Thursday, 14 January 2016

TEH HIJAU CANTIKKAN KULIT.


Kebaikan Teh Hijau
Teh hijau memang diketahui dapat menjadikan seseorang tu kelihatan awet muda, kulit lembap, licin dan lebih bertenaga. Selain teh hijau,  buah zaitun dan anggur juga dipercayai mempunyai fungsi yang sama. Agen awet muda!!

 Korang tau tak kenapa?
Kerana ketiga-tiga mereka mengandungi satu komponen istimewa yang sama, iaitu POLYPHENOL. Sejenis antioksidan yang kuat yang sangat baik untuk tubuh.

++ Info sains: Polyphenol tergolong dalam kumpulan antioksidan yang dipanggil catechin.




Teh hijau mengandungi tinggi kandungan polyphenol. Polyphenol berfungsi untuk melindungi kulit daripada sinaran ultraungu dari dalam serta mempertingkatkan pertumbuhan sel kult yang cantik dan sihat.




Dalam kajian oleh “The Journel Of Nutrition” mendapati seseorang yang mengamalkan minum teh hijau yang mengandungi polyphenol selama 12 minggu mempunyai perbezaan ketara pada kulit mereka. Kulit mereka lebih anjal, lembap dan lembut malah peningkatan kualiti kulit secara keseluruhan penampilan kulit dan taraf kesihatan  mengagumkan diri mereka sendiri.

Korang tau kenapa?
Kerana aliran darah yang mengangkut oksigen kepada kulit adalah lebih banyak dan lancar. Kerana darah tidak membawa pencemaran radikal bebas bersama-sama darah. Tu yang kulit dapat penuh nutrisi tu..darah ni fungsinya untuk angkut segala nutrient dan mineral keseluruh badan tapi kalau badan mengandungi tinggi toksik dan radikal bebas maka lebih banyaklah toksik disebar keseluruh tubuh…maka kesannya akhirnya boleh dilihat pada kulit…. Bila darah bersih Insyaallah kulit juga akan menjadi lebih bersih..

Dalam banyak-banyak anggota tubuh kita kan kenapa apabila kita makan suplimen or makan makanan sihat  first yang kita nampak perubahan ialah pada kulit? Kerana kulit merupakan bahagian terbesar dalam badan kita…so senang citer kesan pada kulit lebih jelas compare other parts kan?
faham ke faham?

Polyphenol antioksidan terbaik.

Antioksidan penting untuk membantu tubuh kita melawan radikal bebas yang terapung di sekitar badan termasuk didalam darah. Radikal bebas biasanya akan “merompak” oksigen-oksigen didalam sel badan. Apabila mereka menerima cukup oksigen maka radikal bebas akan terus berkembang menjadi lebih banyak dan akhirnya akan menjejaskan kesihatan kita.

Antara kesan radikal bebas kepada tubuh:
Keradangan kulit
Berkedut dan kulit kusan serta gelap
Jerawat – minyak dan lebih banyak kotoran yang terkumpul dibawah lapisan kulit
Mengganggu keseimbnagan hormon
Kanser
Diabetes
Stroke
Alzheimer

Polyphenol akan diserap kedalam tubuh kemudian membantu tubuh untuk melawan atau meneutralkan radikal bebas tadi (bisanya struktur polyphenol akan bergabung dengan sel radikal bebas) untuk menghalang mereka merosakkan sel-sel sihat kita. Tanpa antioksidan tubuh tidak mampu menentang radikal bebas dengan sendirinya. Semakin kuat kepekatan antioksidan semakin kuat tubuh mampu melawan radikal bebas yang berbahaya.


Sebenarnya Husna dah cuba sehabis mungkin nak bagi ringkas dan senang punya explanation tapi kalau ada jugak something yang complex korang boleh direct tanya Husna..Insyaallah Husna jawah setakat pengetahuan Husna. 

.
Selain teh hijau korang punya pilihan lebih mudah dan lebih bijak untuk dapatkan polyphenol yang banyak dalam tubuh. 

VIVIX terdiri daripada sumber pemakanan  antioksidan paling kuat dan pekat. VIVIX diestrak daripda anggur muscadine yang paling  tinggi antioksidan dan yang paling lasak ketahanan nutrientnya.

Anggur Muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom. Dengan kelebihan pasangan kromosom tambahan ini telah memberikan banyak manfaat kepada kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi, dan sifat antioksida yang lebih kukuh. 

Anggur jenis muscadine ni mempunyai kelebihan dengan mempunyai lebih satu kromosom yang membantu yang bertindak untuk  mengukuhkan profil polyphenol yang sangat bermanfaat untuk kesihatan yang hebat.


Oleh sebab tu VIVIX ni  agen awet muda paling kuat dan kukuh. 

Tak caye tengok sini









sekarang terbongkarkan rahsia kenapa artis-artis malaysia ni awet muda je...walau anak dah lebih dari satu, umur dah pertengahan 30 an but still cantik, muda dan baby face kot..takkan tak teringin???

.
Nak-nak sekarang ni PROMO HOT VIVIX grab terus tau:
 BELI 2 GRAB 5% LESS
 FREE MEMBERSHIP
 FREE POSTAGE
 FREE CONSULTATION



Beli 6 PERCUMA 1
FREE MEMBERSHIP
FREE POSTAGE
FREE CONSULTATION






Salam sayang Husna Rahman | 011.2557.9903


No comments:

Post a Comment