Monday, 8 February 2016

APA YANG ANDA HARUS FAHAM TERLEBIH DAHULU SEBELUM DIET?

Kalau cakap pasal diet, semua orang ingat tak makan, tak boleh makan. Itu konsep yang sangat salah.

Diet ialah pengambilan setiap jenis khasiat dan nutrient makanan yang seimbang.tak lebih tak kurang.

Atau konsep mudahnya makan sebelum lapar berhenti sebelum kenyang sebagaimana yang diajarkan oleh Nabi kita.

Tapi most of us diet macam ni tau:

**Tak ambil nasi
**Elak makanan bergoreng
**Elakkan makanan bergula
**Senaman setiap hari

But still nothing change..ada tak yang macam ni? Dah puas fikir apa lagi silapnya ye?

Sebenarnya semua tu dah betul tapi masih belum betul dengan sempurna.

Antara faktor lain yang ramai abaikan contoh timing makan...as I mention kat atas tu la makan sebelum lapar berhenti sebelum kenyang. Makan dengan kerap takpe tapi harus dalam kuantiti yang betul.

Dan antara faktor utama kenapa still diet tak pernah nak jadi ialah kekurangan nutrisi...bab nutrisi ni ramai yang tak endahkan, ramai yang anggap sangat tidak penting tapi hakikatnya apabila tubuh kekurangan nutrisi anda sebenarnya telah memperlahankan kadar metabolsime tubuh dengan sendirinya malah tubuh juga bertindak kepada tempat yang salah.

Contoh apabila anda kurangkan pengambilan protein anda sebenarnya mengurangkan kebolehan tubuh anda untuk menjalankan proses sistesis dengan sempurna. Anda juga mungkin mengganggu proses pertukaran tenaga dalam tubuh kerana protein mampu bertindak untuk restore tenaga tanpa mengacau bilaukan fungsi tubuh lain.

Oleh itu sangat penting untuk anda fahami kehendak tubuh anda jugak...bukan hanya faham kehendak nafsu dan selera sahaja...nak diet pun harus berilmu baru diet akan sempurna dan menjadi. Dan hasilnya jugak pasti lebih puas hati  dan berbaloi.


Nak tahu apa suplimen yang boleh bantu anda untuk combo kekal langsing dan sihat... yess nantikan....

A million of congrats to you kerana anda insan bertuah yang berjaya sampai ke sini kerana bulan ni promo YES PACK HEALTHY SLIMMING masih jalan..grab kalau TAK NAK RUGI...

Dengan senarai suplimen ni ia boleh bantu anda untuk diet dengan cermat, kemas dan padat.
Menjadi-jadi dengan YES PACK! Jum ikuti dan fahami kebaikannya sebelum anda decide NAK DAPATKANNYA...

#. Cinch Shake
Membekalkan protein untuk otot dan saiz badan yang lebih baik dan sesuai
Membantu memberi kekenyangan dalam jangka masa lama kerana protein mengambil masa yang lebih lama untuk disentesis kepada tenaga berbanding menganmbil karbohidrat dan glukos
#. Cinch Tea Mix
Meningkatkan metabolism badan dan jugak membekalkan tenaga untuk tubuh melakukan perubahan berat badan. 
Sangat penting untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan
#. Lecithin
Tolong bakarkan dan kisarkan lemak yang bertakung dalam tubuh!

#. Herblax
Tolong buangkan lemak yang dah terbakar tadi keluar dari tubuh. So takde lagi toksin lemak yang terkumpul yang menjadikan perut buncit dan sebagainya.

#Vitalea
Multivitamin yang membekalkan nutrisi penuh untuk tubuh. Tubuh perlu ready untuk menerima sebarang perubahan saiz otot, lemak dan sebagainya. Jadi bila nutrisi tubuh lengkap maka proses perubahan tubuh lebih lancar.


Lastly rasa sangat-sangat BERMINAT boleh directly order via this link atau boleh tanya Husna privately thru whatsapp/mesej/telegram di 011.2557.9903

Salam Sayang Rakan Sihat Anda!
Husna Rahman

No comments:

Post a Comment