Monday, 24 October 2016

AMALAN UNTUK RAIH KULIT CANTIK & TUBUH SIHAT!

cantiknye la ciptaan Tuhan kan?? 

**pastikan tidur dalam range 11 malam-1 pagi

Dan bila dah lepas 1 pagi kira macam ala-ala membazir la sebab keberkesanan untuk kulit menyerap nutrient dan vitamin pada tahap optimum makin berkurang.. jadi nak bermasker ke lumur krim ke at least consider dlm range 11 mlm hingga 1 pagi ni la..
And 1 more tips nak makan Shaklee Collagen Powder pun better masa ni jugak sebab kulit bekerja untuk menyerap apa sahaja nutrient atau vitamin yg diperlukan saat ni jgk….

Sebabnya?
Masa ni waktu yang paling optimum untuk sel-sel tubuh badan diperbaiki dan diperbaharui mostly tang kulit

Makanya nak kulit cantik kena tidur awal then bangun awal.. bukan takat kulit cantik tubuh pun lebih sihat .. sebab udara masa ni sangat elok untuk jantung.. dan lagi best boleh bangun untuk tahajud dengan rasa yang lebih energetic dan segar

So pentingnya sebelum tido tu wajib kena pastikan cuci sebersih-bersihnya, dandan secantik-cantiknya..eh? ko hingat jumpa putera dlm mimpi agaknya… ehh ofkos klu jumpa untung ler ..berdiwale ler sat…haha…(ko ckp mcm ko tengok aje movie tu ye Hsna…tapi kejadah xpenah tengok pun..surri I xminat nustan la you).

Bila dah scrub dengan #Gentle Action Makeup Remover atau I likely to call this osem cleanser si blackhead remover then bersihkan dengan pencuci muka semulajadi #Gentle Deep Foaming Cleanser – berfungsi membersih, melembut dan menyekatakan warna kulit .

**(ni Hsna citer brand yg Hsna pakai la iaitu Nutriwhite by Shaklee tapi klu korang yg xguna set Nutriwhite pun cuci la bersih2 dengan pencuci muka yg korang biasa guna tu…takde paksaan untuk guna Nutriwhite pun..tapi klu beminat nak cuba set muka semulajadi korang memang terpilih untuk jadi yang tebaik.. eh? Haha.. Hsna yg selalu poyo xabis-abis)

 So bila dah rasa bersih sangat tu boleh apply toner #Soothing Radiance Whitening Softener, kemudian apply moisturizer #Hydrating Mosturizer untuk membantu mengekalkan kelembapan selepas bangun tidur, atau krim malam #Overnight Renewal Whitening Cream yang mengandung Vitamin C aktif untuk memelihara dan memulihara kulit sepanjang waktu tidur. 

Tadaa ready to sleep..mimpi indah-indah sayang.. aouch! ..terus terngiang-ngiang lagu Faizal Tahir di telinga…best giler lagu tu…maklumlah I minat dia… kahkahkah…klu dah minat memang la suka everythin abt him kan… 

Ok la sekian tips from me yg main point diolah dari entry fb one of my best mentor Kak Izwah.. still the essence and the originality of the writin through my experience after using these super awesome set muka semulajadi #Nutriwhite by Shaklee.. feveret!

Assalamulaikum dan salam sayang dari your truly healthy beauty partner Hsna Rahman- 011.2557.9903





Below Hsna provide somes feedback drpd adik2 kakak2 dan abang2 customer Hsna yg Hsna bejaya hasut diorang untuk cuba set nih… see.. bila dah guna siap sumpah2 tak nak tukar dah..nape Hsna dah jampi eh? Oh no.. tak perlu dijampi pun these owesome set muka semulajadi Nutriwhite ni sendiri akan tarik you untuk fall fall in luv deep into your deepest heart lah..cayelah!!












40 comments:

  1. penting untuk cukupkan waktu tidur.. menarik lah produk ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..tidur tu mcm give time untuk tubuh kita complete self healing la..

      siyes tak nafi produk ni unikk. almost everyone yg dah penah try memang akan sasau nape la boleh jadi mcm ni..fuh mmg xsangka la..

