Monday, 4 January 2016

TIP KESIHATAN & KECANTIKAN | KAWAL REGENERASI UNTUK HIDUP LEBIH BAHAGIA



TIP HIDUP BAHAGIA

Penyakit-penyakit regeneratif ataupun neoplasma wujud daripada kegagalan proses regenerasi yang tidak seimbang. Regeneratif ialah proses di mana kelajuan pertumbuhan dan perkembangan sel yang mengalami abnormal dan tidak dapat dikendalikan dengan wajar oleh sistem tubuh. 

Kalau perkataan yang kita familiar ialah  proses penuaan. Husna yakin ramai yang faham apa itu penuaan kan? Penuaan ni bukan sekadar penyakit orang tua tau, ia merupakan proses umum setiap orang yang hidup. Bezanya adalah kesan penuaan/regenerative kepada individu itu sendiri. 



Contoh-contoh penyakit regenerative/kesan penuaan ialah diabetes mellitus, kanser, jantung, penyakit saraf dan penyakit kulit seperti kedut, jerawat, kulit kusan dan sebagainya.
Contoh:
SUPLIMEN DIABETES MURAH
Diabetes mellitus ni salah satu penyakit disebabkan kegagalan proses regenerasi sel-sel pancreas
Pertumbuhan sel kanser juga merupakan bentuk lain kegagalan proses regenerasi.

Kulit manusia mengalami regenerasi lebih kurang 10juta sel setiap hari dan 5 juta sel darah merah per millimeter padu perlu diganti setiap 120 hari bahkan komponen tulang yang begitu kukuh dan padat sekali pun masih melakukan proses regenerasi perlahan-lahan setiap saat.

Regenerasi pada peringkat selular adalah proses rutin yang bertujuan untuk menggantikan sel-sel yang sudah lama ataupun rosak kerana faktor-faktor seperti usia, penyakit, trauma kimia atau mekanikal, aktiviti yang berlebihan dan sebagainya.

Dianggarkan 17juta sel lahir setiap hari bagi menggantikan sel-sel yang sudah usang ataupun mati iaitu sama nilainya dengan 30gm protein setiap hari.

Disebabkan aktiviti regenerasi  ini setiap 4-5 tahun seluruh tubuh kita sebenarnya sudah berganti dengan sel-sel baru. So maksudnya diri kita yang dulu, sekarang dan akan datang sebenarnya tidak terdiri daripada komponen-komponen fizikal yang sama. Get it?

Sebarang penyakit cepat pulih apabila proses regenerasi berjalan dengan baik dan sempurna. Regenerasi yang berlaku dengan optimum, efektif, efisien dan pada kadar yang yang tetap adalah prasyarat tubuh yang sihat dan terpelihara dengan baik. 



Korang tau tak macam mana nak atasi proses regenerasi supaya system badan lebih cenderung untuk berfungsi dengan lebih sempurna, sentiasa awet muda, kulit cantik & tegang dan bebas penyakit ?

VIVIX berfungsi untuk melambatkan penuaan pada tahap sel sellular. Ia berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang membantu melambatkan penuaan. 

VIVIX berfungsi mengurangkan kesan penuaan melalui 4 mekanisma utama:

Melindungi kerosakan DNA
Setiap hari tubuh sememangnya terdedah kepada pelbagai jenis serangan sehingga menembusi sel DNA. DNA ialah pengkalan genetik dan apabila terkena serangan akan berlaku sejenis “typo”. Typo ni lah yang akan mengganggu fungsi sel menyebabkan pelbagai faktor penyakit. Serangan-serangan ini contohnya lifestyle, sinaran uv, cara pemakanan dan sebagainya.
**
MELINDUNGI KEROSAKAN SEL


Membantu mengawal genetik.
Korang pernah dengar tak penyakit genetik? Macam kanser, diabetis, darah tinggi dan banyak lagi

Ini skrip yang biasa kita dengar:
“Dulu ayah aku ada diabetes, so aku pun kemungkinan akan ada diabetes jgk..”
“Mak aku didiagnos kanser, so aku juga berkemungkinan untuk ada kanser..”

Maksud penyakit genetik ialah penyakit yang diwarisi. Oleh itu dengan Vivix ia boleh membantu memperbetulkan kembali struktur genetik yang menyebabkan diabetes dan penyakit-penyakit lain serta mempertingkatkan fungsi DNA kepada lebih bik. Genetik ni tersusun dalam DNA dan VIVIX mampu menembusi DNA (sehingga tahap sel sellular).

Memberi tenaga kepada sel.
Dalam setiap sel kita terdapat satu “bahan” yang mengahsilkan tenaga untuk memastikan sel dapat berkembang dengan baik dan sihat. Bahan tersebut dipanggil mitochondria. Apabila fungsi mitochondria makin menurun akibat dari serangan-serangan maka pembahagian dan perkembangan sel juga akan terganggu. 

Ibarat macam ni, kalau korang tak makan 3 hari agak-agak masih larat tak kaki nak melangkah? Sah-sah kaki pun tak larat nak diangkat kan. Sebab sel-sel kaki tidak menerima zat dan nutrient daripada makanan. Sama jugaklah dengan sel apabila diserang sel tidak mempunyai tenaga untuk melawan. So Vivix membantu membekalkan tenaga kepada sel untuk terus hidup dan melindungi tubuh. 




Melambatkan dan menghalang penimbunan Protein AGE
Apa itu protein AGE?
Protein AGE ialah bahan yang terhasil daripada pengambilan protein haiwan bergabung dengan gula seterusnya menghasilkan protein yang rosak
Protein haiwan + gula = protein AGE


Apa kesan bahaya protein AGE bagi tubuh?
Apabila badan terkandung banyak protein AGE ni kemudian sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul contoh menyekat saluran jantung ~ serangan jantung, darah tinggi dan strok, merencatkan fungsi pancreas~ peningkatan kadar gula dalam darah menyebabkan diabetes, mempercepatkan penuaan kulit ~ kulit berkedut dan kendur..kesimpulannya protein AGE ni menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.. clear tak setakat ni? Harapnya semua beres la kan…tak susah pun nak faham semua ni dalam tubuh kita aje pun…tiap-tiap hari duk proses….

So kehadiran Vivix ni dapat melambatkan dan menghalang penimbunan pritein AGE dalam tubuh. 

Melalui 4 step ni tubuh anda sudah terlindung dari pelbagai masalah kesihatan utama. 4 step ni jugaklah yang bertindak semasa memerangi kesilapan genetik seperti kanser, diabetis, darah tinggi, kolestrol, Alzheimer. Ia mengubah genetik! Iaitu akar umbi atau pusat kawalan utama system tubuh.

Oleh itu kita semua perlukan VIVIX ni!! betul tak?

KEBAIKAN VIVIX

KEBAIKAN VIVIX


Until now salam sayang Husna Rahman
Rakan Sihat Anda | 011-2557 9903
~Sesungguhnya setiap penyakit itu Allah telah turunkan bersama-sama penawarnya kecuali MATI~



No comments:

Post a Comment