Tuesday, 1 March 2016

BERAPAKAH PELABURAN KESIHATAN KITA?


“Sel darah putih diganti setiap 10 hari manakala sel kulit diganti setiap 24 hari”  .. ini FAKTA..


ia sentiasa berganti..buang yang tak elok dan diganti kan dengan yg lebih elok.. that’s the way living things works.  Sama jgk dgn life kita “buang yang keruh ambil yg jernih”..  same concept..

Untuk diganti dengan sel-sel yang sihat kita perlukan makanan yang sihat. Macam prof Muhaya pernah bincangkan, sel akan “gembira” bila kita makan makanan yang betul dengan apa yang sel nak, dan sel takkan “gembira” kalau kita ambik makanan semborono…

Macam jugak kita, happy tak kalau org hidangkan makanan yang bukan kegemaran kita? Pastu banyak tak kita makan kalau dah kita tak suka…tak kan? Same goes to your inner body,,

sel bukan nak makan mende pelik pun.. sel hanya perlukan vitamin dan mineral untuk membentuk dengan lebih sihat.. sel perlukan #protein untuk berkembang dan diganti setiap hari, sel perlukan #multivitamin sebagai “makanan” , sel perlukan #Vitamin C untuk perlindungan dari serangan dan imuniti, sel perlukan #Vitamin B untuk hasilkan tenaga..  

Apabila sel tak sihat macam-macam penyakit boleh terkena sebab sel tak kuat, tak terlindung dan tak diberi makan dengan cara yang betul pun.. akhirnya kulit makin berkedut, rambut semakin hari semakin banyak uban dan gugur, masalah penuaan malah yang lebih teruk lagi bila terdapat gangguan pada perkembangan normal sel boleh mengakibatkan masalah kesihatan kritikal seperti kanser, saluran jantung mengeras dan tersumbat, strok dan banyak lagi.. 


tubuh kita bekerja untuk kita!  Dan kita perlu “bayar” kpd tubuh kita  .. semakin banyak/mahal kita “bayar” semakin tinggi “service” kesihatan tubuh kita … same concept apply in our daily routine kan?

Sel yang sihat akan menjadikan tubuh kita sihat dan bertenaga, kulit lebih cantik, rambut bersinar, bebas serangan penyakit dan emosi lebih stabil .. nak dapat sel sihat mesti lah makan makanan sihat

.
Selain sayuran dan buahan kita jugak boleh dapat vitamin dan mineral melalui suplimen tambahan: Here is your beauty choice ..

#protein shake ESP
untuk bina sel yang sihat dan kuat. Kerana sel terbina daripada protein. Kulit, rambut, kuku enzim, hormon semuanya terdiri daripada protein. So bila protein cukup semua jadi cantik. Kulit  cantik, rambut cantik, kuku cantik...semua lah cantik..

#Vita C Plus
Untuk melindungi sel daripada sebarang serangan atau kerosakan sel serta menguatkan imun tubuh. Lindungi kulit dari radikal bebas yang jadi punca masalah kulit dan kesihatan.

#B Kompleks
Untuk memastikan pembekalan tenaga kepada sel jadi sel dapat bertindak dengan lebih berkesan. ia membantu menukarkan glukos kepada tenaga. 

#Multivitamin Vitalea
Membekalkan 27 jenis vitamin dan  mineral yang diperlukan oleh tubuh.  At least you need this multivitamin untuk topup makanan sel, sebab ia menyediakan spektrum penuh makanan untuk sel sihat.  sel sihat baru tubuh sihat dan kita pasti akan sihat...  





No comments:

Post a Comment