Monday, 31 October 2016

WE LIVE IN SUCH AMAZING WORLD

Assalamualaikum

Allah berkata dalam surah Yassin ayat 68, “Wajar dingat: Sesiapa yg kami panjangkan umurnya kami balikkan kembali kejadiannya kepada keadaan serba lemah. Hakikat ini memang jelas maka mengapa mereka tidak mahu memikirkannya?”

Maksud ayat ni Allah nak jelaskan apabila Allah bertindak memanjangkan umur manusia maka Allah membalikkkan keadaan dirinya umpama anak kecil. Faham ke faham >> tak faham jum kita try diskus lebih detail..

Samaada kita perasan atau tidak warga tua cenderung untuk alami pelbagai masalah kesihatan…betul tak?? .. most of organ, anggota mengalami kemunduran fungsi… menjadi lemah dan fragile bak baby yg baru lahir..emosinya unstable…sape2 yg penah jaga ibuayah atau atuknenek akan tahu situasi ni kan? Kita perlu layan dan jaga mereka lebih teliti dan lagi cerewet dari baby..betul tak..

Bila umur makin bertambah dan terus bertambah banyak fungsi badan yg sebelum ni kita banggakan makin susut dan makin lemah ..contoh>>

immobility> tidak lagi dapat bergerak bebas dan aktif
instability>  kestabilan juga menurun
incontinence> tidak dapat mengawal diri
impairment> penurunan kemampuan pancaindera
infection> mudah dijangkiti penyakit
irritable colon > mudah ciriti –birit atau sembelit
isolation> kemurungan
impecunity  > kekurangan wang
iatrogenesis> gangguan tubuh akibat pengambilan ubat buat masa yg lama
imsomnia> susah nak tidur
immune deficiency > penurunan daya tahan tubuh
impotence> oenurunan kemampuan seksual

Allah berkuasa memangjangkan umur kita jadi part untuk jaga kesihatan tetap jadi tanggungjawab kita..jaga makan minum, jaga kebersihan, jaga makan minum dan optimumkan ibadah

“Alah jaga kesihatan bagai nak rak pun bila tua tak larat jugak”

Ye ke?  Ke mak cik/pak cik je kot macam tu…sebab saya tgk org lain yg umur mcm mak cik boleh je pegi masjid jalan kaki, masih bertenaga je, still nampak muda dan kuat je….

Beza..

Apa yg membezakan antara kita? Ya cara kita jaga diri kita…

Makan makanan halal dan berkhasiat , kurangkan mknn segera dan tambahan perasa
Optimumkan ibadah > ibadah ni selain kuatkan dalaman ia jugak menguatkan fizikial kita tau ..
Jaga kesihatan

**ada peluang nanti Hsna cuba share kesan ibadah untuk tubuh kita..klu sempat la..Hsna tak berani nak janji hokey..takut tak berdaya nak tunaikan.. huhuhu

So dah pjg lebar Hsna share kan let me share antara pilihan terbaik yg mungkin boleh jadi pilihan kita untuk pastikan kita dapat perform ibadah dengan sempurna, bermain dgn anak cucu dgn gelak tawa yg indah, hidup lebih bebas dan bahagia dengan emosi yg terpelihara dr sebarang pemikiran negative yg boleh efek besar kat kesihatan kita .. iaitu >>

#Vivix >> pilihan pemakanan yg halal dan baik untuk tampung kesihatan kita, not as a medicine to cure but makanan untuk tingkatkan fungsi-fungsi tubuh kita as yg Hsna mention kat atas tadi tu ..kuncinya meningkatkan kesihatan!!.. mana yg part fungsi  badan kita nak menurun dan makin menyusut tu #Vivix tolong baikikan atau repair kpd lebih baik… bagi extra energy kat tubuh untuk teruskan self healing.. 
 
the great purple!
Ia sejenis antioksidan yang diesktrak dari anggur super power, anggur muscadine yang sebesar bijik bola golf!

