Thursday, 24 March 2016

KELAINAN VITAMIN C SHAKLEE



Ada orang bertanya..
“Kak, Vitamin C Shaklee tak ada ke yang 1000 mg. Saya tengok, vitamin C lain ada yang 1000 mg.”
Dengan penuh senyuman saya menjawab. 
"Tidak ada wahai adik yang cantik"
Betul memang bagus dan sangat hebat Vitamin C 1000 mg. Semua orang nak cantik cepat, nak kulit cerah, sihat berseri. Nak telan 1000mg terus betul?
Jom kita ingat balik sifat Vitamin C. Vitamin larut air. Bila kita makan Vitamin C, badan kita akan serap apa yang sempat dan diperlukan pada masa itu.
Yang lain-lain ke mana? Keluar/flush out ke dalam air kecing. Untung ke rugi kalo dah lagutu?
Katakan kita beli Vitamin C 1000mg RM1. 10 sen diserap dalam badan, lagi 90 sen keluar ke dalam air kencing. Wow! Mahal betul air kencing tu. Boleh guna balik? Tak kan?
Kenapa Shaklee sediakan Vitamin C 500mg?
Keistimewaan Vitamin C yang tidak boleh ditandingi dengan Vitamin C lain adalah dengan adanya kebolehan SISTEM SUSTAINED RELEASED. Apa faedah sistem ini?
Dengan sistem ini, hanya 100mg Vitamin C akan dilepaskan dari tablet setiap sejam. Lapisan demi lapisan Vitamin C diurai dan dilepaskan. Badan akan serap 100mg setiap jam. Jadi satu tablet akan meyediakan 100mg selama 5 jam.
Katakan kita nak lebih Vitamin C. Nak kulit cantik kan atau masa kita dalam keadaan kurang sihat. Kita boleh amik 2 tablet Vitamin 2 setiap 5 jam. 200mg vitamin c akan dilepaskan dalam badan kita selama 5 jam.


Haaa..Cerdik ke bijak? Maka air kencing kita tidak la diperkaya dengan Vitamin C. Oleh itu, saya menyeru. Buatlah pilihan yang bijaksana lagi cerdik pandai. Pastikan nilai untuk setiap wang anda.
Berapa harga sebiji Vitamin C Shaklee? Tak sampai RM1 pun. Sebotol 180 tablet.
*Special lagi, ia bukan bersumber dari oren. Tapi dari extrak jagung. Oleh itu ia sesuai untuk semua dan tak perlu risau diserang gastrik.
Dan ia juga ditambah BIOFLAVONOID tau yang menjadikan penyerapan Vitamin C lebih efficient.


Salam sayang Husna Rahman: 011.2557.9903
Healthy Beauty Partner

No comments:

Post a Comment