Wednesday, 6 April 2016

CABARAN SI KURUS!!



Sebagaimana seseorg yang gemuk resah camna lg nak turunkan berat badan, sbnrnyakan situasi sm jgk yg dihadapi indivdu yg berusaha nak gain berat badan

Kau hingat senang ker nak tambah berat bdn ni?? Berperang hokeyyy..


Faktor2 berat badan ssh nk naik ialah antaranya metabolism tinggi, kurang nutrisi atau mmg jenis yg xlalu makan.. ..jnis xde nafsu mkn.. Offer apapun dia punya selera kebal giler...🏻🏻

Nak tahu tak cara2 nak naikkan berat bdn dgn cara mudah but still menjadi & menyihatkan..



OK..
#tip: jgn pernah abai sarapan pg, pilih jenis srpn yg berkhasiat bkn hnya sekadr srpn utk hlg
rasa lapar pg je..

Me??
Of course 3 scoop protein shake ESP + 2 scoop MEALSHAKE yg dicampur coklat.. plus roti + biskut lastly 2 tablet of b complex & Vitalea

*sometime klu rajin masak mee goreng or nasi goreng...heeww ni kdg2 sesgt yuuu..

Yg psti breakfast mesti kenyang!! U know what I got?? a real cun BMI skrg ni ..serious syukur!!

Korang tau tak kesan underweight or BMI yg krg 18.5 berisiko utk mendapat komplikasi kesihatan spt kehilangan jisim tulang, penurunan imuniti, perubahan suhu badan yg sgt tidak menentu,anemia kekurangan sat besi & jugak menjejaskan kesuburan.

So fikir2 ye..anything blh ask me directly atau team Hsna pun ada..

011.2557.9903
Salam sayang HR.

No comments:

Post a Comment