Wednesday, 13 April 2016

CADANGAN SUPLIMEN UNTUK PENGHIDAP KENCING MANIS/ DIABETES


Kat bawah ni beberapa cadangan suplimen yang boleh membantu mengawal paras gula dalam darah. Dan jika konsisten tidak mustahil pun untuk bebas 100% diabetes. But prevent better than cure. So jaga awal-awal ok?

2)ESP Shaklee
ESP bertindak dengan membantu penghasilan insulin. Selain itu isoflavones yang terkandung dalam protein soya dapat membantu mengurangkan risiko diabetes. ESP juga adalah non-GMO dan mempunyai indeks glisemik yang rendah. Oleh itu, ia mampu membekalkan tenaga yang berpanjangan dan membuat rasa kenyang untuk jangka masa yang lama dan dalam masa yang sama GI yang rendah boleh membantu untuk  mengawal paras gula dalam darah but still energy ada. 

Takde lagi mudah penat, lesu atau sentiasa rasa lapar. 

3) GLA complex
GLA ialah asid lemak omega-6 yang amat penting untuk tubuh badan kita. Ia membantu mengawal penghasilan hormon oleh badan. Salah satu faktor penting begi penghidap kencing manis ialah ketidakstabilan penghasilan hormon oleh badan. 

4) Vitamin C Shaklee
Vitamin C mampu membantu dalam meningkatkan imun sistem badan. Selain itu, ia dapat mencegah gula dalam sel bertukar menjadi sorbitol.  Jadi paras gula dalam darah akan lebih terkawal

5) Vita-Lea Shaklee
Vitalea mengandungi chromium iaitu sejenis mineral yang membolehkan insulin untuk berfungsi dengan baik dan membantu badan untuk memetabolismekan karbohidrat. Kekurangan chromium dalam pesakit diabetes Jenis 2 boleh menyebabkan pengambilan gula ke dalam sel menjadi kurang efektif.

6) Alfalfa Shaklee
Alfalfa juga dikenali sebagai 'raja tumbuhan' yang mempunyai banyak khasiat. Salah satunya adalah ia mampu mengawal paras gula dalam darah. Alfalfa juga boleh bertindak untuk detoksifikasi toksin dalam badan kita. Toksin yang tinggi juga antara penyumbang utama kenapa sistem hormon,  emosi dan perasaan tidak stabil.

7) Zinc Complex Shaklee
Zink merupakan mineral yang amat penting untuk fungsi insulin dan kekurangannya boleh meningkatkan insulin resistance. Zink terlibat dalam sintesis insulin, penyimpanan, rembesan dan penggunaan. Selain itu zink juga melindungi sel beta. Terdapat kajian menunjukkan sirosis hati dan kencing manis telah dikaitkan dengan kekurangan zink.   Ujian telah mendapati bahawa zink dapat menurunkan tahap glukosa dalam pesakit. Apabila zink diberikan bersama asid arakidonik , omega-6 lemak yang terdapat dalam daging, telah terbukti dapat menurunkan tahap glukosa dan sekaligus mengurangkan hiperglisemia pada diabetes.

Zink antara suplimen yang paling penting dan sangat diperlukan oleh penghidap kencing manis. Kenapa? Kerana Zink boleh mempercepatkan kesembuhan luka seterusnya mengelakkan pembikan kuman dan bakteria kat tempat luka. Percaya tak luka antara igauan paling ngeri bagi mereka... ><...

8) B COMPLEX 
Menukar makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan juga membantu menurunkan paras gula dalam darah.



Banyakknya suplimen.....????
Takpe  anda punya satu lagi pilihan: satu untuk semua  >> 1) VIVIX
Vivix dapat membantu menghalang penghasilan age protein yang menjadi punca utama kenapa kita dapat macam-macam penyakit. Secara ringkasnya, age protein ni gabungan protein yang tubuh tak nak dengan gula yang tak elok. Makin banyak berkumpul dalam tubuh makin banyak ponyakit akan datang. 

So bagi penghidap kencing manis, Vivix membantu cover semua masalah diabetes. Dan jika anda rajin untuk konsisten hasilnya lebih cepat anda akan dapat.



Order/ pertanyaan boleh direct ke 011.2557.9903
Salam sayang Husna Rahman

No comments:

Post a Comment