Thursday, 7 January 2016

CARA RAWAT KULIT KEPALA DENGAN BAHAN SEMULAJADI | Nourishing Scalp Treatment

TIP KURANGKAN KEGATALAN KULIT KEPALA

Ramuan ekslusif yang diperolehi secara semulajadi Shaklee Scalp Health Comlplex iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba yang menyuburkan kulit kepala dan rambut.

5 peranan  Nourishing Scalp Treatment (NST) :
CARA JAGA RAMBUT SIHAT
~~Member tenaga kepada folikel rambut. (energize hair follicle). Kandungan herba Swertia dan Ginseng yang berfungsi untuk meransang peredaran darah dengan lembut kepada kulit kepala dan jugak membekalkan tenaga untuk akar rambut.

~~Panthenol menguatkan rambut dan meransang rambut untuk keliahtan lebih bersinar dan lembut

~~Melindungi daripada pencemaran. Minyak daun pokok the menyokong kebolehan semulajadi kulit kepala dan mengelakkan folikel rambut daripada tersumbat.

Antioksidan- superoxide Dismutase (SOD)
Ekstrak the hijau (Ekstrak daun Camellia Sinensis)
Untuk melindungi dari tekanan persekitaran dan menjadikan kulit lebih selesa malah bebas tekanan.

~~Mengurangkan penampilan rambut berminyalk dan kulit kepala menggelupas. – zink PCA, Vitamin B6 dan Saw Palmetto (Ekstrak Buah Serenoa Serrulata).

~~Melegakan kegatalan kulit kepala
Ekstrak The Hijau Camellia Sinensis dan dipotassium glycyrrhizate membantu melegakan kegatalan persekitaran kepala dan menyokong keseimbangan semulajadu antara minyak dan kelembapan rambut. Metabolisme kulit seterusnya disokong oleh mineral kulit yang penting seperti kuprum, zinc dan manganese.

Bagaimana NSTbertindak?

NST bertindak menormalkan  kulit kepala dengan menyediakan persekitaran untuk rambut tumbuh dengan lebih lebat dan sihat. Ia dirawat secara lembut dengan rawatan ekslusif bagi meningkatkan sinaran, warna, ketebalan dan tekstur rambut dari semasa ke semasa.

Apabila terlalu banyak folikel rambut “berehat” maka pengahsilan rambut baru dikurangkan. Rambut yang masih ada tertakluk kepada kerosakan yang seterusnya oleh faktor persekitaran dan pemakanan. Akhirnya menjadikan rambut semakin menipis dan tidak menyihatkan malah melemahkan struktur rambut yang akan tumbuh selepas ini. Macam berantai je kan? Ye la macam mana nak rambut boleh tumbuh dengan sihat dan subur jika akar rambut rapuh dan rosak…boleh ke macam tu? Gosok kepala tanya rambut..eheh!!

Pendedahan kepada bahan kimia  semasa anda mewarna, mengkerintingkan rambut serta semasa meluruskan rambut merupakan salah satu pendedahan kepada faktor persekitaran yang tidak elok bukan sahaja kepada struktur rambut malah kepada kesihatan keseluruhannya. Ini kerana bahan kimia daripada bahan-bahan pewarna akan terserap kedalam saluran darah menyebabkan pengumpulan bahan toksik dalam darah. Semestinya berbahaya kepada tubuh dan kesihatan.

Seterunsya ia merawat sehingga ke pangkal masalah dengan serum derma-available yang merensang peredaran, melindungi dari serangan persekitaran dan penyedian ramuan yang mampu menyuburkan kulit kepala.

Hasilnya rambut sihat, kurang keguguran dan rambut lebih tebal dan kuat.  Rambut kan mahkota!!  Harusla la cantik bersinar kan…

PROSANTE HAIR CARE


Jum shampokan rambut dengan ramuan semulajadi NST.  ◕‿◕


UNTIL NOW SALAM SAYANG HUSNA RAHMAN
011-2557 9903 |husnasukahijau@gmail.comNo comments:

Post a Comment