Wednesday, 4 May 2016

7 TIP MUDAH UNTUK KEKALKAN KELEMBBAPAN KULIT TAHAP MAKSIMA

Warning alert.. ..2 yg last tu special tip tu tau… (>,<)”’


Cukupkan pengambilan air mengikut kapasiti tubuh. 25kg berat badan = 1L air untuk membantu tubuh menyebarkan vitamin dan nutrient keseluruh tubuh dengan lebih efisien dan sama rata. So takdela kulit muka lembap tapi kulit tangan kering dan berkuping…erkkkk.. (aku plg anti tgk someone kulit wajah putih tp part tangan dan kaki tak pernah jaga)

Bekalkan food skin terbaik- vitamin dan nutrient melalui pengambialan sayur pelangi dan buah pelangi atau amal pengambilan suplimen tambahan. Ransanglah kecantikan unggul kulit kita dengan memanjakan kulit dengan vitamin & nutrient penting.



Cukupkan tidur dan rehat supaya kulit berpeluang untuk memperbaiki dan memperelokkan struktur kulit kembali sebab masa tidur tu la system dalam badan kita akan bekerja untuk repair dan hasilkan sel-sel baru. Cukupkan tidur dan rehat yang berkualiti juga penting untuk stabilkan perasaan – no stress-tension feeling okeyy

Bersihkan muka at least 2 kali sehari untuk elak bacteria terus membiak dan berkembang. Guna pencuci muka semulajadi supaya lebih terjamin keselamatan dan memelihara kulit berpanjangan– ehemm wudhuk dah cukup rasanya…hikhik.. ‿⁀

Guna krim spf untuk elak kesan matahari yang boleh meningkatkan kesan radikal bebas yang sangat berbahaya.  

Bermasker dengan ESP + Putih telur + SCP.. skin night treat cukup hanya setengah jam je pastu boleh bersihkan. Membantu merawat kulit dari luar.



Amal pengambilan SCP paling kurang 1 sachet sebelum tidur setiap hari untuk dalaman untuk membantu memperbaiki keseimbangan hidrasi semulajadi kulit. 

  **Salah satu keistimewaan paling tiptop SCP ni ialah ia campuran ekstrak pfaffia atau ginseng Brazil dengan ekstrak biji Camilla Japonica  yang membantu penghasilan kolagen dan asid hyaluronic yang mempunyai kemampuan luar biasa untuk menampung atau mengikat jumlah air yang banyak oleh kulit. Asid hyaluronic sangat penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lebih lembap, lembut dan licin.






No comments:

Post a Comment