Tuesday, 15 December 2015

TIP HIDUP SIHAT & CANTIK 100 TAHUN ++: KUNCI UTAMA KESIHATAN SEPANJANG HAYAT.

Panas & gempak giler kan tajuknya? Berasap weh…jum explore jap…I promise you will like it to the moon!!  Eheh…  ..

Anda WAJIB tahu ini! Fokus kat sini bukan yang nak awet muda sahaja tapi sesiapa sahaja yang wish nak hidup bahagia dengan bebas sebarang penyakit berbahaya.

Let start dear readers..

Masalah utama yang menjadi punca pelbagai penyakit ialah aktiviti penuaan oleh tubuh.

Sedarkah anda aktiviti penuaan ini bukan sahaja akan menampakkan kita lebih tua secara luarannya sahaja tetapi termasuk juga kesan buruk sistem dalaman kita. Penuaan menyebabkan pelbagai masalah kesihatan lebih-lebih lagi seiring dengan penambahan usia dimana banyak bahan-bahan/penghasilan mineral/vitamin dalam tubuh makin berkurang dan fungsinya juga makin menurun.


Peningkatan usia bukan tiket utama untuk membenarkan pelbagai penyakit untuk singgah pada tubuh kita. Kita punya pilihan untuk mengelak dari masalah penuaan ini. Apa itu masalah penuaan?

#.Struktur kesihatan dan kekuatan sendi menurun
#.Rambut gugur dan beruban
#.Gigi rapuh
#.Kedutan ketara pada kulit
#. Serangan jantung
#. Masalah saraf
#. Keletihan & lesu
#. Penyakit keturuanan (pewarisan penyakit gen spt kanser/diabetes/darah tinggi etc)

Dengan perkembangan dunia sains kita tidak lagi perlu bimbang akan penyakit-penyakit penuaan ini kerana sebenarnya anda mampu mengawal bagaimana tahap kesihatan tubuh kita sepanjang hayat. Yes we have that capability sebab Allah ciptakan kita sebaik-baik makhluk,kan?

Dengan memahami penemuan ini kita dapat mengaktifkan gen yang dapat menghalang aktiviti penuaan dan mematikan gen yang boleh mengakibatkan penyakit-penyakit yang membawa maut.

Apa penemuan tersebut? à “Kejuruteraan Nutrisi” dapat membantu kita untuk kekal aktif, sihat dan muda sebagaimana nenek moyang kita dahulu. Walaupun umur telah banyak tapi penglihatan masih elok, pendengaran masih jelas, kulit masih segar bugar, bebas penyakit-penyakit “aneh” dan sebagainya.

Still wanna go on or just stop here?

1,2,3..lets start..

Kita tahu bahawa kesemua benda hidup mempunyai satu bahan penting yang mengawal segala aktiviti dalam badan kita iaitu dipanggil gen. Gen tersebut memerlukan nutrisinya sendiri untuk tetap dan kekal hidup aktif walau usia makin meningkat.

Apa makanan nutrisi gen?
Resveratrol.

Resveratrol merupakan satu bahan yang berkapasiti tinggi dalam menjadi bahan antioksidan yang akan menghalang sel badan daripada mati dengan cepat. Bahan ini menjadi pemicu utama dalam pengaktifan gen penuaan.

Resveratrol menghidupkan gen yang biasanya diaktifkan untuk memanjangkan usia kita semasa berada dalam tekanan cth semasa kebuluran. Bahan aktif yang dipanggil “sirtuins” ini memperlahankan jam jangka bagi sel supaya ia dapat bertahan lebih lama.

Sirtuins mampu memberi isyarat kepada sel didalam badan dan ia kan menghalang setiap signal yang mempercepatkan aktiviti penuaan. Jadi aktiviti penuaan sel menjadi perlahan dan ia mampu mengangguhkan masa serta “membeli” masa/kesempatan untuk membaiki gen DNA yang rosak. Iaitu ia membantu melengahkan proses penuaan.

Resveratrol mampu membantu menurunkan gula darah, melawan kanser, keradangan kritikal dan penyakit kardiovaskular. Ia mampu membaiki serta menyihatkan sistem badan termasuklah prostat, jantung dan penyakit berkaitan dengan otak.

Anda boleh mendapatkan resveratrol melalui pengambilan buahan seperti plum, anggur, beri biru, kranberi dan lain-lain. Tetapi walaupun buah ini mengandungi resveratrol ia tidak mampu membekalkan dalam jumlah yang banyak sedangkan badan memerlukan sekurang-kurangnya 10mg setiap hari.

Terdapat 2 jenis resveratrol: Resveratrol bermolekul cis dan Trans-Resveratrol

Yang tubuh kita perlukan ialah trans-resveratrol. Namun trans-resveratrol mempunyai masalah ketidakstabilan kerana ia mudah bertukar kepada cis-resveratrol yang tidak berguna kepada badan apabila terdedah kepada haba dan cahaya tinggi. Oleh sebab itu jika anda dapatkan apa-apa produk resveratrol elakkan terdedah kepada haba dan cahaya. Simpan ditempat yang sejuk.

Pilih sumber resveratrol yang terbaik: #.Vivix

~~Ekstrak daripada anggur muscadine yang mempunyai tinggi kandungan resveratrol berbanding anggur jenis lain. Istimewanya anggur muscadine adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai kelebihan unik iaitu lebih satu kromoson,mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak ditemui dalam anggur jenis lain yang mempunyai ciri-ciri mampu menghentikan kimia penyebab kanser.

~~Selain anggur muscadine, ia juga dicampur dengan 3 lagi ramuan semulajadi yang sangat penting iaitu purple carrot, elderberry  dan polygonum cuspidatum (knotweed jepun).

~~Vivix mampu menembusi hingga peringkat sel sellular (gen). Ia mampu membaiki gen pada dasarnya/akarnya. Kekuatan luarbiasa yang ada pada Vivix dapat membantu mengelakkan atau mengurangkan simpton serta risiko penyakit kritikal melalui 4 mekanisma utama: KLIK sini untuk mengetahui dengan lebih lanjut.Renungkan sekejap…
Jika anda berpeluang untuk melihat masa depan apa mungkin keadaan anda 10, 20 tahun akan datang?
Adakah anda bebas dan aktif bermain dengan anak dan cucu dihadapan halaman rumah atau tersandar lesu diatas kerusi roda hanya melihat cucu bermain tanpa dapat memeluknya?

Kita takkan pernah faham untuk menghargai sesuatu perkara itu melainkan ia telah hilang jauh dari kita: KESIHATAN.

Once anda fahami penemuan ini anda tidak lagi perlu risau walaupun anda mempunyai risiko mewarisi penyakit-penyakit yang membawa maut cth kanser dan penyakit keturunan.


 Cara-cara nak order:
1. Directly contanct Husna melalui 011-2557 9903
2.Self order anda boleh tekan button  ORDER sini
3.Nak pergi sendiri ke branch Shaklee, anda boleh guna ID 1185474 untuk harga istimewa.
=♡=


No comments:

Post a Comment