Wednesday, 24 February 2016

RAWAT KANSER CARA PROF DR MUHAYA

Dulu..
Kanser lebih sinonim dgn faktor genetik, which mean klu mak ayah or family member disahkan ada kanser kemungkinan utk family member yg lain ada kanser jgk tinggi

Tapi sekarang kanser bukan sahaja kerana faktor genetik, tapi kesan daripada pemakanan kita, sekeliling kita malah mungkin kesan daripada terdedah kepada sinaran uv/matahari yg terlalu kerap/ lama

kanser bukan terjadi sekelip mata tapi mengambil masa bertahun-tahun untuk sel rosak berkumpul dan forming barah dan kanser

stage 1, stage 2, stage 3 dan stage 4 ..
stage 1 dan stage 2 mungkin jiwa penghidap kanser even insan terdekat ni masih kuat utk keep standing dan berusaha utk rawat/mencari penawar

tapi once didioagnos kanser stage 3 or stage 4, most people automatically drop down kan? rasa putus asa utk hidup...rasa mati tu sgt dekat..dekat sangat!!

mustahilkah untuk sembuh? kalau sy jawab TIDAK anda MUNGKIN akan mencebik kata-kata sy kan? tapi kalau Dia kata setiap penyakit tu diturunkan bersama-sama penawarnya kecuali MATI..agak-agak anda masih membantah tak kuasaNya...??

Bagaimana???
Manfaatkan sumber alam kerana Dia jadikan kita untuk memanfaatkan satu sama lain. Sumber bumi, sumber lautan dan manusia itu saling melengkapi untuk manfaat masing-masing

sebagaimana DR MUHAYA pernah kongsikan dalam slot TV AlHijrah perbanyakkan makan buahan, sayuran dan jaga lifestyle yg sihat.

Kenapa buahan dan sayuran? kerana ia membantu membekalkan vitamin, mineral, nutrient serta antioksidan yang boleh menghalang dan melumpuhkan sel kanser secara total.

Tip Dr Muhaya untuk mengatasi kanser: GBOMS.
#.Bykkan ...
G - Greens,
B - Berries,
O - Onion,
M - Mushrom,
S - Seeds
#.Kanser adalah kegagalan manusia yang kurang makan sayur dan buah.
#.Kurangkan protein dalam hidangan (kurangkan non-essential amino acid type of protein) –detail boleh tanya Husna
#.Banyakkan air putih.
#.Elakkan gula kerana gula merupakan baja/makanan untuk kanser.

Tetamu yg dipanggil ke studio pesakit kanser tahap 4.
Semasa diagnos koma 3 hari. Kembali sihat setelah mengamalkan makan habbatussauda, air zam-zam, minum air lemon, berries ( anggur, kurma etc). Kesihatan beliau kembali sihat setelah mengamalkan makanan secara natural @ alami yakni sumber alam. Beliau tidak mengambil perubatan seperti kimo. Dengan alasan bila beliau mengamalkan makanan yg sihat, natural. Kansernya tidak berkembang. Dia yakin dengan cara natural beliau btambah sihat. Pemakanan sebelum kena kanser fast food, Mc Donald, daging, sup tulang, air berkarbonat, kurang makan buah dan sayur. Oleh itu banykakkan sayur hijau , jus buah dan buah-buahan.
Senarai sayur-sayuran yang dpt membantu mencegah kanser:
01: 98.7% - ubi keledek kukus
02: 94.4% - ubi keledek mentah
03: 93.9% - asparagus
04: 82.8% - kubis bunga
05: 91.4% - kubis
06: 90.8% - brokoli
07: 83.7% - daun saderi
08: 74.0% - kulit terung
09: 55.5% - lada benggala
10: 46.5% - lobak merah
11: 37.6% - bunga lily kering
12: 35.4% - kubis cina
13: 34.7% - kailan
14: 32.9% - sawi
15: 29.8% - mizuna/sawi Jepun
16: 23.8% - tomato


Samada untuk mencegah atau membantu merawat kanser, Vivix mempunyai kedua-dua keupayaan tersebut semasa memerangi sel kanser.

Vivix 100% diekstrak dari buah anggur dan berry yang tinggi kualiti serta tinggi kandungan antioksidan yang berperanan untuk menentang sel kanser sehingga dalam akar sel. 

Ia boleh menembusi dan mengubah sehingga peringkat akar sel supaya sel kanser mati secara sepenuhnya. Ibarat kalau kita tebang pokok tapi kita still biarkan akar begitu sahaja lama-kelamaan tunas baru akan naik kan? tapi Vivix membantu mematikan sel kanser sepenuhnya termasuk akar-akar tunjang sel kanser.

Selepas sel kanser mati maka sel-sel baru yang diganti terbentuk lebih sihat dan muda. Dan akhirnya bebas kanser. 

Sekali lagi Husna tegaskan Vivix ialah 100% sumber alami tanpa campuran bahan kimia, ia selamat, berkesan dan semuladi. Rasanya sedikit masam tapi sangat sedap, rasa macam makan anggur yang diblend je..ori!!

So bagi penghidap kanser even stage 3 or stage 4 anda punya peluang untuk nyahkan kanser jauh dari hidup..takde yang mustahil kalau anda MAHU...masalah utamanya ialah anda tak mahu kan?? t


jum ubah...SAYA MAHU....SAYA MAHU...
SAYA TAK NAK KANSER BERSAMA-SAMA SAYA
SAYA MAMPU BUANG KANSER DARI HIDUP SAYA
SAYA CAKAP SAYA MAMPU MAKA SAYA MAMPU
YES!!!!!

Salam Sayang Husna Rahman
011-2557 9903


No comments:

Post a Comment