Thursday, 21 July 2016

“Suatu masa dulu ku pernah dipandang bagaikan aku ada penyakit berjangkit …”


Assalamualaikum

2-3 hari ni viral kat fb berkenaan isu dipandang hina kerana wajah berjerawat teruk .. dulu isu camni kebanyakannya malu nak dedah .. maklumlah ko hingat cantik ke kalau kulit bengkak2 pastu nanah camtu pastu nak tayang public lg.. sesetengah orang tu dipandang hina hanya kerana masalah kulit muka .. And Hsna sendiri pun penah rasa .. tak sedap dipandang pastu siap cakap2 belakang lagi .. sape yg mintak keadaan macam ni.. xde sorang pun yang minta masalah kulit camtu ..

Im very sure 100% wanita or even lelaki nak kulit cantik, bersih dan sihat kan .. kalau kulit putih tu memang bonus la .. anugerah tuhan bagi .. so say Alhamdulillah .. yang berkulit gelap pun manis apa .. kerana ciptaan Tuhan tang mana tak cantiknya ..semua cantik dan handsome .. ye dop?

Hsna alami masalah kulit muka berjerawat stat daripada form 1 .. makin lama makin teruk ..kesan daripada penggunaan produk yg ntahapa-apa .. masa tu tak penah terfikir sebab penggunaan produk yang ntahapaapa tu akan buat kulit Hsna makin teruk .. konon nak kurangkan jerawat yang ada ..tapi sebaliknya yang berlaku .. stat daripada situ xtau dah berapa banyak berhabis duit semata2 nak cari produk yg sesuai .. masa ni jiwa sangat utuh dan sangat sangat sangat anti dengan suplimen .. bg Hsna pil/tablet/kapsul yang telan2 ni bahaya dan boleh bagi bad effect .. tu la bahana percaya tanpa ilmu ..

Pastu Hsna doa banyak2 mintak Dia tunjukkan macam mana lg harus ku buat untuk atasi masalah kulit ni .. and Dia gerakkan hati ni untuk cuba rawat dari dalam .. baiki root cause .. so yg asalnya antisupplement sekarang jadi supplement lover ..

Sebelum nak pilih Shaklee ni pun hampir setahun Hsna survey pastu buat research sikit and finally decide 100% nak pilih Shaklee.. masa ni duit xde lagi .. so survey aje kejenya .. Hsna xkan ambil something yg Hsna tak pasti .. tp Shaklee mmg siap ada clinical study yang terbukti kukuh dan boleh dipercayai ..

Masa tu lepas grad sementara tunggu keje, Hsna buat some research/project untuk program master so boleh la beberapa k untuk upah.. hasil daripada ni Hsna stat dengan 1st & last supplement ever iaitu Shaklee .. selepas ambil set kulit Shaklee almost a year baru nampak beza .. (maaf ye xleh nak attach gambar dulu sebab masa kulit teruk ari tu nak ambik gambar pun xhingin .. diri sendiri tengok pun takut .. huhu xheran la klu orang lain tengok pun “jijik” kot)

Xbanyak pun Hsna ambik .. untuk whole year Hsna konsisten dengan 4 jenis vitamin utama iaitu protein, vitamin c, vitamin e, vitamin b .. dan hasil yang sangat luar biasa… seriously ramai mak2 sedara dan sepupu2 mula tegur “ eh dah tahan dah muka tu ..” teruk xteruk muka Hsna ni bayangkan macam ni, xde ruang pun yang kosong or licin tanpa jerawat dan parut jerawat .. part parut berlubang xusah citer .. scary sesassangat!!!

Im in green one .. parut2 makin pudar ..#alhamdulillah

sorry to say lah nak belagak sikit neh
dalam ramai2 aku la yg plg cerah sekali .. hikhikk  ..
dan aku sorang je ada masalah kulit teruk .. kira fair la kan??? ><
Ni gambar selepas 2 tahun setia dengan supplement Shaklee .. gambar raya neh.. Alhamdulillah .. banyak lg yang perlu improve .. so kesabaran memang sangat penting .. yelakan dah bertahun (almost 13 years) simpan toksik dalam tubuh yg menyebabkan jerawat takkan dalam setahun dua dah boleh hilang .. natural product memang take time tapi berbaloi dan selamat, Insyaallah.

Next entry Hsna ll share some others info berkaitan supplement .. kepentingannya, why do we need supplemet, what kind of side effect slps pengambilan supplement ni , baik ke buruk ke? Kenapa setengah orang tu cepat je boleh nampak kesanya setengah pulak lambat giler kesannya .. ada sebabnya nanti Hsna share next entry, Insyaallah. 

Dan kalau berkesemaptan Hsna akan share jugak flowchart supplement apa yang patut diambil dulu atau kemudian untuk atasi masalah kulit bermasalah ni .. one by one Hsna senaraikan .. so stay tune and follow rapat2 tau ..

Salam sayang Hsna Rahman/ 011.2557.9903
 jum pakat ramai2 jadi kacak cantik dengan Shaklee!! 

Once again #RayakanSebulan
Selamat Hari Raya!

konon nak pakai spek macam org2 tua la ni ..apehh ni yg jd ..
masa ni photographer tgh wak lawak ..





No comments:

Post a Comment