Tuesday, 24 May 2016

SUSAHNYA TAPI MALU NAK SHARE..

gambar hiasan hasil googling...><
Ermmmm….susahnya!!!

Apa yang susahnya ni???

Susah sangat nak membuang…><… nak kata sembelit, bukan sembelit jgk tapi jarang membuang…
sape yang ada masalah susah buang air besar ni??


Most of us malu nak ngaku benda-benda macam ni…pada mereka ni macam perkara “kotor” dan sangat lah tak patut untuk diceritakan atau disharing….lagi2 on public kan…tapi masalah ni bukan perkara biasa2 or ringan2 tau…banyak kesan tak elok kepada kesihatan di kemudian hari…

Sakit kepala
Kulit berjerawat
Sering xde selera makan
Muntah-muntah
Perut sebu
Lesu

Ini merupakan tanda-tanda tubuh kita tinggi kandungan toksin. Tapi mana datangnya toksin-toksin ni??? Toksin sepatutnya dibuang kan? Bukan untuk disimpan as a khazanah oleh tubuh kita sebab toksin ni sangat tak elok untuk kita… just see kesan banyak toksin yang tersenai kat atas…tu setengah baru tu banyak lagi kesan toksin tinggi ni….so jangan pandang ringan  hal-hal macam ni….

Buang air besar/ air kecil atau perpeluhan merupakan cara tubuh mengeluarkan toksin..so kalau kita jarang membuang agak-agak berapa tan toksin asyik duk kumpul dalam usus..pastu toksin mula menyerap ke lapisan kulit akhirnya menyebabkan masalah jerawat dan kulit kotor atau toksin masuk kesaluran dalam pastu kerap rasa sakit kepala/muntah-muntah/ perut sebu/angin satu badan dan sebagainya…

I know because I experienced same thing sebelum ni and I tak teragak-agak pun nak share in case korang pun tengah cuba cari cara cmna nak atasi masalah macam ni….

Kalau nak follow cara senang dan simple Hsna, I took these:

#ESP protein , #Herblax , #Ostematrix  #Air putih yang mencukupi
Seriously menjadi ! bukan setakat masalah jerawat hilang but almost masalah kesihatan lain jugak dah hilang (like selalu rasa perut sebu, xde selera makan, sakit kepala)

Esp– untuk usus yang lebih sihat dan anjal

Herblax- bantu cuci usus

Ostematrix- bantu bekalkan kalsium dan magnesium untuk fungis usus yang lebih kuat dan elastic

Air- untuk mengekalkan kelembapan usus supaya proses membuang lebib mudah
Kalau nak extra care better banyakkan buah dan sayuran dalam pemakanan harian..


Ok thats only tips from me for this time around, Hsna / 011.2557.9903… hope benefit you to the fullest, insyaallah!


No comments:

Post a Comment