Thursday, 2 June 2016

MAGIK CANTIK & SIHAT SEMPURNA ..


xblh blah tajuk entry neh…hikhik..tp mmg betul sempurna pun..Insyaallah….sbnqnyakan dah byk hari tinggal aktiviti blogging neh…sibuk yg mmg sibuk pun ye plus sibuk yg dibuat2 pun ye jgk…hakhak..maklum ler sale bulan nak dekat puasa ni mmg tahap ratusan ribu riban juta2..alhamdulillah so focus tu terbahagi berat sebelah sikit…btw ada yg rindu tak…><… here Hsna share another unique info..insyaallah.. ).
Fresh dari ladang....erk!!

Korang perasan tak kenapa sesetengh dari kita kelihatan lebih muda dari usia sbnr berbanding org lain?

Alaaa,..diorang antara yg ada genetic bertuah…lambat tua..eh eh..gitu eh? Atau everyone of us mmg ada something yg boleh membantu keupayaan semulajadi badan untuk lambatkan penuaan sel agar kekal muda dan sihat?

Kronologi umur diukur berdasarkan kiraan tahun which mean makin banyak-banyak tahun makin tua la umur kita.

Tapi umur sel kita lain….ia dipengaruhi oleh pelbagai faktor yang selalu kita buat, kita experience… ermm apa yg agaknya selalu kita buat sampaikan buat kita jadi “tua” dan “sakit”

Contoh ::
#.Stress
#.Pendedahan kepada radiasi uv
#.Toksin sekeliling
#.Pemakanan tidak sihat

Sel-sel yang sihat membantu keupayaan semulajadi untuk mencegah dan membaiki kerosakan pada tubuh badan. Badan kita memang mempunyai keupayaan semulajadi untuk repair + improve.  Namun semakin meningkat umur kita maka berlakunya penurunan secara biologi dalam fungsi2 sel…

Dan kerosakan ini terus meningkat sepanjang hayat kita dan semakin banyak sel yang hilang keupayaan untuk memperbaiki diri mereka sendiri

Penemuan saintis juga membuktikan bahawa sampainya umur 50 tahun dan keatas terdapatnya titik permulaan berlakunya kerosakan/kelemahan sel yang makin ketara yang menyebabkan pelbagai masalah kesihatan yg berkaitan dgn umur..sebab tu bila umur makin tua mudah je mcm2 penyakit nak singgah cth kencing manis, jantung, darah tinggi, sendi, kedut dan mcm2 penyakit tua …

ecececeh penyakit tua la kononnya tp skrg ni penyakit dah xkenal umur dah cik kak cik  abg oiii…semua kasi rembat..ye la makan pun kasi rembat je…ada kau pilih sihat ke, berkhasiat ke, halal ke…xsempat dah nak cek..apalagi ngap terus..asal sedap semua onn…kan???

Muda dengan lebih lama itu bonus tapi sihat dengan lebih lama walau usia pun banyak its real amazing..kan??? hidup ni kalau sihat tu..masyallah syukur tak terluah bak hang… bahagia sungguh kalau sihat neh..bebas!! betul tak???


Tapi macam mana??


Bekalkan nutrisi sebaiknya kepada tubuh kita sendiri… kita nak guna tubuh kita lama2 kena la jaga elok2….

okeyhh sampai sini Hsna nak share one of mekanisma yg membantu melambatkan penuaan sel! Hidup lebih sihat dengan……
Vivix The Revolution!!

Vivix offer both untuk cantik kacak muda remaja + sihat kuat bertenaga... seriously sgt amazing penangan vivix neh!!

#VIVIX


#.Ia berfungsi untuk membaiki dan meningkatkan keupayaan sel agar kekal muda bertenaga.
Bukan setakat meremajakan umur malah meremajakan kesihatan

#.Satu revolusi kesihatan yang berteraskan semulajadi yang disempurnakan dengan sains!

#.Ekstrak utama Vivix ni ialah daripada anggur muscadine, dan korang tau tak sekilo anggur muscadine ni kalau korang dapatkan kat pasaraya lbh krg RM2000..omaigad..!! sape yg sanggup beli neh…???

#.Tapi korang boleh dapatkan anggur muscadine ni melalui Vivix, hanya sesudu sehari untuk antioksidan paling power kepada tubuh kita.. kehebatan anggur muscadine ni bukan kita as manusia ciptakan tau…tapi mmg Tuhan bagi kelebihan kepada anggur muscadine yang mempunyai kandungan polifenol dan antioksidan yang berkuasa tinggi.

#.Pihak Shaklee pulak sempurnakan keajaiban anggur muscadine ni dengan sains maka terhasilah ekstrak anggur muscadine yang dinamakan Vivix.

Boleh baca sini kelebihan anggur muscadine tu sendiri.. 



SPECIAL UNTUK EVERYONE
2 BOTOL VIVIX

KEAHLIAN PERCUMA
POSTAGE PERCUMA
CASHBACK
PELUANG CANTIK/ KACAK SEMPURNA!

Salam Sayang Husna Rahman 
#011.2557.9903



No comments:

Post a Comment