Saturday, 15 October 2016

ADDICT NAK SENTUH PIPI SENDIRI....EH DAH KENAPA?

Assalamualaikum...Alhamdulillah diizinkan untuk menulis lagi ..

eh dah kenapa sampai addict nak sentuh2 dan gosok2 pipi sendiri tu..?? jangan buang tebiat Hsna..jangan..jangan.. 

xbuang tebiat manapun...saje je nak share nih.. tiap kali lepas cuci muka mesti rasa suka je nak sentuh muka sendiri sebab lembut yang amat....mcm pegang baby... eh?... haha I tak kata ok kulit I mcm baby...I cuma kata lembut mcm baby... no salah sangka okehh.. xbaik tau potong line I verangan jadi mcm baby....kahkahkah...baby tua!!!

ok sekarang dah masuk tube ke dua Hsna guna pilihan pencuci muka semulajadi dari Shaklee iaitu #Gentle Deep Foaming Cleanser... best yakmat bak anggg...tu yg teraddict giler tu...lepas cuci, cuci pastu cuci lagi... rumusannya yg sangat ekslusif dan istimewa tu yg buat daku eksited nak sentiasa guna je... pastu takkan nak best sensorang kan tu yg Hsna share ni...




Ia dirumus daripada 3 ekstrak tumbuhan paling utama iaitu Ekstrak Strawberi Begonia, Alga Hijau dan Rumpai Laut

Khas untuk membersih kan kulit luaran kita, membuang sel-sel kulit mati dan membantu menegangkan kulit dengan penyerapan vitamin ke tahap maksima mungkin... nak2 yang seharian bekerja luas ofis or yg selalu duk masak2 kat dapur tu ..bese la kan duk beperang dgn minyak la haba la peluh la..cer cakap kotoran apa yg tak melekat??? kan? 

Alga Hijau dan ekstrak strawberi yg diekstrak khas dalam pencuci muka semulajadi ni sgt sgt ptg untuk membantu menyahtoksin dan jgk menyeimbangkan pigmen kulit..so kulit kita kekal cerah dan lembut..

Hsna xnafi tau lepas apply ni lembut je kulit, rasa segar, sejuk mendamaikan...kekeke.. the feeling tu wehhh xleh nak diekstrak la....eh??... Gentle Deep Foaming Cleanser ni memang terang lagi disuluh2 tau bezanya...

Hsna dah biasa guna bermacam2 pencuci muka samada ygh dikatakan semuajadi ke organik ke..semua dah try la like cosmoderm, himalaya, safi la...tp apa yg buat Hsna stop all those pencuci muka nih sebab..... 

lepas apply kulit rasa pedih, kering yakmat dah rupa mcm plastik je...ditarik2 pedih sgt....pastu ada tambahan pewangi...yg sah2 ada unsur bhn kimia atau fragrance yg xbrp nak elok sgt sbnrny untuk kulit kita

beza sgt dgn Gentle Deep Foaming Cleanser yg 100% semulajadi oleh Shaklee ni... uniknya dia xde bau..apply2 tu rasa mcm ditampal daun2 segar yg dilumat je kat muka...gegiler fresh dan rasa selamat..bau wangi tak busuk lagi la tak uittt...unik kan? sesuai untuk segenap umur dan pelbagai jantina.. (mcm byk sgt jenis jantina kat dunia kan...poyo je)

Pastu setube klu sorang guna xde la lama sgt tahanya ...boleh la setahun....kikiki...sekejap kan....ek?

"setube berapa Hsna?? "

hai rasa tetarik kan nak cuba.... cer teka berapa setube 150ml yg boleh guna sampai setahun??  sila jawab setepatnya.... 

ku sarankan sgt korang guna ni Insyaallah selamat, bekesan dan semulajadi!

oke la until now kita share2 lagi ye...byk sgt share pun xleh jgk....xsempat nak ekstrak cukup-sukup..ehhhhh? .. haha ..

Salam Sayang Hsna Rahman: 011.2557.9903
Your Healthy Beauty Partner!













6 comments:

  1. pencuci muka strawberi???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ia diekstrak daripada strabery begonia yg mampu seimbangkan pigmen bawah kulit so kulit boleh cerah semulaajdi...bukan cerah sebab menghakis..cuba lah! pasti jatuh cinta teruk.. hehe

      Delete
  2. Ni mesti sbb pp dah gebu gebas ni

    ReplyDelete
  3. Patutlah bajet asyik nak pegang muka....nak promote product ek hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki..caner tahu?? betul ni tak tipu sikit pun...lembut cam baby...erk? haha..sabo je la

      Delete