Tuesday, 16 February 2016

LANGKAH-LANGKAH UNTUK HILANGKAN KESAN JERAWAT

At least for me masalah jerawat ni bukan isu kecik-kecik, boleh dipandang ringan tau..sebab bila dah tumbuh jerawat pasti akan berulang, dari satu tempat ke satu tempat lastly penuh satu muka berparut..itu kalau tang muka sahaja pun rasa macam nak hentak-hentak je ni plak ditambah jerawat atas belakang atau bahagian bahu..seriously "mengganggu"..

Husna pasti anda aware jugak dengan faktornya kan? like:

#.selalu sentuh muka dengan barehand - ye la sape tak geram nak picit-picit je nak bg cepat hilang kononnya padahal makin mudarat
#.makan makanan terlalu berminyak
#.usus tak berapa nak bersih - mana nak bersihnya tak pernah nak detok pastu makan serat pun kurang
#.tak suka minum air putih banyak-banyak
#.terlalu lama terdedah kepada sinaran matahari - menyebabkan penghasilan radikal bebas dibawah lapisan kulit yang merosakkan kulit secara ekstrem
#.tidak menggunakan sebarang krim perlindungan pada kulit - at least tampal bedak johson pun kira ok dah, ni tahap giler malas nak jaga kulit muka ni...ada ke? ada je  berlambak...kan?
#.kulit kurang nutrisi - ni jenis yang sayur tak suka makan, buah malas nak beli dan kupas dan nak beli vitamin  tambahan untuk kulit pun berkira...hakhak..terasa!! terasa!!
#.tak reti nak jaga kulit muka, pakai makeup rajin nak cuci malas - dah rasa cantik sangat ler tu...

banyak lagi faktor yg nak list sebenarnya, tapi takpela setakat yang terlist kat atas tu pun rasanya macam dah ekstrem dah..kang banyak-banyak, banyak pulak kau terasa...hikhik..memang nak mohon terasa pon..

Tak rasa nak rasa any perubahan tak?lagi2 dekat kulit muka

rasa nak bebas jerawat
rasa nak bebas kulit kusam
rasa nak bebas parut
rasa nak bebas kulit tak sekata
rasa nak kulit lebih sihat
rasa nak kulit lebih cerah
rasa nak kulit lebih cantik

rasa segala rasa yang lain dr lain. So inilah masanya utk berubah, semakin lama tunggu semakin berganda2 masalah kulit...betul tak?
Cuba atasi dari dalam dulu pastu sambil-sambil rawat dari luar, unstuk first timer suggestion Husna mintak anda konsisten dengan #ESP at least selama 3 bulan then guna #cleanser_nutriwhite untuk luaran. tu paling kurang la..tapi yang more better you apply semua supplements kulit  atau kalau dah rasa over yakin dan over best kesannya boleh add on Vita C, Vita E, Vitalea, B Complex, Collagen Powder & VIVIX + SET NUTRIWHITE- full supplements kulit

tip Husna tambah Zinc Complex untuk elak lebih banyak jerawat naik sepanjang proses nak baiki dari dalam...

Ni semua Husna senaraikan yang full set untuk kulit..kalau nak tahu yang mana satu basic je boleh terus godek-godek belog ni untuk korang lebih kenal lagi supplements awesome ni..


Dulu Husna rasa mustahil sangat untuk bebas masalah kulit sebab masalah jerawat yang terlalu la teruk...takde area yang takde kesan jerawat + parut... senang citer takdenye ruang kosong kat kulit muka sebab masalah jerawat ni...serius seram...bukan tak cuba macam -macam produk tapi dah cuba terlebih banyak produk but satu pun tak pernah jadi...bila guna ok tapi bila stop terus teruk balik, malah lagi teruk sebelum guna...

But one day terasa ada kesedaran untuk apply supplement iaitu rawat dari dalam and now I am here with Shaklee..sangat best, sangat puas hati dan sangat rasa nak share jugak dgn org lain

Husna jamin 100% anda akan puas hati...cuba dengan yakin jum..
011.2557.9903


Ingat tau "late is better than never" !!
UBAH SEKARANG !

No comments:

Post a Comment