Thursday, 18 February 2016

TIP SENTIASA NAMPAK MUDA & RASA MUDA


Prof Dr. Muhaya pesan kan..
"Jika kita hendak ukur kesihatan kita hari ini lihatlah apa yang kita makan 10 tahun lepas. Hendak ukur kesihatan kita 10 tahun akan datang lihatlah apa yang kita makan hari ini"
.
my goal bila capai 30series or 40series still nak appearance + plus kesihatan macam 20series...sape tak nak kan?
.
klu nak capai goal tu mesti mahal kan?
pada Husna "agak mahal" tapi itu sacrifice yg kita perlu lakukan utk dapatkan sesuatu yang terbaik..itu normal at least for me...
.
thats why I bila dah capai 25 I need to start now..bukan tunggu dah capai 35 or 45 baru nak mula take care badan + kesihatan
.
and that why I start consume supplements because I need them to pursue my dream. Besides taking supplement every day, of course other tips also follow
.belajar perbanyakkan puasa sunat
.wajibkan pengambilan sekurang2nya 1 jenis buah setiap hari
.tekankan diet seimbang
.pengambilan air putih yang cukup
.kurangkan gula or makanan segera
.sentiasa hidupkan hati 
.aktifkan tubuh badan
.
many more to improve.. yes nak muda hati, muda penampilan. muda kesihatan ...those criteria means happiness to me...hope to everyone too..
.
anda bagaimana? 


Antara supplement yang Husna disiplinkan diri untuk ambik setiap hari ialah Vita C Plus + multivitamin Vitalea..yang lain-lain kadang ambik kadang tak ambik..ikut mood tapi dalam seminggu wajib ambil semua...sayang tubuh kan so mesti kena disiplinkan diri,belajar untuk konsisten, tak senag nak jadi senang, sihat dan cantik tapi tak susah pun bila kena caranya. 

kalau anda tak mahu amal supplement pun ok je tapi janji nutrisi wajib cukup, makan buah cukup, makan sayuran cukup,exercise berpada-pada dan tidak terlalu membebankan tubuh, minum air pun mesti cukup... tak senang tapi tak susah pun kan?

so lastly  anything boleh contact Husna via 011.2557.9903. sama-sama kita jadi lebih baik dalam segala aspek dan hal.Insyaallah. Salam sayang from me..muah ciked!!!

 

No comments:

Post a Comment