Tuesday, 18 October 2016

RESDUNG MUSUH KULIT AKU !!!

Bismillah & Assalamualaikum semua
Abah aku cakap sbb tiap ari duk cium kucing tu yg resdung tu
but still nak salahkan penyapu sebab resdung melarat sayang
kucing punya pasal sampai sudah ku betegas kucing
bukan masalah resdung tu yg masalah..haha
ke penyapu yg slh??? 

Insyaallah hari ni Hsna plan nak share satu petua bekenaan kulit vs resdung…ye bekenaan kulit lagi..korang tau la kan before this I got a real bad prob dgn kulit…kulit ku bukan semulajadi cantik mcm korang..that why la I kena keje keras sikit.. kena xtra care sikit.. kena xtra belanja sikit…eh? Haha.. betul ..

Sebenarnyakan Hsna ni bebelas tahun dah hadapi masalah kulit.. one of real bad reason yg menjadi faktor masalah kulit especially mslh jerawat ialah resdung.. resdung teruk yang amat!!!  

Sangat menyeksakan.. Hsna xalah sgt dgn seafood tapi sgt alah dgn bau mostly bau pewangi dan debu ..klu bab makanan Hsna alah dgn daging dan tea hitam (tea hijau xpe plak) .. dan u know what I xsuka dan xleh menyapu!! 

Dan semua adik2 ku tahu teruk cmne skalipun besepah rumah tu aku TAKKAN pegang batang penyapu untuk g sapu segala sepah tu..takkan ok!!!

Penah sekali ku terbuang tebiat pegang batang penyapu nak sapu bawah katil tiba-tiba…

“ah kak long ni nak mati ke..tiba2 pegang penyapu…xpenah tgk budak ni pegang penyapu”
Amboi sampai tahap tu ko ckp kat kakak ko ni ye… nak sgt daku mati ke??? Haha.. so konklusinya aku dan penyapu xkan penah bejodoh! Muktamad!

Suruh jugak aku menyapu aku sapu bulu penyapu tu kat hidung ko kasi xbehenti terbersin mcm aku… haha…

1st time Hsna terinvolve dgn Shaklee pun sebab mslh kulit ni sbnrnya.. masa ari tu xpenah pun tefikir nak hilangkan masalah resdung… yg aku tahu ak nak ilangkan masalah jerawat dan parut je.. tapi once dah ambik set kulit (esp, vita c, vita e, b komlplek) eh..eh otomatik resdung cam dan kurang sikit… pastu ku study la lagi…oh ok rupa-rupanya Vita C Plus ni pun boleh kurangkan alah resdung..

korang tau tak antara faktor resdung ni jgk sbb antibodi badan lemah dan manja ngatt..alohh laa..

So ku tetap konsisten la dgn Vita C Plus ni tapi ditambah lagi dengan alfalfa complex utk masalah resdung.. tp ku jarang2 ambik alfalfa ni… hihi… bila rasa teruk sgt rajin la ambik… masa tu sumpah bagai mulai saat ni aku nak konsisten!!  Ceittt…masa sakit blah la sumpah cmtu bila dah ilang ntah kemana dah janji2 manis tu… masalah betul tang nak konsisten neh.. spoil jer!!!..so korang yg hadapi masalah on off je habitnya jangan isau..korang punya geng ada je sinih.. kekeke


So korang yg ada masalah resdung and at the same time ada mslh kulit boleh tiru cara Hsna.. eh? .. haha ok la…rasa mcm pjg sgt dah bebel ntahapapa ni kita stop dulu la..lenkali jumpa … orite salam sayang from me HsnaRahman- 011.2557.9903

jgn boring dgn I tau...korang layankan jela celoteh I ni ye... tenkiu..tenkiu..tenkiu (gediks mode)


6 comments:

  1. Ninipon resdung.....idung kembang sebab bengkak...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi sampai kembang2 hidung ye...haha..klu Hsna mata kecik sebelah..kehkeh..

      Delete
  2. Alhamdulilah....rasanya hakak tak de resdung Husna, rasanyalah hihi.... sebab jarang bersin ...

    Husna, tak boleh menyapu, pakai vakum jangan nak mengelat sangat hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..

      seksa tau resdung..berair2 segalanya..hidung mata

      Delete
  3. mai pun alah dengan habuk, debu, dan bulu kucing, hahaha, tapi redah je walau bersin berkali pun sbb sayang kucing, ni sebab resdung juga ke eh?

    awak, knp sini takde tmpt follow?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa kan klu sayang segalanya say "ok" la..padahal lagi terang disuluh2 mmg bulu kucing merata je...kihkih..ad ku kesah???

      eh ada la awk..button kat bawah sebelah kanan...ada2 cer cari betul2....

      Delete