Wednesday, 3 August 2016

SUPLIMEN SHAKLEE SELAMAT KE DIAMBIL TIME PERIOD?


Assalamualaikum semua ..  I think I am becoming a chipsmore la.. kejap ada kejap xde .. ><.. bukan xde benda yang nak dishare but too much sampai tak tershare ..allahu..  korang2 mntak la doakan si #Hsna ni agar rajin-rajinkan diri dgn blog neh ..xtau knape rasa macam xde mood nak berblog .. tu yg switch to chipsmore dah skang ni .. >< ..

huhu .. sebenanya kan ..kan.. kan.. tiba2 terindu rakan2 blogger yg penah singgah sini .. yang penah Hsna jejak komen ... so by today thats it this entry yg terhasil .. makanya silakan ye ...

Soklannya yg nak dijawab hari ni ialah (exam hall mood sesangatt ...)
Soalan ni memang hot. Customer tesayang Hsna memang semuanya bijak pandai. Mereka nak guna sesuatu suplimen sekarang ni bukan ikut ikutan semata. Tapi dengan ilmu.  Mostly Shaklee consumer. Good job Shaklee's consumers😍

Maklumlah orang kita ni beselah time fofular produk A rata2 duk cakap produk A, time fofular produk B then switch pulak ke produk B .. 

So dalam ramai-ramai pengguna ni antara soalan lazim yg kerap ditanya, 
"Suplimen Shaklee boleh diambil juga ke time period?"
Yes. Good question.
Jawapannya, suplimen Shaklee boleh tetap diambil walau dalam masa kedatangan "bulan" bagi wanita.
Kenapa?
Di kala period, banyak darah yang keluar. Wanita sememangnya memerlukan back up dari segi nutrisinya dengan lebih tinggi lagi.
Kiranya nak menampung kehilangan darah, juga pada masa yang sama menampung keperluan nutrisi yang sememangnya kurang dalam badan terutamanya ketika ini.
Cuba bayangkan. Kita sering ambil suplimen di kala kita normal. Dalam masa kita kehilangan darah semasa period, sudah tentu sel darah merah kita berkurang dan perlukan ganti dengan cepat. Oleh itu, suplimen Shaklee sememangnya lebih sangat perlu diambil ketika ini.
Nak bina balik sel darah merah dengan cepat, nak stabilkan hormon, memberi tenaga...semuanya perlu diambil dari zat dan nutrien dari makanan kita.
Disebabkan badan kita ni selalu dan acap kali miliki lompang dalam kelengkapan nutrisi, kita perlu ambil dari suplimen.
Dan dengan teknologi yang ada pada suplimen Shaklee beserta dengan uji kaji keberkesanan yang berterusan pada pengguna Shaklee, insyaallah suplimen Shaklee boleh membantu kita dalam terus menampung lompang nutrisi yang bocor dalam diri.
Teruskan saja ambil suplimen Shaklee di kala hadirnya period. Kerana sememangnya kita memerlukannya di saat ini. Yang paling utama jadilah pengguna bijak .. bila beramal dengan ilmu yang betul ofkos hasilnya adalah lebih baik dan selamat ..Insyaallah. 

Salam sayang Hsna Rahman/ 011.2557.9903
Reminder dear sepanjang Ogos ni berlansung promo most important item for women mostly yang ada masalah senggugut melampau ...  iaitu #Ostematrix .. caplets calcium yang cukup lengkap dengan gabungan magnesium, boron, Vitamin D dan zink.  Gabungan keempat2 ni membantu meningkatkan lagi kadar penyerapan kalsium oleh tulang dan tubuh .. 





No comments:

Post a Comment