Saturday, 2 January 2016

TIP TINGKATKAN IMUN TUBUH SATU KELUARGA.

PERANAN INTEFERON BANTU LAWAN PENYAKIT
Alhamdulillah sesi baru persekolahan bakal bermula but still cuaca masih tak menetu kan? Bila berada diluar rumah anak-anak lebih mudah terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan. Yang paling biasa demam la kan..lebih-lebih lagi sepanjang cuti persekolah baru-baru ni banyak luangkan masa diluar negara…confirm2 lagi besar risiko kan? Sudahkah kita bekalkan system perlindungan immunity yang terbaik untuk anak-anak. Lebih kuat dan gagah pertahanan immunity tubuh lagi kebal tubuh andak-anak dari sebarang jangkitan penyakit. Jum baca next verse apa aje yang perlu ibubapa faham tentang kekuatan immunity anak-anak syurga kita.

Apabila virus memasuki tubuh sel-sel akan bertindak mengeluarkan sejenis bahan kimia dalam tubuh yang dikenali sebagai interferon. Inteferon ni sejenis protein yang berkaitan yang dihasilkan oleh sel-sel badan sebagai tindak balas pertahanan untuk virus. Ia adalah modular penting dalam tinda balas imun.

Terdapat 2 peranan interferon

Ia memberitahu sel-sel lain bagaimana untuk mempertahankan tubuh kita dari seragan virus/influenza
Ia membantu merangsang sel-sel yang dikenali sebagai mikrofaj bertambah banyak dan bertindak lebih aktif.

Apabila virus sudah memasuki tubuh sel akan bertindak untuk menyerang dan menghalang virus daripada terus membiak. Apabila sel menerima terlalu banyak virus, virus akan “meletup”. Kemudian virus tersebut akan mengeluarkan lebih banyak zarah virus kepada badan seterusnya bertindak menyerang sel-sel yang lain. 



 

Bagaimana jika sel adalah rendah interferon semasa pencerobohan berlaku?
Pengeluaran interferon rendah dan lemah akan terdapat jarak masa untuk inteferon bertindak ke atas virus di
mana terdapat kelewatan dan isyarat yang lemah untuk memberitahu sel-sel lain tentang bagaimana untuk
mempertahankan terhadap virus. Makrofaj juga menerima isyarat dengan lemah. Pada masa yang sama virus
telah mereplikasi secara cepat di dalam sel yang dijangkiti.
******

Akhirnya sel akan pecah dan dijangkiti dengan virus dengan lebih teruk. Apabila virus  berjaya melepaskan lebih banyak zarah virus yang kuat manakala makrofaj adalah sedikit dan lemah akhirnya tidak dapat melindungi sel tubuh daripada serangan virus. Sel-sel lain juga akan berjangkit kepada serangan kerana “mereka” tidak tahu bagaimana untuk mempertahankan diri terhadap virus ini.
 
Contoh Husna sediakan kat sini, ibarat keadaan korang macam ni:
Korang jatuh sakit tak kisah la akibat dari berjangkit ke kesan terdedah kepada cuaca yang ekstrem ke tapi korang rasa badan macam tak sihat je.   Masa ni sistem imun meransang sel-sel tubuh untuk meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi anda sendiri. Jika sel  mempunyai " tangki penuh" dengan interferon , ia seolah-olah  menjadi tembok penghalang yang mampu untuk mengahadapi pertempuran serangan virus di dalam tubuh. Jika badan lambat menghasilkan inteferon maka virus akan mengambil alih tubuh korang.

NUTRIFERON BEKERJA

So macam mana nak pastikan tubuh sentiasa teransang untuk mengeluarkan interferon dengan lebih cepat,kuat dan aktif?

Nutriferon adalah satu-satunya inteferon semulajadi di dunia. Nutriferon adalah satu formula ekslusif dan dipaten oleh Shaklee. Korang takkan jumpa di kedai-kedai farmasi kerana ia hanya boleh didapati melalui Shaklee sahaja.

