Monday, 8 February 2016

TANDA-TANDA DEMAM DENGGI


~Demam kuat secara tiba-tiba
~Demam untuk jangka masa yang agak lama- lain dari biasa
~Rasa sakit pada tulang, sendi dan bahagian otot mata
~ Bintik-bintik merah pada lapisan kulit
~Gatal-gatal seluruh badan
~Sakit kepala melampau
~Hilang selera makan
~Muntah-muntah atau rasa tidak selesa bahagian perut
~Sakit perut
~Pendarahan pada kulit, hidung atau gusi

Kalau dulu kita dengar demam denggi bermusim tapi sekarang sepanjang masa ada kes demam denggi..kes tempat belajar adik Husna setiap minggu ada student warded sebab denggi...sehinggakan abah dan atok kami suruh dia berhenti belajar... tak berbaloi kesihatan tergadai hanya kerana kita nak stay there..tapi kami punya pilihan lain jugak iaitu pertahanan melalui pengambilan suplimen secara disiplin dan konsisten.



Hanya dengan nutriferon yang bertindak sebagai perisai imuniti tubuh terhadap serangan virus nyamuk aedes dan jugak performance drink sebagai minuman elektrolit yang bertindak sama macam 100 plus atau revive...tapi performance drink ni tidak mempunyai kandungan gula yang tinggi macam minuman bergas tu..minuman tenaga yang menjadi pilihan ramai ibubapa untuk anak-anak dan seisi keluarga.

Dengan 2 jenis suplimen utama ini dapat melindungi kita daripada serangan denggi. Ke anda sanggup terlantar di katil hospital...ok ignore this writing...takde sape yang rugi melainkan diri sendiri....betul tak?

Share with care SID Husna Rahman via kotakconteng.blogspot,com

011.2557.9903

No comments:

Post a Comment