Monday, 15 February 2016

SUPLIMEN UNTUK BAKAL IBU, IBU HAMIL & IBU BARU


Anda bersedia untuk bergelar ibu? mesti seronokkan..butterflies in my stomach..ehhh bukan..baby in your stomach...bila baru nak plan nak jadi ibu sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum hamil lagi you perlu ready everything mostly status kesihatan dan keadaan tubuh badan. Bila tubuh sihat maka lebih senang untuk hamil

Manakala bagi ibu yang sedang hamil pulak lagi banyak perlukan pemakanan tambahan bagi merapatkan jurang nutrisi both untuk support ibu dan untuk pertumbuhan bayi yang sihat..

Keperluan vitamin dan nutrisi yang cukup dapat memastikan both ibu dan anak lebih sihat

Jadikan pengalaman ibu as a most exclusive one
#.tanpa masalah penat
#.tanpa masalah tak cukup susu
#.tanpa masalah tak cukup nutrisi
#.tanpa masalah sakit-sakit dan kekejangan sendi
#.tanpa masalah tulang rapuh
#.tanpa masalah tak cukup kalsium

Maklumlah semasa mengandung atau menyusu baby serap hampir separuh nutrisi dari ibu...habis tu apa yang tinggal untuk ibu???...bayangkan keadaan you untuk jangka masa lama jika tidak ditopup balik nutrient dan vitamin yang dah diambil oleh anak semasa menyusu? 

#.tubuh akan nampak cepat tua
#.sendi-sendi mudah sakit
#.rambut pun gugur
#.selalu mengantuk - tak dapat tidur yang berkualiti
#.emosi tak stabil- cepat marah, mudah terasa, asyik bersedih 
#.kulit kusam dan gelap -strechmark tak hilang-hilang malah berganda-ganda sebab dah banyak kali pregnant

ni sebahagian contoh sahaja..mungkin lebih banyak lagi gejala-gejala kurang nutrisi dalam kalangan ibu..malah mereka tak sedar pun kesan daripada kekurangan nutrisi untuk support tubuh, emosi, hormon dan semangat dalam diri.

Vitamin bukan ubat tapi makanan yang you perlukan untuk support tubuh. Selepas sekian lama you bebankan tubuh you dengan macam2 tanggungjawab..
tak rasa kesian ke kat diri sendiri? tak rasa sayang ke kat tubuh?

If YES you rasa sayang kat diri sendiri...you tak boleh deny keperluan tubuh you..you nak guna lama kan? so supply with good supplements is one of the best way to regard your body..
.
YES PACK SPECIAL UNTUK IBU-IBU DAN BAYI-BAYI BERTUAH  


CONGRATS!!!
Untuk yang berjaya memilih yang terbaik..baby anda hebat sebab anda ibu hebat!!

untuk dapatkan suplimen-suplimen hebat ini boleh hubungi Husna secara terus melalui 011-2557 9903 berserta dengan cara mengamalkan dengan betul (free consultation).

Lastly salam sayang Husna Rahman, assalamualaikum & salam sejahtera 

bestkan bila anak boleh proudly say to us...you are the best mommy that I ever had!!
 Ibu sihat anak bijak

No comments:

Post a Comment