Thursday, 21 January 2016

TIP PERLINDUNGAN JANTUNG YANG LEBIH SIHAT DAN KUAT


Kandungan radikal bebas yang tinggi di dalam tubuh akan menyebabkan kandungan toksik dalam tubuh juga menjadi lebih tinggi. Apabila toksin tinggi kecendurangan untuk terkena jangkitan kronik juga akan meningkat. Tu yang jadi masalah kesihatan berantai tu. Mula-mula sakit bahagian dada (jantung) yang menyebabkan masalah darah tinggi kemudian stroke mula menyerang dan macam-macam lagi masalah kesihatan yang mungkin akan timbul.

Radikal bebas akan menyebabkan penebalan dan pengerasan arteri. Ia akan menjadi lebih teruk jika radikal bebas bergabung dengan bakteria-bakteria yang membawa penyakit lain akhirnya akan menyebabkan sekatan aliran darah. Malah ia juga mungkin boleh menyebabkan kerosakan total kepada jantung akhirnya akan menyebabkan kematian.

Radikal bebas boleh dineutralkan dengan antioksida. Semakin tinggi kepekatan antioksida semakin cepat radikal bebas dapat dineutralkan juga semakin kurang bahaya untuk tubuh.

Penemua saintis pada tahun 2000 menyatakan resveratrol ialah sumber antioksidan yang paling baik untuk perlindungan arteri yang lebih sihat. Resveratrol dapat menghentikan kerosakan akibat daripada tindak balas radikal bebas oleh badan serta menghalang penyempitan arteri secara berkesan.

Resveratrol juga mampu menghalang sel platet darah merah daripada melekat dan akhirnya mengelakkan daripada penyempitan saluran darah.
VIVIX ialah sumber antioksidan yang paling tinggi yang diesktrak dari buah-buahan yang sememangnya diketahui umum dapat membekalkan antioksidan yang sangat tinggi dan sangat pekat. Anggur muscadine menjadi pilihan utama Shaklee untuk merumuskan formula antioksidan yang sangat tinggi dan pekat.

Anggur muscadine mempunyai kelebihan yang unik dimana ia mempunyai saiz yang lebih besar (sebesar bola golf) berbanding anggur biasa, persekitaran pertumbuhan anggur muscadine yang sangat lasak serta mampu menerima cahaya matahari yang kuat yang menjadi faktor utama kenapa ia mempunyai banyak faedah untuk kesihatan kita. 

Ia juga tergolong dalam kumpulan buahan yang mempunyai tinggi dan banyak kandungan antioksidan polifenol dan resveratrol yang sangat penting untuk menjamin kesihatan secara menyeluruh dan berkesan.

Selain anggur muscadine, resveratrol dalam VIVIX juga dirumus daripada tumbuhan polygonum cuspidatum yang diyakini mempunyai sumber resveratrol kormesial  sepertimana yang ditemui dalam kulit anggur merah dan biji anggur merah.

Korang pernah dengar tak, makan lebih banyak makanan berwarna ungu untuk jangka hayat lebih panjang. Ringkasnya nak share sini ialah banyakkan pengambilan anggur kerana anggur merupakan buahan yang paling kaya antioksidan. Atau pilih anggur muscadine dalam VIVIX yang lebih kuat dan tinggi kepekatan antioksidannya.

Antara ramuan utama lain yang juga terkandung dalam VIVIX  ialah buahan elderberry (Sambucus Niagra). Khasiat eldeberry sangat penting untuk menjamin kesihatan kardiovaskular


Eldeberry juga sangat penting dalam usaha untuk menurunkan tahap kolestrol dan juga berperanan untuk menghalang oksidasi kolestrol LDL. Oksidasi LDL dianggap sebagai salah satu penyebab utama masalah penyakit kardiovaskular.

**kolestrol LDL ialah kolestrol jahat dan sangat tidak diperlukan oleh tubuh.

Secara ringkasnya elderberry membantu memberi perlindungan khusus kepada jantung, masalah strok dan masalah berkaitan saluran darah (terutama bahagian jantung).
Eldeberry syrup


PILIH VIVIX SEBAGAI SUMBER ANTIOKSIDAN PALING MUDAH DAN BERKESAN UNTUK KEHIDUPAN ANDA.

JANTUNG ITU NADI KEHIDUPAN. SISTEM KARDIOVASKULAR YANG SIHAT DAPAT MENJAMIN JANTUNG YANG KUAT DAN SEGAR.


.
Until now salam sayang dan sharing via bunch of love, Husna Rahman
Rakan Sihat Anda | 011.2557. 9903
No comments:

Post a Comment