk kesihatan kulit supaya bebas dari masalah jerawat..kalu bulih Hsna tamau la adik-adik ke akak-akak ke abang-abang rasa apa yg Hsna rasa bila deal dengan masalah kulit >> masalah jerawat terutamanya

I felt uolls tau..so jangan cakap akak tak bantu..akak nak bantu ler ni.. ecece .. cumanya satu je la akak nak mintak >> Kena cepat dan berani bertindak .. Dan kena sanggup bekoban kemalasan, wang & tenaga..no success w/out sacrifice, isn't?

Eewahh tetibe ber-akak ….rasa pengalaman ler sangat bila berakak-akak nih..haha..pepun  izinkanlah Hsna share some daily habit nih .. senang je.. sebelum or selepas sarapan ambik..depend pada keperluan si pengambil ..(tu penting ada yg consult korang bukan jual-beli sembrono je ..so dapatkan dengan Shaklee Distributor yg sah macam Hsna..eh? )

So apa tu >> Protein soya pilihan protein berasaskan tumbuhan original dan terbaik (NON-GMO protein)  >> ESP Protein Shake ..

Kulit yang pejal dan licin bergantung kepada protein yang baik kualitinya. Paras protein yang rendah atau kurang kualiti boleh menyebabkan hormone tidak seimbang dan menganggu fungsi sel satu tubuh kot ..Akibatnya kulit mungkin  menjadi berminyak, menggelupas, berbintik perang, berjerawat dan berparut. Rambut mudah beruban, gugur, nipis dan jugak mudah ngat putusnya.. penah jadi camnih?? Tamau la kan..tamau kena cepat bertindak

So ni list 20 kebaikkannya untuk masalah kulit > BERJERAWAT terutamanya..yg takde jerawat pun perlu..nak tau nape mohon proceed  bacaan.. 😍

1.Membantu kestabilan hormone punca jerawat 
2.Mempercepatkan pemulihan luka > jerawat mudah kering 
3.Memudarkan & menghilangkan parut. 
4.Melembutkan kulit kasar kesan jerawat dan kotoran > moist lembut berminyak besh-besh gitew 
5. Kurangkan kemerahan kulit akibat jerawat dan radang 
6.Mengurangkan kesan kulit berminyak > minyak terproduce cun-cun jew untuk melembutkan kulit secara semulajadi 
7. Memulihkan kulit wajah kusam 
8. Sekatakan warna kulit 
9. Mencantikkan & menganjalkan kulit 
10.Merangsang regenerasi kulit dan otot 
11. Mengembalikan keserian kulit 
12. Mencerahkan secara semulajadi 
13.Mengembalikan kelembutan otot-otot muka 
14.Mengurangkan kesan sunburn 
15.Memulihkan pigmentasi 
16.Memulihkan kedutan kulit 
17.Bertindak sebagai agen anti-penuaan 
18.Menggebukan kulit wajah
19.Memuluskan kulit > macam baby dah
20.Awet muda



Ingat tau  🙆Protein yang baik kualitinya dan mencukupi akan menjadi asas bagi penghasilan kulit yang cantik. 

peace & salam sayang from me...enjoyin my protein shake je..Insyaallah selesai masalah jerawat dan parut  ai.. nih ai letak testimoni ai sendirik je la ye.. kikiki..mak-mak yg ada anak-anak masalah jerawat cepat-cepat cari penyelesaian tau.....jangan nanti dah banyak dah rosak kulit muka tu baru nak gaduh-gaduh carikan..kesian plus lagi mahal maintenance tau..pecayelah mak-mak dan ayah-ayah... adik-adik, akak-akak, abang-abang pun sama..jangan tunggu lelama taw..move now! sape tamau kulit licin kan..
 
Alhamdulillah this is wat ai got for now masalah jerawat gone abis
and now keep on improving masalah parut jew

25 comments:

  1. Salam Rabu. Menyinggah bila ada kesempatan hari ini. Thanks very gd sharing ni dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Isnin..Most welcome

      tenkiu manyak2 jugak sudi menyinggah..=D

      Delete
  2. yeay....
    teruskan amalan tu...:)

    ReplyDelete
  3. Wah boleh cuba ni Husna
    Nak kena cari jugak rasanya sbb nk cantik hehe
    Thankss ur info yg sngt bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh pasti..bukan nak cantik je yang paling and extra penting nak sihat...

      Delete
  4. Kalau jenis kulit berminyak memang senang dapat jerawatkan..
    Kalau kulit kering pulak mudah nampak kedutan so kena pandai adjustlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul..kena moist2 cun2 je..minyak sangat xleh kering sgt xleh..kena pada2

      Delete
  5. Tapi anak sulung kakak tu masih lagi tak hilang2 jerawat dia Husna.
    Nak suruh dia jgn skip payah memang. Selalu cuai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa tamau macam tu...jangan tunggu sampai teruk macam Hsna kak..allahu menyesal la..
      cuba akak nasihatkan dia sungguh2.. kalau tamau susah kemudian hari baik2 jaga sekarang

      Delete
  6. waa.. best !!! kakak memang minum soy protein nih.. badan pun rasa gebu gebu gittew..

    ReplyDelete
  7. boleh ke amik ESP shj tanpa supplement yg lain utk atasi jerawat? lps ambil, ada pantang larang ke mcm x leh minum kopi etc?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan nak kata tak boleh tapi keperluan untuk kulit tu tak cukup..macam protein untuk bentukkan asas kulit pastu vitamin c untuk bekalkan antioksidan untuk pastikan kulit forming tanpa ada gangguan radikal bebas...maklum la kita makan makanan ada perasa la pastu terdedah kepada matahri la...haa ni yg form radikal bebas penyebab kulit rosak ditengah2 jalan..pastu b komplex pulak untuk tenaga sel...kulit nak cantum2 pastu nak membahagi leklok perlukan tenaga...macam kita kalau xde tenaga rasanya susah jugak nak sempurnakan tugas harian kan?? ha camtu ibaratnya...hhee tepanjang pulak..

      Delete
    2. pantang larang jangan bancuh dengan air panas supaya protein tak rosak..sifat protein ni memang jenih mudah rosak taw...sbb tu pihak Shaklee masa jalankan proses ESP ni dy tak basuh dgn alcohol tau..sebab protein ni fragile sgt

      jarakkan dengan coffee/kafein..supaya kulit mudah je "kerjasama" dgn protein yg kita ambik..

      xbyk pun pantang larangnya...

      Delete
  8. Replies
    1. iye both kecantikan/keenseman (hantam jah la) dan ksihatan yang sentiasa "muda" dan bertenaga

      Delete
  9. patut laa kulit bersih je.. hehehe.. tq for sharing this info husna.. ;)

    ReplyDelete
  10. Shaklee the well known brand... pernah pakai set menyusu dulu... meriah susu.. hehehhe

    ReplyDelete
  11. Shaklee the well known brand... pernah pakai set menyusu dulu... meriah susu.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..sukanya..rezeki anak jugak tu kan

      Delete