KANSER | DIABETES |KENCING TIKUS | HIV
Formula inteferon pertama kalinya telah ditemui pada tahun 1954 oleh seorang saintis Jepun,Dr. Yasuhiko Kojima. Nutriferon dihasilkan daripada gabungan 4 jenis tumbuhan yang hebat:
1.       Biji labu
2.       Bunga Safflower
3.       Honeysuckle Jepun
4.       Biji Palntago

Gabungan ke empat-empat tumbuhan ini mempunyai kebolehan untuk mendorong pengeluaran semulajadi inteferon dalam tubuh. Tubuh sebenarnya menghasilkan inteferonnya sendiri tapi atas beberapa faktor seperti usia, pendedahan kepada bahan kimia, cuaca, keracunan yang ekstrem tidak dapat menyokong pengahsilan inteferon oleh tubuh secara semulajadi.

Dah la tak nak bantu badan dengan mencukupkan nutrisi sebaiknya tapi ada hati nak suruh badan protect semaksimum mungkin. Badan kita sendiri pun perlukan nutrisinya supaya sistem dalam badan dapat melindungi tubuh pada tahap tertinggi. So lepas ni jaga makan, pilih makanan yang boleh support tubuh untuk terus sihat dan mantap...faham ke tidak ni Husna duk membebel..huhu...harapnya tercapainya lah maksud yang Husna nak bagitau korang...kalau tak sia-sia aje sharing tanpa manfaat...kan?


Sesiapa sahaja perlukan Nutriferon ni terutama:
Kanak-kanak~ mereka yang super active seharian sememangnya memerlukan extra perlindungan dari dalam tubuh.  Kanak-kanak dan individu yang kerap demam dan selsema di sarankan untuk mengambil Nutriferon ini ~ ia membantu mengimbangi kepada respon alergi persekitaran, pencemaran udara, lindung daripada virus, mikrob seperti selsema, demam, influenza dan inflamasi.

Pesakit kanser~ membantu melawan kanser dan tumor. Nutriferon mengandungi polisakrida yang meransang dan mengaktifkan immunoglobin melawan sel-sel tumor dan kanser. Di samping tu jugak ia membantu mengurangkan ketakselesaan sewaktu proses rawatan kimoterapi.

HIV/ Hepatitis/Herpes/penyakit anjing gila ~ Formula unik dan semulajadi Nutriferon dapat bekerja dengan harmoni dalam tubuh untuk meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Oleh itu sel-sel lebih kuat untuk bertahan. Kalau penyakit dah makin kritikal Nutriferon ini hanya bertindak untuk mengurangkan simpton penyakit serta membantu anda untuk bertahan bukan untuk kesembuhan. Harap maklum.



Nutriferon merupakan satu-satunya interferon semulajadi di dunia yang diformulasi sepenuhnya berasakan tumbuhan sahaja.
Ia sangt penting untuk meransang dan mempertingkatkan secara keseluruhan system imun tubuh dengan mengerahkan system pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-Cells, B-Cells dan makrofag.  
Nutriferon ini merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi. 






Jangan nanti cakap kenapa tak sembuh-sembuh pun..Allah yang memberi kesembuhan dears..letak Allah dalam usaha dan tawakkalmu..Insyallah tiada yang lebih ringan dari bantuan Allah. Keep smile keep striving for a better dunia dan akhirat’s life. Be more better. 

p/s: Khas untuk pesakit kanser, diabetes, terkena jangkitan kencing tikus dan HIV Husna cadangkan tambahkan Vivix dalam diet seharian anda..kesan yang superb,insyaallah...tak cuba tak tahu dah cuba tak larat nak jatuh cinta, hidup pun lebih bersemangat dan penyakit bukan lagi menjadi halangan utama..NUTRIFERON + VIVIX..semangatkan hidupmu!!


Salam sayang Husna Rahman, 011-2557 9903
I truly wish you all have happy and healthy life
Takde yang lebih bahagia daripada memiliki tubuh yang sihat dan jiwa yang kuat & bersemangat.



No comments:

Post a Comment