Saturday, 6 February 2016

TIP SIHAT PALING BERHARGA | EAT CLEAN GET HEALTHY



KESEDARAN HIDUP SIHAT 
 
Sekarang ni most of us jaga makan bukan hanya untuk kurus sahaja sebaliknya makan untuk sihat. Setuju tak? Husna 500% setuju !! 

Eat clean tidak hanya fokus untuk kurus atau dapatkan BMI normal sahaja, tapi lebih ramai sudah sedar hakikat hidup sihat melalui pemakanan yang betul. Husna juga sangat bersyukur kerana di usia sebelum mencapai 30-an sudah mencapai kesedaran untuk menjalankan gaya hidup yang sihat sebelum terlambat.

Husna pasti tak siapapun mahukan hidup dengan keadaan berpenyakit dan menyusahkan orang lain terutamanya anak-anak, ahli keluarga malah jiran tetangga:

**Sakit sendi seawal  usia 30 an, 40 an
**Kulit berkedut selepas bersalin
**Kulit kusam walau umur belum mencapai 30 an
**Menghidap kanser diusia masih kanak-kanak
**Tulang rapuh walau umur masih muda remaja
**Rambut gugur sehinggan membotakkan kepala

Inikah pilihan hidup yang kita impikan? Mesti kita impikan hidup yang sihat dan bahagia kan?
Seharusnya kita mulakan sejak awal lagi iaitu sejak dari dalam kandungan, jaga pemakanan dan pastikan pengambilan vitamin dan nutrisi yang mencukupi untuk tubuh setiap hari.

Tubuh hanya boleh tegak berdiri dengan sihat bila tubuh menerima keperluan yang sepatutnya. Tubuh kita perlu menerima sekurang-kurangnya 40 jenis nutrient untuk memastikan tubuh kekal sihat dan cergas...so bagi yang sangat anti-kan pengambilan suplimen perlu berubah serta merta. Suplimen bukan ubat tapi sebahagian daripada sumber pemakanan tambahan, yang diformulasikan daripada bahan semulajadi tanpa campuran bahan kimia dan terdapat clinikal study yang diiktiraf diperingkat duniall. Oleh sebab tu kesan mungkin sedikit lambat kerana tubuh juga take time untuk memperbaiki dan meningkatkan fungsi normal tubuh kembali.

Bayangkan kalau dulu hanya sebab obes terbatas segala aktiviti, hampir lumpuh segala pergerakan sendi tapi sekarang setelah amal gaya hidup sihat, pemakanan terjaga sudah mampu bergerak perlahan-lahan dan lebih bebas. itu adalah lebih baik jika dibandingkan tiada sebarang perubahan atau semakin buruk dari hari ke hari...kan? walau sedikit dan lambat untuk lihat hasilnya tapi berkat kesabaran dan konsisten insyaallah berbaloi dan lebih selamat. Insyaallah. 

Kalau anda masih mahu berpegang kepada “aku tak perlukan suplimen untuk kekal sihat, cantik, kacak dan bertenaga” saya nak mintak tolong anda fikir sekejap, anda rasa anda mampu tak untuk measure setiap kuantiti  vitamin yang anda harus bagi kepada tubuh anda setiap hari. Contoh badan kita memerlukan sekurang-kurangnya 500mg Vitamin C setiap hari so macam mana anda measure pengambilan Vitamin C melalui pengambilan buah oren...Husna bagi jaminan 100% kalau anda boleh measure anda 200% tidak memerlukan suplimen sebagai topup tambahan untuk tubuh. So amacam? Ada brannni nak sahut cabaran ni....

So sedar-sedarkanlah diri kita, gain lebih banyak info, maklumat, tips tentang kesihatan tubuh supaya kita dapat menjaganya untuk tempoh lebih lama, insyaallah.

Rasa berminat nak cuba pengambilan suplimen tapi tak tahu macam mana? Husna dan team Husna akan menawarkan konsultasi penuh kesihatan secara PERCUMA & EKSLUSIF....berminat nak join team kami jum laju-laju pm 011.2557.9903 SEBELUM team kami penuh dan tak boleh nak accept lagi....kan RUGI pulak....



#jum_sahut_cabaran_untuk_kekal_sihat_sepanjang_usia
#anda_diusia_emas_bukan_lagi_satu_igauan
#anda_diusia_dewasa_masih_mampu_seperti_muda_remaja
#anda_diusia_remaja_bebas_bagaikan_hari_paling_terindah
#kanak_kanak_cerminan_masa_depan_kita
#masyarakat_sihat_negara_terjaga


Shaklee Independent Distributor ID 1185474
Signature Husna Rahman, Rakan Sihat Anda!
email: husnasukahijau@gmail.com 
whatsapp/mesej/telegram: 011.2557.9903, strictly no call please!
fb: Husna Rahman | Page: TIP SIHAT
insta: @husna.rahman    

No comments:

Post a Comment