      Delete
  2. Hihi....buat masa ni x pakai pape...haha....srbab rajinnnnn sangatttt ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti kulit Nini mmg asalnya dah cantik..tu tak perlu pakai apa2...untung la..hehe

      Delete
  3. Allah jadi produk shaklee terbaik...kami juga pengguna shaklee...Alhamduillah

    ReplyDelete
  4. KALAU BADAN SHT WAJAH MESTI BERSERI DIBANTU SUPLEMEN SHAKLEE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah pengambilan suplemen part of usaha dan cara untuk kita jaga amanah tubuh sihat sempurna ni... ☺

      Delete
  5. alah membeli menang memakai...shaklee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kena sangat la tu..masyuk! berbaloi pastinya.. ☺

      Delete
  6. Sekarang waktu tidur timing semua dah lari.😧😧😧

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenape?? sibuk sangat ke?? but still tidur kena jaga klu tak mana nak dapat tenaga..makan mmg bg tenaga tapi klu tak tidur mod boleh kacau..huhuhu..spoil je hari-hari mendatang bila tidur tak cukup..

      Delete
  7. Tq share knowledge Husna....
    Tu mmg waktu hakak tido tu Husna. Mlm ni nak tempek krim mlm tebal teballah haha.....

    Tak mampulah Husna nak pakai Shaklee....mesti mahei kan facial dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome mak sayang..❤❤❤
      hahaha..bagus..bagus..tempek ngan krim Shaklee lagi tambah bagus mak..hehe

      klu nak ukur dengan kualiti kira berbaloi la mak..selamat dan semulajadi haaa yg tu paling penting..☺ ☺ ☺

      Delete
  8. Replies
    1. sibuk sangat agaknya tu...try cari ME time..klu tak tidur pun relax2 rehatkan badan pun dah ok sebenarnya..

      Delete
  9. lately ni mcm korbankan kecantikan sebab banyak benda nak buat huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi ekstrem nyee bunyi dik oi..korbankan kecantikan tuh..klu dapat earn balik takpe..

      Delete
  10. wajib la cukup tido.. badan pun segar :)

    p/s : salam singgah lagi tp kenapa Unie x jumpa button follow :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah betul tu..

      eh eh nape jadi mcm tu ye Unie dah org kedua tanya mana button follow..Hsna pun mcm blur taktau nak buat caner dah sebab Hsna tgk ada je..setengah tu boleh je follow setengah xdapat...tolong!!..maaf ye nanti Hsna cuba godek2 lagi..

      Delete
  11. Betul tu nk cantik mesti kena cukul tidur..tp klu ada anak kecik ni memang tak berapa cukup tidur la kekdahnya..takpelah kan tu namanya pengorbanan seorang ibu.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul pengorbanan kasih syg seorang ibu tapikan kak PK..Hsna penah tau tanam azam taknak kawin hanya sebab takut takleh tidur best-best lagi...kehkeh..skrg pun mood nak kawin masih duk mrayau mana ntah...huhu

      Delete
  12. Kena tido awal la nampaknya..
    Produk tu pun nampak menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nak galakkan kita semua tidur awal pun nanti kang kita sama2 jadi cantik..hiphip

      alhamdulillah mmg sgt menarik pun..kebest-san gunanya mmg puas ati terloncat-loncat la...haaa giteww gaya bestnyerrr..=)

      Delete
  13. Tang tido tu mmg betul :)

    Husna bleh emel dekat mek tntang produk ni? ayunieramli@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kan..nanti kita sama2 cuba apply mek...sesama jadi cantik jum...cantik hak kita as wanita..cewahh hehe

      baik Mek nanti Hsna emel secepat mungkin..trm ksh Mek =)

      Delete
  14. setuju tidur yg cukup kulit sihat badan pun sihat

    ReplyDelete
  15. setuju tidur yg cukup kulit sihat badan pun sihat

    ReplyDelete
  16. nice sharing :)
    selain skincare, tidur yg cukup memang penting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..both penting klu nak cantik dan sihat as a full package...❤

      Delete
  17. Replies
    1. betul kak anah.. give luv lah kat efek lepas guna dia ❤❤❤

      Delete
  18. baru tahu bila baca info ni..insyaAllah nanti cuba amalkan

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. betul tu.. bila rest cukup segala yg proses masa tido jadi lancar..

      Delete