Friday, 26 August 2016

CARA CUCI KULIT WAJAH DENGAN MUDAH DAN BETUL

Assalamualaikum, lama tak "bersiar" .. maaf bg yang kot-kot ada yang tertunggu post dari Hsna  (hiphip ada ke??) harapnya ada la yang menunggu kan... #Insyaallah .. Hsna fokus untuk FB sebenarnya tu yg sedikit terabai aktiviti blogging neh .. I trying my best untuk lebih seimbang antara FB dan BLOG ye...Nak tahu macam-macam tip cantik sihat kacak boleh visit FB Hsna (Husna Rahman) atau nak usha kata-kata motivasi atau life quote boleh visit IG Hsna (@husna.rahman)

So entry hari ni just nak share some tip on cara nak bersihkan kulit muka kita dengan cara yang lebih cermat dan betul .. dan dengan guna produk yang 100% semulajadi dan pasti menjadi serta selamat untuk jangka masa pendek ke panjang ke... tak kesah .. campuran ekstrak botani yg sgt baik untuk kulit which is ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gentle Action MakeUp Remover


Campuran ekstrak pokok bic dengan aloe vera.  Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan

Tunas pokok bic bertindak sebagai penyingkir kulit mati/ blackhead/ whitehead/ kotoran degil/halus dan pada masa yg sama ektrak aloe vera memberi kelembutan semulajadi!


Bila masa yg sesuai apply Gentle Action MakeUp Remover?
Biasanya guna time nak tidur dan bangun tidur 


Kenapa time sebelum tidur

*90 minit terawal selepas kita tidur sel-sel kulit akan mula “bekerja” untuk form kulit baru dan singkir kulit lama, masa ni la penyerapan vitamin/nutrient sgt ptg untuk form kulit yang lebih sihat, cantik dan berkualiti. 

That why jgk #ShakleeCollagenPowder digalakkan untuk diambil masa dekat nak tidur …so penyerapan nutrient dari collagen dapat diserap ke tahap paling tinggi!



Bayangkan kalau kotoran xdibuang confirm2 la proses nak forming kulit cantik terganggu/ terbantut/ tersekat .. tht way la jerawat timbul, kulit makin gelap, kusam dan lemah xbermaya .. sbb penyerapa nutrient oleh kulit terhalang!


Kenapa selepas bangun tidur

sebab masa kita tidur  lapisan paling atas kulit kita mati jd kita nk singkir kulit2 mati tu.. so xdela isu kotoran  terkumpul kat kulit .. jadinya fresh je sentiasa! Cerah berseri je sepanjang hari tanpa kotoran kulit mati or whatsoever kotoran la…

Nampak tak kenapa perlunya Gentle Action MakeUp Remover bagi setiap orang??


#GentleActionMakeUpRemover
#ShakleeCollagenpowder

Until now salam sayang Hsna Rahman, rakan sihat cantik kacak as everyone looking for .. ><../ 011.2557.9903

No comments:

Post a Comment