Uniknya anggur ni Tuhan ciptakannya hanya dengan satu kromosom yg mana fungsinya mengukuhkan profil polyphenolnya dan sangat-sangat bermanfaat tuk kesihatan… kalau nak beli sebijik-bijik trust me mahal giler…

Anggur jenis ni jugak Tuhan memang jadikannya mengandungi asid allegik dalam kepekatan yang tinggi iaitu sejenis phyto-nutrient yg tidak penah dijumpai dlm anggur jenis lain…kelebihan ciri-ciri yg Tuhan ciptakan dlm anggur ni ia berupaya menghentikan kimia penyebab kanser, antivirus dan antibakteria.. which is satu punca  penyakit yg sangat banyak dlm masyarakat kita hari ni… dah la makin benyak penyakit2 pelik yg timbul skrg ni... ntah dari mana datangnya... kan? scary world lah....

dan sbnrnya klu kita care enough dgn masyarakat kita skrg ni budak2 skrg ramai yg kena kanser… betul tak?? Cer perati balik the way budak2 tu makan dan apa yg mak2 ambik sepanjang preggy.. fast food? Bahan perasa banyak? mcm-mcm mknn pelik kan...

So dgn ramuan utama ekstrak anggur semulajadi ni ia berupaya menembusi sel sellular untuk betulkan balik punca utama any masalah kesihatan.

Maafkan daku dgn typo yg xpenah ternoktah..eh?


Trust me takkan ada yg mampu tolak manfaat anggur hebat ni dalam Vivix…the more Hsna study about tumbuhan yang Allah ciptakan ni the more amazin anugerah Tuhan yg Hsna faham..tunggu kita aje untuk memahami dan memanfaatkan anugerah yg Tuhan dah bagi kat kita…

even penciptaan rumput yg tak bagi faedah kat kita directly sebenarnya byk yg kita patut terima kasih kat rumput2 tau..eh? nape pulak nak terima kasih kat rumput?

Agak2 kau bumi yg kau pijak ni stabil ke tanpa hamparan rumput yang menguatkan system tanah dari bawah bumi? Fikir-fikir-fikir… dan syukur banyak-banyak…dah2 ler duk leka sgt..


Until now salam sayang from me peminat alam sekitar Hsna Rahman yg juga pengedar produk semualajadi Shaklee _ 011.2557.9903


16 comments:

  1. betulll..kita kena jaga dalaman.. supaya sihat dan mudah melakukan ibadah

    ReplyDelete
  2. Vivix mmg elok utk sembuhkan luka dalaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye dalaman ke luaran ke Insyaallah ok.. =)

      Delete
  3. Duit banyak macam mana pun kalau xsihat xguna jugak huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat..bila nikmat sihat ditarik igt best ke idup dgn sakit dimana2..xbest tau

      Delete
  4. Vivix mmg terbaik utk sihat..pernah belikan utk mak.. mmg berkesan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? Hsna bagi kat abah..sbb baru ni dy kna darah tinggi but now hilang terus...jd normal balik..

      Delete
  5. Vivix ni memang bagus.. Mak mentua penah ambil vivix ni.. Tapi tu la harga agak mahal.. X terlarat nak teruskan.. hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...mahal pada kuantitinya...kualitinya memang over tiptop!

      lea jadi la ahli ...lebih murah tau..untung lg bila dpt balik cashback..

      Delete
  6. Kesihatan tu sangat mahal....kena jaga betul betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat-sangat-sangat mahal

      klu sakit xnikmat la idup..

      Delete
  7. Vivix! Byk dengar pasal vivix ni dari ahli shaklee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..maklumlah supernatural dan extraordinary product..bebaloi-baloi lah kiranya..

      Delete
  8. Akk dah dh jadi ahli shaklee dan sedang guna vivix, dah masuk botol ke3 dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..best yakmat kan...tang2 tu jugak konfiden yang padu je dalam diri..hehe

      Delete