Wednesday, 2 November 2016

TIP SENTAL DAKI HABIS-HABISAN HINGGA AKAR UMBI DENGAN MUDAH…!

Remover ni main ekstral dia aloe vera tau!

Gentle Action Makeup Remover >> buang segala daki dan sel kulit mati hingga akar umbi.. tiap hari kulit kita memang ada je sel-sel yang jadi “arwah”.. kalau tak dicuci disental elok-elok memang kulit akan nampak kusam, lesu, gelap dan tua… ko nak jadi mcm tu??

So even namanya macam untuk orang yg makeup je tapi yg tak penah makeup pun perlu tau remover ni.. I ngaku I xpenah makeup pun .. ofkos sebab tak reti plus ku tak rajin sangat nak melecehkan diri tuk makeup.. dan pilih alat makeup!

Still Hsna guna jugak sebab daki ni bukan orang yang makeup je ada…tak makeup pun bedaki..ye tak? So sental-sental dengan remover ni memang dasar power la..even betis, paha,lengan..almost semua area tubuh la boleh diapply..putih melepak tanpa lapisan daki dan kotoran.. bersih! .. nih tak duk putih muka je tangan kaki hareeemmm..

Senang citer semua area tubuh boleh apply remover ni..unexceptional!

And besama-sama dengan daki tu duk becampur sekali dengan sel kulit mati ..kalau tak sental leklok dengan pencuci yg baik memang sengaja duk kumpul daki dan kulit mati la namanya tu..pastu kulit kusam, gelap, lesu... salah sape?? Cer bagi penampor kapit sikit kat pipi uh.. biar jaga dari mimpi mata terbukak… eh?

So macam mana nak guna remover power ni?  >> there are two ways gayis..mana you prefer up to you.. I xkesah..kulit you sendiri punya tanggungjawab… Hsna cuma guide saje.. xpaham boleh tanya Hsna..kotak komen kat bawah sentiasa diberi .. kah! ><




#Petua scrub muka dengan #GentleActionMakeupRemover
1. kering tanpa air
sapu sedikit rata keseluruh wajah then gosokkan secara lembut.. xyah samapi tonyoh muka tu nanti merah..cukup je gosok secara lembut sebab ingredient semulajadinya mampu meresap kedalam liang-liang kulit secara semulaajdi la..

2. basahkan muka dulu sedikit pastu sapukan keseluruh wajah dan gosok mcm biasa...bila dah rasa boring dah duk gosok tu boleh bilas

taraappappa its done!

So daki licin kulit mati tanggal.. kulit borsih rasa ringan je.. fefeling baby pun ye…lembut dan suci!

So wanna try boleh inform Hsna lelaju sesuai untuk segenap lapisan umur dan jantina .. dan sesuai jugak untukyang nak remove blackhead atau whitehead lat muka tu ..  011.2557.9903


24 comments:

  1. Replies
    1. kan? kalau rajin patahkan aloevera yg fresh tu pastu sapu gel kat kulit..fuh lembut pelik je rasanya..

      klu mcm malas nak g patahkan cer ambik remover ni..dy mcm gel aloe vera jgk..wane jernih cenggitu..

      Delete
  2. husna, NW ni bertindak sebagai pencuci muka juga ke? berapa lama boleh tahan kalau 150g tu? hihi saja ingin tahu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak.. NW ada 2 jenis pencuci muka 1.gentle deep foaming cleanser untuk pembersihan muka secara umum klu yg ada masalah daki berlambak pastu ada blackhead ke boleh ambik gentle action makeup remover ni...atau better gabungkan keduanya..sungguh fresh yg amat..

      xpe kak..Hsna gtau je apapun yg akak tanya..◕‿◕ ...nak tanya lagi pun sgt2 dialukan kak..

      Delete
  3. Singgah sini husna . Aloevera pun dah jadi make up remover..hebat :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu sudi singgah Wani.. give ♥ to you!

      aloe vera mmg kita sedia maklum kan sgt elok tuk kulit...

      Delete
  4. Alahhhh....hakak dahlah tak kerja nak pakai yg mahei mahei gini, mcm tak mampu pulak rasanya dik oiiii....
    Tak perlah hakak tonyoh pakai aloe vera asli dlm pasu ni ajerlah nampaknya huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..bagi yg rajin nak tonyoh pastu gel leleh2 ok je...

      Hsna pun kdg klu rajin buat jgk...klu dah malas mai fuhhh pakai baju tebalik pun tak sedar..itulah dy Husna!..haha

      Delete
  5. bestnyaaa sis...sental2... bersih...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..rasa bersih yg amat....ringan je kulit..try la kak..siyes jatuh cinta terukla...kiki

      Delete
  6. Assalaamu'alaikum wr.wb Husna.... elom lagi ya kalau pakai yang semula jadi seperti aloe vera tu. lebih banyak manfaatnya dan murah lagi. Ada ada tanam banyak pasu dan sesuai untuk sentalan. Thanks Husna kerana sudah memberi tips yang berguna. Semoga sihat ya. Salam manis dari Sarikei, Sarawak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam

      aloe vera mmg byk manfaatnya.. oloe vera ni senang nak idup dan xcerewet nak jaga..

      Delete
  7. memang banyak manfaat aloe vera tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...rajin o xrajin je nak apply ..

      p/s: klu malas sgt apa susah guna je remover nih...hehe..sambil2 ber "ME" time dalam bilik mandi tuh..

      Delete
  8. Best kan rasa bersih ja muka

    ReplyDelete
  9. Minah Kiwi akan cuba kaedah tips yang you berikan.. thanks Cik Husna

    ReplyDelete
    Replies
    1. orite..silakan..wc Cik MK

      P/S: Feveret kiwi nih sbb dy wane ijau..eh??

      Delete
  10. Nitriwhite? Pernah guna! Tp skrg dh x guna produk ni. Kuar daki camtu mmg best aaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..nape dah tak guna?? ada apa2 mslh ke?

      Delete
  11. bestnya boleh guna kt seluruh badan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep telampau best.. rasa suci bersih je lapisan kulit =)

      Delete