Monday, 7 March 2016

8 FAKTOR YANG MENJADIKAN KULIT SIHAT & CANTIK


Keperluan diet yang sihat dibantu oleh  penambahan pemakanan tambahan yang baik,

Apabila permintaan badan melebihi bekalan nutrient, kulit adalah organ pertama yang menunjukkan sebarang perubahan.

Kulit adalah antara organ yang paling banyak terdedah kepada persekitaran luaran seperti cahaya UV, perubahan cuaca, bakteria, kulat, pencemaran, air,virus, bahan kimia, habuk dan lain-lain.

Namun lapisan luar kulit tidak menerima nutrisi terus dari bekalan darah. Kulit bergantung kepada pergerakan oksigen dan nutrient penting seperti vitamin, asid amino (protein) dan minyak melalui lapisan bawah kulit.

Kulit yang sihat memerlukan bekalan darah yang sihat yang kaya dengan nutrient penting dan oksigen.

Disinilah peranan vitamin dan minum banyak air putih sangat penting untuk kulit yang sihat dan cantik. Vitamin membekalkan nutrien dan air putih membantu membekalkan lebih banyak oksigen dan supaya penyebaran nutrent oleh darah berlaku lebih sekata dan menyeluruh oleh kulit dan kesemua organ dalam badan.

Apabila kulit menerima nutrient yang sesuai dan cukup sebenarnya kulit kita diprogramkan untuk memperbaiki diri sendiri dan sememangnya mempunayi  keupayaan untuk memperbaiki  dengan sendirinya.

Faktor menjadikan kulit sihat dan cantik:

 1#.kesihatan terjaga
2#.pemakanan yang baik
3#.penghidratan yang mencukupi
4#.latihan (exercise) yang menggalakan perpeluhan- untuk membantu pengeluaran toksik dalam darah dan badan
5#.gaya hidup – kawalan tekanan/persekitaran yang bersih
6#.elakkan kepada pendedahan cahaya matahari dalam jangka masa lama
7#.guna produk penjagaan kulit tertentu
8#.pemakanan tambahan untuk merapatkan jurang nutrisi

VITAMIN-VITAMIN YANG DICADANGKAN UNTUK KULIT YANG SIHAT & CANTIK:

Campuran seimbang nutrien, vitamin,mineral dan antioksidan sangat perlu untuk menjana kulit yang cantik, bebas jerawat,jeragat, bebas parut, bebas kulit kusam, bebas kedut dan kulit tua.

Vitamin A perlu untuk memperbaiki tisu yang rosak dan mngekalkan kulit yang sihat

Biotin ~ sejenis Vitamin B penting untuk membantu menambah baik  tekstur kulit, kuku/rambut dengan mengurangkan tekanan kepada kulit


Vitamin C dan E merupakan loji janakuasa antioksidan yang sangat diperlukan untuk perlindungan kulit dari serangan radikal bebas, sinaran UV/matahari, bahan kimia,pencemaran dan sebagainya.

Protein sangat diperlukan untuk penggantian sel-sel kulit rosak dan mati. Supaya kulit baru lebih putih, bersih, bebas parut dan lembap.***********************************

By Shaklee kami suggest this natural vitamin untuk memenuhi keperluan tubuh. Setiap vitamin diperinci sebaik-baiknya bermula dari pemprosesan hingga sampai kepada anda. . 
Supplement Shaklee adalah daripada bahan semulajadi. Tidak mengandungi bahan kimia dan pengawet dan pewarna. sebab itu supplement shaklee sangat lembut dan mudah diurai dan diproses oleh badan. Tidak  membebankan buah pinggang.


Dan supplement diambil atas keperluan tubuh badan. Ia adalah makanan tambahan bukan makanan ruji. Nutrisi yang kurang dalam badan akan dilengkapi dengan pengambilan supplement.

Pengambilan air yang cukup bukan sebab makan supplement sahaja. Kalau tak ambil supplement pun tetap kena minum air yang cukup agar badan berfungsi dengan betul.

Dan kenapa kami as a SID selalu tekankan " nak makan suplemen kalau boleh pastikan air yg cukup"
kerana air cukup membantu dalam penyerapan nutrisi/vitamin dengan lebih effisyen dan lebih cepat boleh nampak kesannya. 

Lagi satu kelebihan ambil suplemen semulajadi ialah badan manusia akan menyerap nutrisi mengikut keperluan badan sahaja. selebihnya akan dibuang melalui dari badan melalui proses buang air besar atau perpeluhan.
sebab tu pentingnya untuk pilihlah suplement semulajadi.

tertarik nak cuba dan amal boleh direct consult Husna via 011-2557 9903

Anda akan menjadi tanggungjawab Husna paling kurang 3 bulan untuk Husna pastikan anda dapat hasil yang memuaskan kesan daripada #ShakleeEffect ni... anda akan dipantau untuk konsisten dan berdisiplin sepanjang tempoh 3 bulan consultation ni..  

Inilah masanya untuk berubah!
Salam sayang Husna Rahman, 011.2557.9903

No comments:

Post a Comment