Monday, 18 January 2016

VIVIX KURANGKAN SIMPTON SELEPAS KIMOTERAPI PESAKIT KANSER


TIP RAWAT KANSER
Dengar sahaja didiagnosis kanser pastinya semangat merudum kan? Bagaikan hilang separuh nyawa, separuh harapan untuk hidup. Kalau tidak dikuatkan semangat diri kita bagaikan dimakan oleh sel kanser begitu sahaja
Pengalaman Husna sendiri berada di wad kanser (hanya sebagai penjaga) tetapi telah menyaksikan dengan mata sendiri bagaimana seksanya pesakit-pesakit kanser untuk menentang kesakitan dan dalam masa yang sama mereka perlu kuat untuk berjuang.

Antara rutin mingguan atau bulanan penghidap kanser selepas menjalani pembedahan untuk buang sel major kanser ialah proses kimoterapi. Tahap dan bilangan kimoterapi bergantung kepada keaktifan jenis  kanser yang dihidapi. Pembedahan dijalankan hanya untuk membuang major kanser bukan akar kanser.

Ibarat pokok yang dibuang daun-daun serta anak-anak pokok disekelilingnya tapi akar masih tertanam didasar tanah akhirnya pokok tersebut masih akan naik dan membesar mengikut masa. Sama jugak dengan sel kanser, kalau tidak dirawat bermula dari peringkat sel atau akar sel kemungkinan untuk berulang adalah sememangnya lebih tinggi.


So proses kimoterapi hanya untuk melambatkan perebakan sel kanser sebab akar tersebut masih “hidup”.

Kanser akan melemahkan sistem imun apabila perebakan sel kanser akan menyerang kedalam sum-sum tulang. Tapi sumsum tulang penting untuk melindungi sel darah daripada jangkitan. Manakala proses kimoterapi , terapi biologi atau radioterapi boleh melemahkan system immunity badan dengan menyebabkan penurunan bilangan sel-sel darah putih yang dihasilkan di sum sum tulang.


CANSER QUOTE


Sel-sel kanser membahagi dengan lebih cepat berbanding sel-sel sihat yang lain dan ubat-ubatan kimoterapi semamangnya dicipta untuk mensasarkan sel-sel kanser. Tapi malangnya sel-sel sihat juga terkesan dan menjadi rosak selepas menjalani kimoterapi. Oleh sebab itu terdapat beberapa kesan  selepas menjalani proses kimoterapi contohnya:

#.Berasa sangat sakit disetiap bahagian tubuh spt sendi, kulit, mata dan sebagainya.
#.Menjejaskan sel-sel dalam saluran pencernaan: pesakit akan terasa sebu dan muntah-muntah
#.Menjejaskan sel-sel folikel rambut: sebab tu selepas menjalani kimoterapi keguguran rambut tahap ekstrem berlaku
#.Kemusnahan sum-sum tulang: daya tahan tubuh aka lemah oleg sebab tu ereka mudah terkena jangkitan dan kerap demam
#. Merencatkan system pembiakan

Kesimpulannya semua bahagian sel-sel badan boleh menjadi rosak.
VIVIX UNTUK LEGAKAN SIMPTON KIMOTERAPI


Formula istimewa VIVIX sememangnya dapat menembusi hingga ke peringkat sel. Ia membantu mengubah kesilapan genetic pada peringkat permulaan. Iaitu pengkalan DNA dalam sel-sel badan kita.

Jika proses kimoterapi akan mengganggu system tubuh secara keseluruhannya namun formula VIVIX akan terfokus kepada tempat yang bermasalah iaitu lokasi sel badan yang perlukan pembaikan semula sel.

Sel kanser mereplikasi dengan cepat oleh itu tindakan cepat dan proaktif harus sentiasa dijaga-jaga. Amalkan secara konsisten malah jika diizinkan Allah VIVIX mampu memperbaiki semula keseluruhan kesilapan sel seterusnya meningkatkan penghasilan sel-sel sihat bagi menggantikan sel-sel kanser.

Akhirnya akar-akar sel kanser diganti dengan sel-sel yang lebih kuat daya tahan dan lebih sihat.

Kita hanya berusaha Allah yang menjanjikan segalanya yang terbaik untuk kita. Tiada penyakit tanpa penawar selain MATI.


.
Rujukan bacaan: 
1.http://www.healthline.com/health/cancer/effects-on-body
2.http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/what-is-cancer/body-systems-and-cancer/the-immune-system-and-cancer

No comments:

Post a Comment