Monday, 4 April 2016

KENAPA PARUT SUSAH NAK HILANG?

Logik tak kalau Husna jawab:

Dah kita tak pernah bagi peluang untuk sel kulit bina sel kulit baru untuk ganti sel kulit mati dan kulit berparut dgn cepat.

Korang pernah ambik tahu tak?
Kulit perlukan protein untuk sentiasa produce yg baru dan ganti yang lama, kulit juga perlukan makanan (vitamin dan nutrient) untuk bekerja memperbaiki, memulihara dan memelihara kesegaran dan kecantikan kulit.

cth: kulit sangat2 perlukan vitamin C dan E semata-mata nak protect dari serangan radikal bebas yang berada dimana-mana skrg ni.  

Kita sendiri pun makan sebab nak tenaga, pastu kulit tak perlu "makan" ke nak maintain cantikkan diri mereka? nak bantu kita nyah parut/kulit mati dengan cepat

Jadi kalau kita tak pernah nak bagi apa yang kulit perlukan untuk hidup sihat dan cantik what you expect kulit you akan bg kat you…betul tak?

kita sendiri pun kalau keje orang tak bayar, agak-agak kita continue keje tak? cuba fikir ....

Kita nak kulit kita sihat dan cantik kita juga perlu bg apa yg kulit perlu untuk cantikkan diri mereka..

Take 5 fikir-fikirkan sekejap ye mostly bg yg mmg ada masalah kulit yang teruk .. 

 .
Sekian sharing yang diselit bebelan yang tak seberapa ni.. hehe...anything boleh rujuk Husna atau pakar-pakar lain..yg ptg pastikan diri kita berilmu barulah apa sahaja yang kita nak apply menjadi.. betul tak?

Salam sayang Husna Rahman, 011.2557.9903


No comments:

Post a Comment