Monday, 22 February 2016

JUM MAMA BERPANTANG DENGAN SIHAT!!


Alhamdulillah YES PACK PROMO masih diteruskan SPECIAL untuk anda yang baru sahaja bergelar ibu..TAHNIAH..

First syukur bagi yang berpeluang untuk dipanggil "IBU" oleh insan lain, berapa ramai yang masih berusaha untuk dapatkan zuriat, berapa ramai yang masih tunggu jodoh...erk...aku ker tu...tapi apa pun syukur banyak-banyak...

Ibu yang hamil perlukan berganda-ganda keperluan nutrisi berbanding sebelum hamil, maklumlah kena kongsi antara 2 kan...tapi keperluan baby semestinya diutamakan.

Keperluan kalsium yang cukup untuk kesihatan dan kekuatan gigi dan tulang
Keperluan asid folik untuk saraf yang baik
Kepeluan multivitamin dan protein untuk pertumbuhan kulit dan badan yang licin dan bersih
Keperluan omega-3 dan omega-6 untuk perkembangan otak yang sihat dan bijak

itu baru part keperluan bayi, ibu tak perlu ke? Ibu pulak sebenarnya berganda-ganda perlukan suplimen-suplimen ni sebab ibu yang membawa baby dalam kandungan kan? kalau tak cukup tenaga, kalau tak cukup kalsium, kalau tak cukup vitamin C, rasanya ibu kuat tak nak teruskan kandungan tu sampai 9 bulan ++

ye ada je yang mampu tapi terpaksa berhadapan dengan keletihan, kelesuan, emosi tak stabil an sebagainya..betul tak?

itu kisah sepanjang kehamilan. Macam mana pulak kisah lepas bersalin?
#.kurang susu lagi-lagi first-timer mommy
#.buasir 
#.sembelit
#.lesu dan emosi sering rasa serabut
#.meroyan
#.masalah anak kuning

dan sebagainya... dan YES PACK HEALTHY POSTNATAL membekalkan kepada ibu hampir kesemua keperluan semasa pantang..nak jaga tubuh kena ambik jugak...kalau tak nak jugak kena paksa ambik...ni bukan sebab saja2 nak paksa ke apa tau tapi nak bagi kesedaran atau awarness betapa ptgnyanya keperluan-keperluan ni..untuk pastikan tubuh kita boleh guna lama...nak jaga anak kan? nak tengok anak membesar dengan sihat dan kita, as ibu pun nak sihat kan? nak tengok dengan mata kepala sendiri anak masuk U kan? pastu nak prepare sendiri majlis kawin anak kan? nak tengok cucu sendiri kan?

haaah...inilah titik mulanya...jaga..jaga..jaga...jangan nanti sakit baru nak jaga..bukan nak cakap dah terlambat tapi memang lambat untuk nak dapat balik yang macam sebelum tak sakit...setuju ke setuju? (erkk mcm tak layak je aku yg membebel..hehe...)

Set Berpantang Premium
Membantu ibu kembali sihat bertenaga dan selepas bersalin
Memulihkan luka bersalin dengan lebih cepat
Membantu penghasilan susu lebih pekat untuk menjayakan penyusuan bayi 
Elakkan sembelit serta risiko buasir
 Membantu stabilkan hormon ibu untuk elakkan masalah meroyan
 Membantu mengatasi masalah rambut gugur dan masalah kedingian 
 Mencantikkan kulit serta mengurangkan strecth mark selepas bersalin


bestnya bau baby...bauan syurga tu...lastly Healthy mom form healthy baby...nak anak sihat mak yang kena sihat dulu..betul tak? ok for now anything boleh rujuk Husna here 011-2557 9903. Salam sayang from me..!!
😅👍


No comments:

Post a Comment