Saturday, 6 February 2016

KALAU ANDA NAK KURUS ELAK DUA JENIS MAKANAN INI...



Nak kurus anda wajib limitkan pengambilan gula dan karbo dalam makanan setiap hari.
 
Ini bukan bermakna anda tak perlu ambil langsung kerana anda juga perlukan karbohidrat dan gula untuk penghasilan tenaga segera. Cuma anda perlu hadkan pengambilannya.

Penggunaan gula dan karbohidrat merangsang rembesan insulin yang bertanggungjawab untuk penyimpanan lemak dalam badan. Tahap insulin yang tinggi akan menyebabkan tubuh susah untuk membakar lemak yang berlebihan.

Oleh itu , apabila paras insulin menurun, badan menggunakan lemak dan bukan karbohidrat dan gula. Di samping tu jugak buah pinggang  akan bekerja untuk menghilangkan air dan sodium yang berlebihan. Dan kesannya tiada lagi gejala gemuk air dan perut kembung bagi sesetengah individu. 



Kajian telah membuktikan jika tubuh kita mampu mengurangkan berat air sebenarnya kita mampu mengurangkan berat badan kira-kira setengah paun setiap hari.
.
1 paun bersamaan dengan 453g
Maka setengah paun sama dengan 226.5g

Tapi anda harus lebihkan pengambilan protein. Berikut ialah beberapa sebab kenapa anda perlukan protein.
Protein amat penting untuk membantu tubuh anda berkembang secara sihat, membantu untuk rasa kenyang dalam jangka masa lama, membantu anda untuk kurus, membantu menyeimbangkan hormon dengan cara semulajadi serta membantu penghasilan kulit yang lebih sihat, licin dan pudarkan cela jerawat, jeragat serta parut pada permukaan kulit.

You are what you eat..input akan menentukan output kita..Betul tak? orite...until now hope this writing worth your time reading on it! bye & assalamualaikum.





(^^)'
seriously warning kalau tak tahan godaan,  iman tak kuat mohon jangan teruskan lagiiiiiii.....hahahha...ketawa jahat ni....saje nak bagi jamu mata, jangan terliur je syaratnya... kang rosak plan nak jaga badan!!

but this......seriously nampak macam sedappp jerr....uwaaaa


I want to grab this immediately....terliur kot!!




dah sudah2 ler control sikit selera tu...tadi baru azam nak jaga badan kan?
shusssh main jauh2...heipp jiwa kena kuat!!!

.
Salam Sayang,
Husna Rahman on 011.2557.9903

No comments:

Post a Comment